test

LG OLED65B8PLA

 itemprop
testLG OLED65B8PLA
LG OLED65B8PLA

OLED-kuppet

LGs nye innstegsmodell er en tøff utfordrer både til konkurrentene så vel som LG selv. Den gir minst 90 % av bildekvaliteten fra toppmodellene, til en adskillig hyggeligere pris!

Eksplosiv kontrast og bunnløst svartnivå gjør at LG-skjermen er som skapt for å vise moderne serier og filmer i kinomørket.
Du trenger en lydplanke for at lyden skal matche bildekvaliteten.

Det hersker ingen tvil om at OLED-TV har hatt en eventyrlig utvikling: Fra å være et ukjent, høyteknologisk vidunder man bare fikk se på teknomesser, til å bli den dominerende teknologien i high-end klassen. Selv om det lurer noen LCD-konkurrenter i kulissene, er det åpenbart mye ved OLED-TV-ene som er lett å like. Den formidable kontrasten, svartnivået og de lekre fargene er tydelig fra første øyekast.

OLED er sakte men sikkert på vei ned i pris, og B8 er inngangsbilletten til LGs OLED-univers. Selv om du fortsatt kan kjøpe den populære fjorårsmodellen B7 på ”ryddesalg”, er det B8 som gjelder dersom du vil ha siste skrik fra koreanerne. Forgjengeren har vært en utrolig populær TV, så den nye modellen har mye å leve opp til!

OLED B8: Design

På papiret er det ikke et hav av forskjell mellom gammel og ny modell, men penere har den blitt. B-serien har tradisjonelt hatt en litt simplere byggekvalitet enn de andre OLED-skjermene, men i år er det ingenting som skriker ”billig” ved B8. Mens forgjengeren hadde en litt traust og grå innpakning, har nykommeren fått en slank svart metallramme som ligner mye på fjorårets C7 modell. Den er også syltynn, og bør håndteres varsomt når du setter den på plass.

TV-ens sentermonterte fot gjør at TV-en får plass på de fleste bord. Tilkoblingene gjøres via to innfelte paneler på baksiden. LG har imidlertid ikke lagt spesielt til rette for skjult kabelføring.

Alle HDMI-inngangene støtter HDMI 2.0b/HDCP 2.2, slik at du kan koble til 4K Blu-ray spillere, Apple TV og spillkonsoller uten problemer. LG har også bred støtte for de fleste HDR-formatene, inkludert Dolby Vision som sikrer optimal kontrastopplevelse fra en rekke viktige titler. LG har for øvrig utstyrt B8 med en lynrask dedikert spillmodus: Vi målte forsinkelsen til 18 millisekunder.

Brukervennlighet og finesser

B8 er som nevnt den rimeligste 4K OLED-skjermen fra LG i år, og det er nesten bare kosmetiske forskjeller mellom denne og LGs øvrige modeller – med ett viktig unntak. Mens C8, E8 og W8 bruker selskapets splitter nye Alpha 9 prosessor, må B8-modellen klare seg med fjorårets Alpha 7, som har litt mindre regnekraft til de mest krevende bildeprosessene.

Har man først blitt vant til å navigere med LGs fjernkontroll kan det bli vrient å gi slipp. Med musepekeren er det lekende lett å bla seg gjennom menyene, og de mest brukte appene ligger lett tilgjengelig med snarveier på menylinjen.

Brukermessig er det heller ikke stor forskjell mellom de ulike LG-modellene. B8 kommer med siste versjon av LGs WebOS menysystem (4.0), samt den nyeste Magic Remote fjernkontrollen. Den har selvfølgelig Netflix-knapp og en fiks liten mikrofon som du kan bruke til å kommunisere med TV-en – fortrinnsvis gjennom tjenester som Google Assistant når dette blir tilgjengelig i Norden.

Bildekvalitet

Vi husker fortsatt hakesleppet da vi testet en OLED-TV for første gang. Kontrasten og svartnivået kunne gjøre selv Flåklypa Grand Prix til en ”out of this world” opplevelse! Noen år senere har den største wow-effekten lagt seg, men vi blir fortsatt imponert hver gang vi ser en 4K OLED-TV i aksjon. Det er noe med den blekksvarte bakgrunnen og skarpheten punkt for punkt, som får en ordinær LCD-TV til nesten å virke defekt i sammenligning …

annonse

LG OLED B8 viser science fiction-thrilleren Altered Carbon i all sin futuristiske prakt. Netflix-serien serveres i glitrende Dolby Vision HDR-kvalitet, kombinert med Atmos-lydspor. Serieskaperne har tatt alle virkemidler i bruk, og gir oss et skremmende realistisk, om enn dystert innblikk i fremtiden. LG-skjermen håndterer det krevende kildematerialet på en eksemplarisk måte, og gir oss en TV-opplevelse vi sent vil glemme! Nærbildene av Joel Kinnaman (Snabba Cash) har aldri sett skarpere ut, og når skytescenene tar av i første episode må vi nesten blunke og dukke. At LG-skjermen er velegnet til å fråtse i filmer og serier, er hevet over enhver tvil. Her er det bare å dempe belysningen og ta inn den eksplosive kontrasten.

annonse

Når det kommer til bevegelser er LG-skjermen blant de glatteste vi har sett. Sport og spill serveres med jevne og sømløse bevegelser, uten å bryte opp i støy og forvrengning. Selv om storebror OLED65C8 kan skilte med ekstra hestekrefter i sin A9 bildeprosessor, er det ikke store forskjeller i praksis. De to modellene har så godt som identisk bildebehandling, og leverer også veldig like måleresultater. A7-prosessoren virker ”mer enn god nok” på det materialet som er tilgjengelig i dag.

B8 er selvfølgelig ikke helt uten konkurrenter: Samsungs nye våpendrager Q8D ligger i samme prisklasse. Dette er en LCD-TV med direkte LED-baklys, med sine typiske fordeler og ulemper. OLED er fortsatt ”sjefen” når det kommer til svartnivå, hvilket gjør LG-skjermen best egnet til TV-titting i mørke rom. Til lysere omgivelser kommer Samsung-skjermens formidable lysstyrke (omtrent det doble av LG!) mer til sin rett. Samsung kan også skilte med hakket skarpere smart-TV og spillmodus.

Lydkvalitet

B8 er utstyrt med de samme undermonterte stereohøyttalerne som C8, men sokkelen mangler ”lydtrakten” som storebror bruker til å dirigere lyden forover. Lyden er relativt fyldig og klar, men yter ikke bildet rettferdighet. En lydplanke er anbefalt i dette tilfellet, gjerne en Atmos-kapabel planke som LG SK10Y. I den sammenheng er det kjekt at B8 har innebygd Dolby Atmos lydprosessering, som er tilgjengelig fra både Blu-ray, Apple TV og innebygd Netflix.

Konklusjon

På papiret er LGs rimeligste 4K OLED litt spedere utstyrt enn toppmodellene, men i den virkelige verden er dette en knallgod TV med svært få ankepunkter. Vi måtte virkelig ”frem med lupen” for å skille OLED B8 fra de øvrige familiemodellene, og bildemessig er det bare noen ”hundredeler” som skiller LG fra storebrødrene i C8 og E8-serien, foruten litt mer påkostet design og lyd. Derfor fremstår OLED65B8 som det beste kjøpet i LG-stallen, og trolig en av årets beste TV-er i premium-klassen.

annonse
picture1 picture2 picture3
<
>
Har man først blitt vant til å navigere med LGs fjernkontroll kan det bli vrient å gi slipp. Med musepekeren er det lekende lett å bla seg gjennom menyene, og de mest brukte appene ligger lett tilgjengelig med snarveier på menylinjen.
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
1 kr for 1 måned
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler

Fakta

Størrelse/type: 65” 4K OLED

Oppløsning: 3840x2160 (4K Ultra HD)

Operativsystem: WebOS 4.0

Innganger: 4 HDMI, 3 USB

Utganger: Optisk digital lydutgang

HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor

Annet: Dolby Atmos kompatibel

Web: lg.com

Pris

27990 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Kommentarer

    Motta varsler  
  Varlse meg om

  Alternativer til LG OLED65B8PLA

   data-srcset

  Komplett kompaktkamera

  Et av våre favorittkameraer er endelig blitt fornyet, og nå er Fujfilms lille X100 endelig blitt komplett.

   data-srcset

  Tre telefoner du ikke kan knuse

  Trenger du apper på byggeplassen eller vil sjekke Facebook på fjellturer? Da trenger du en robust mobil.

   data-srcset

  Se mer med sorthvitt

  Før fargefilm fantes bare sorthvitt-film. Her er den digitale utgaven som ikke tar fargebilder.

   data-srcset

  Utviklet eller innviklet?

  En imponerende oppvisning i hva som er mulig å gjøre, men neppe et veloverveid valg.

  AOC CQ27GU har det hele: Høj opløsning, hurtig opdatering og buet panel. (Foto: AOC)

  Buet gaming-skjerm til flat pris

  Vink farvel til Full HD. Det koster så lite ekstra å få den beste komforten at det ikke lønner seg å la være.

  Rull til toppen