annonse
annonse

test: LG OLED65B8PLA

LG OLED65B8PLA
LG OLED65B8PLA

OLED-kuppet

LGs nye innstegsmodell er en tøff utfordrer både til konkurrentene så vel som LG selv. Den gir minst 90 % av bildekvaliteten fra toppmodellene, til en adskillig hyggeligere pris!

Pluss
Eksplosiv kontrast og bunnløst svartnivå gjør at LG-skjermen er som skapt for å vise moderne serier og filmer i kinomørket.
Minus
Du trenger en lydplanke for at lyden skal matche bildekvaliteten.

Det hersker ingen tvil om at OLED-TV har hatt en eventyrlig utvikling: Fra å være et ukjent, høyteknologisk vidunder man bare fikk se på teknomesser, til å bli den dominerende teknologien i high-end klassen. Selv om det lurer noen LCD-konkurrenter i kulissene, er det åpenbart mye ved OLED-TV-ene som er lett å like. Den formidable kontrasten, svartnivået og de lekre fargene er tydelig fra første øyekast.

OLED er sakte men sikkert på vei ned i pris, og B8 er inngangsbilletten til LGs OLED-univers. Selv om du fortsatt kan kjøpe den populære fjorårsmodellen B7 på ”ryddesalg”, er det B8 som gjelder dersom du vil ha siste skrik fra koreanerne. Forgjengeren har vært en utrolig populær TV, så den nye modellen har mye å leve opp til!

OLED B8: Design

På papiret er det ikke et hav av forskjell mellom gammel og ny modell, men penere har den blitt. B-serien har tradisjonelt hatt en litt simplere byggekvalitet enn de andre OLED-skjermene, men i år er det ingenting som skriker ”billig” ved B8. Mens forgjengeren hadde en litt traust og grå innpakning, har nykommeren fått en slank svart metallramme som ligner mye på fjorårets C7 modell. Den er også syltynn, og bør håndteres varsomt når du setter den på plass.

TV-ens sentermonterte fot gjør at TV-en får plass på de fleste bord. Tilkoblingene gjøres via to innfelte paneler på baksiden. LG har imidlertid ikke lagt spesielt til rette for skjult kabelføring.

Alle HDMI-inngangene støtter HDMI 2.0b/HDCP 2.2, slik at du kan koble til 4K Blu-ray spillere, Apple TV og spillkonsoller uten problemer. LG har også bred støtte for de fleste HDR-formatene, inkludert Dolby Vision som sikrer optimal kontrastopplevelse fra en rekke viktige titler. LG har for øvrig utstyrt B8 med en lynrask dedikert spillmodus: Vi målte forsinkelsen til 18 millisekunder.

Brukervennlighet og finesser

B8 er som nevnt den rimeligste 4K OLED-skjermen fra LG i år, og det er nesten bare kosmetiske forskjeller mellom denne og LGs øvrige modeller – med ett viktig unntak. Mens C8, E8 og W8 bruker selskapets splitter nye Alpha 9 prosessor, må B8-modellen klare seg med fjorårets Alpha 7, som har litt mindre regnekraft til de mest krevende bildeprosessene.

Har man først blitt vant til å navigere med LGs fjernkontroll kan det bli vrient å gi slipp. Med musepekeren er det lekende lett å bla seg gjennom menyene, og de mest brukte appene ligger lett tilgjengelig med snarveier på menylinjen.

Brukermessig er det heller ikke stor forskjell mellom de ulike LG-modellene. B8 kommer med siste versjon av LGs WebOS menysystem (4.0), samt den nyeste Magic Remote fjernkontrollen. Den har selvfølgelig Netflix-knapp og en fiks liten mikrofon som du kan bruke til å kommunisere med TV-en – fortrinnsvis gjennom tjenester som Google Assistant når dette blir tilgjengelig i Norden.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Bildekvalitet

Vi husker fortsatt hakesleppet da vi testet en OLED-TV for første gang. Kontrasten og svartnivået kunne gjøre selv Flåklypa Grand Prix til en ”out of this world” opplevelse! Noen år senere har den største wow-effekten lagt seg, men vi blir fortsatt imponert hver gang vi ser en 4K OLED-TV i aksjon. Det er noe med den blekksvarte bakgrunnen og skarpheten punkt for punkt, som får en ordinær LCD-TV til nesten å virke defekt i sammenligning …

LG OLED B8 viser science fiction-thrilleren Altered Carbon i all sin futuristiske prakt. Netflix-serien serveres i glitrende Dolby Vision HDR-kvalitet, kombinert med Atmos-lydspor. Serieskaperne har tatt alle virkemidler i bruk, og gir oss et skremmende realistisk, om enn dystert innblikk i fremtiden. LG-skjermen håndterer det krevende kildematerialet på en eksemplarisk måte, og gir oss en TV-opplevelse vi sent vil glemme! Nærbildene av Joel Kinnaman (Snabba Cash) har aldri sett skarpere ut, og når skytescenene tar av i første episode må vi nesten blunke og dukke. At LG-skjermen er velegnet til å fråtse i filmer og serier, er hevet over enhver tvil. Her er det bare å dempe belysningen og ta inn den eksplosive kontrasten.

Når det kommer til bevegelser er LG-skjermen blant de glatteste vi har sett. Sport og spill serveres med jevne og sømløse bevegelser, uten å bryte opp i støy og forvrengning. Selv om storebror OLED65C8 kan skilte med ekstra hestekrefter i sin A9 bildeprosessor, er det ikke store forskjeller i praksis. De to modellene har så godt som identisk bildebehandling, og leverer også veldig like måleresultater. A7-prosessoren virker ”mer enn god nok” på det materialet som er tilgjengelig i dag.

B8 er selvfølgelig ikke helt uten konkurrenter: Samsungs nye våpendrager Q8D ligger i samme prisklasse. Dette er en LCD-TV med direkte LED-baklys, med sine typiske fordeler og ulemper. OLED er fortsatt ”sjefen” når det kommer til svartnivå, hvilket gjør LG-skjermen best egnet til TV-titting i mørke rom. Til lysere omgivelser kommer Samsung-skjermens formidable lysstyrke (omtrent det doble av LG!) mer til sin rett. Samsung kan også skilte med hakket skarpere smart-TV og spillmodus.

Lydkvalitet

B8 er utstyrt med de samme undermonterte stereohøyttalerne som C8, men sokkelen mangler ”lydtrakten” som storebror bruker til å dirigere lyden forover. Lyden er relativt fyldig og klar, men yter ikke bildet rettferdighet. En lydplanke er anbefalt i dette tilfellet, gjerne en Atmos-kapabel planke som LG SK10Y. I den sammenheng er det kjekt at B8 har innebygd Dolby Atmos lydprosessering, som er tilgjengelig fra både Blu-ray, Apple TV og innebygd Netflix.

Konklusjon

På papiret er LGs rimeligste 4K OLED litt spedere utstyrt enn toppmodellene, men i den virkelige verden er dette en knallgod TV med svært få ankepunkter. Vi måtte virkelig ”frem med lupen” for å skille OLED B8 fra de øvrige familiemodellene, og bildemessig er det bare noen ”hundredeler” som skiller LG fra storebrødrene i C8 og E8-serien, foruten litt mer påkostet design og lyd. Derfor fremstår OLED65B8 som det beste kjøpet i LG-stallen, og trolig en av årets beste TV-er i premium-klassen.

picture1 picture2 picture3
<
>
Har man først blitt vant til å navigere med LGs fjernkontroll kan det bli vrient å gi slipp. Med musepekeren er det lekende lett å bla seg gjennom menyene, og de mest brukte appene ligger lett tilgjengelig med snarveier på menylinjen.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Størrelse/type: 65” 4K OLED

Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)

Operativsystem: WebOS 4.0

Innganger: 4 HDMI, 3 USB

Utganger: Optisk digital lydutgang

HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor

Annet: Dolby Atmos kompatibel

Web: lg.com

LG OLED65B8PLA produktside
Pris: 27990,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×