annonse
annonse

Nikon D7200

Klassens beste bildekvalitet

Kjapt og brukervennlig systemkamera med strøken bildekvalitet.

Pluss
Upåklagelig bildekvalitet og brukervennlighet, med mange muligheter for erfarne fotografer, som elsker å fotografere. Relativt prisgunstig og anvendelig til alt mulig. Også sport og action.
Minus
Begrenset kontroll under videoopptak og lite fokusområde sammenlignet med konkurrentene.

Selv om de store speilrefleksene sklir ned salgsstatistikkene slik snøen smelter om våren, betyr det ikke at de er i ferd med å gå ut på dato. De er riktignok større og tyngre enn oppkomlingene blant de kompakte systemkameraene, som i motsetning til speilreflekser, øker i popularitet.

Mange mener derfor at speilrefleksens dager er talte, og at de kompakte systemkameraene kommer til å ta over. Det er meget mulig, men dagens speilreflekskameraer er meget vitale, og har aldri vært bedre enn nå.

Derfor er det lett å finne argumenter for speilrefleks. En ting er et overlegent utvalg av optikk og tilbehør, Nikon alene har over 80 objektiver, og alle kan brukes med Nikon D7200.

Som er et kamera rettet mot erfarne amatører som stiller store krav til bildekvalitet og funksjonalitet. Det er ikke noe typisk blinkskuddkamera, eller et kamera for nybegynneren. Som er bedre tjent med det enklere og rimeligere D3300.

Mange foretrekker et speilreflekskamera, ikke bare på grunn av bildekvaliteten, men også betjeningsvennlighet. Store knapper og ratt gjør dem enklere å betjene. For eksempel med hansker på, og et stort håndgrep er bedre når man har store teleobjektiver eller lange zoomer på kameraet.

 

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
D7200_18_105_back34r
Ingen vippbar skjerm, eller pekeskjerm, men du får Wifi innebygget.

 

Raskere fokus

Hvilket leder oss til sport og fotografering av ville dyr. Kompakte systemkameraer som Sony a6000, har gjort store fremskritt på fokushastighet, og fokussporing, men i lite lys kan det være lettere å få en rekke skarpe bilder av en hauk eller hekkeløper i bevegelse, med et speilreflekskamera. Fordi fokussporingen – tracking – ofte er mer presis.

Men de fleste tar ikke bilder av sport eller ville fugler, og mange kommer derfor i mål med et kompakt systemkamera. Som er mindre, lettere, leverer like bra bildekvalitet og i tillegg er trådløst, for overføring av bilder. Eller fjernstyring av kameraet.

Fordeler ikke mange speilreflekser kan skilte med, men Nikon D7200 er faktisk trådløst. Det har også nærfeltskommunikasjon som gjør det enklere å overføre bilder til mobilen, som man etterpå kan dele på tjenester som Facebook, Instagram eller Flickr.

Kameraet erstatter D7100, som er to år gammelt, og ikke hadde Wifi innebygget. Det har lenge vært et av de beste speilrefleksene i markedet, og manglet lite på å være det perfekte kameraet for mange. Kanskje er det derfor Nikon har vært forsiktige med å forandre for mye i D7200.

 

D7200_ambience_3
D7200 kan fint brukes som videokamera, men har ikke alle innstillingene mange av konkurrentene har.

 

Få forbedringer

Bildebrikken er en variant av den meget gode 24 Mp brikken i ASP-C-format, som vi har gode erfaringer med i D5500, særlig på bildedynamikken som er klasseledende. Den er uten lavpassfilter foran fotosensorene, noe som gir litt bedre detaljskarphet.

Nikon har også gitt kameraet bedre fokusytelse i lite lys, med en 51-punkts autofokus-sensor som er følsom ned til – 3 EV, eksponeringstrinn, og en 2016 punkters RGB-lysmåler som også brukes for 3D-sporing når kameraet er stilt til kontinuerlig autofokus.

Skuddtakten er den samme på seks bilder/s, eller sju om man velger 1,3 x beskjæring, som bruker et mindre areal av billedflaten. En fordel om man trenger ekstra rekkevidde på lange brennvidder (x 1,3), som under action- og sportsfotografering.

Bufferen er også bedre og svelger unna 18 råfiler(14-bit lossless) eller 100 jpeg-filer på serieopptak, før det butter, og Nikon har øket batteritiden fra 950 til 1110 bilder per lading. Kameraet bruker det samme batterigrepet – MB-D15, som man kan bruke på D7100.

De nærmeste konkurrentene er Sony a77 II, Canon EOS 70D og EOS 7D II. Sistnevnte er det nyeste kameraet av de tre. 

Nikon-kameraet har også to minnekortplasser for SD-kort, som kan brukes til å øke lagringskapasiteten, eller som backup, mic-inngang, 1080/50p HD-video med råfiler fra HMDI-utgangen, og flat bildeprofil både video- og stillbilder.

 

Kun sorthvitt

Kameraet har også fått utvidet ISO-følsomhet fra 25600 ISO på D7100. Med opp til 102.400 ISO, kan man kun lagre bildene i sorthvitt. Det er ikke så dumt som det kan høres ut. For på så høy følsomhet, synker fargeinformasjonen og fargestøy skjemmer i stedet bildene. Derfor er sorthvitt ofte å foretrekke når man beveger seg så høyt i ISO-følsomhet.

 

D7200_18_105_top
Klassisk Nikon. Oversiktlig og enkelt.

 

Bildekvalitet 

For ser man på bildefilene over 25600 ISO følsomhet, er det mye grums. Det er ikke verre enn andre steder, men et Nikon D750 er synlig bedre til å kontrollere støy på så høye ISO-verdier. Fra 1600 opp til 6400 ISO er bildefilene fullt brukbare, og råfilene kan enkelt etterbehandles for bedre støydemping.

Det er likevel bedre enn bilder fra tilsvarende ISO-verdier fra EOS 7D II, men ikke mye.

Bildedynamikken derimot, er fenomenalt god og bedre enn fra noe annet kamera vi har testet med APS-C bildebrikke. Med unntak for D5500, som er på høyde med D7200. Det er mulig å få fram detaljer i skygger, uten at himmelen brenner ut, når man tar opp jpeg-filer i Adobe Lightroom. Råfilene har mye mer å gå på, for de som vil drive etterbehandling av bildene.

En bildebrikke med 24 Mp uten lavpassfilter, leverer høy detaljskarphet, og Nikon-kameraet er ikke noe unntak. Kameraets fargegjengivelse er også i toppklassen og står ikke noe tilbake for D750 etter vår mening. Det betyr at du får fargegjengivelse og bildedynamikk, på høyde med dyrere kameraer med fullformat bildebrikke.

Kameraet starter på 11.700 kr for kamerahuset. Eller 13.800 kr med en Nikkor DX 18-105mm VR zoom. men kan også leveres med en 18-140mm zoom, til 14.900 kr. Det gjør Nikon-kameraet rimeligere enn Canon EOS 7D II. Riktignok har det lavere skuddtakt, et mindre autofokus-område med færre fokuspunkter og mindre bildebuffer, men det har litt bedre fokuspresisjon i dårlig lys, og meget god følgefokus.

 

Valgets kvaler 

Nikon D7200 og Canon EOS 7D II er begge fremragende entusiastkameraer, som begge er mer enn raske nok til action og sport. Canon-kameraet er raskere i godt lys, men Nikon-kameraet ligger et lite hestehode foran på bildekvalitet. Særlig i lite lys. Det er også rimeligere, og det gjør Nikon D7200 til et bedre kjøp for de som ikke trenger så høy skuddtakt og stor bildebuffer, som man får i Canon-kameraet.

Vektlegger man bildekvaliteten tyngst, er Nikon D7200 det beste valget blant speilreflekser med APS-C-formatet.

Les testen av Nikon D7100 her

Les testen av Canon EOS 7D II her

 

Selv om de store speilrefleksene sklir ned salgsstatistikkene slik snøen smelter om våren, betyr det ikke at de er i ferd med å gå ut på dato. De er riktignok større og tyngre enn oppkomlingene blant de kompakte systemkameraene, som i motsetning til speilreflekser, øker i popularitet. Mange mener derfor at speilrefleksens dager er talte, og at de kompakte systemkameraene kommer til å ta over. Det er meget mulig, men dagens speilreflekskameraer er meget vitale, og har aldri vært bedre enn nå. Derfor er det lett å finne argumenter for speilrefleks. En ting er et overlegent utvalg av optikk og tilbehør, Nikon alene har over 80 objektiver, og alle kan brukes med Nikon D7200. Som er et kamera rettet mot erfarne amatører som stiller store krav til bildekvalitet og funksjonalitet. Det er ikke noe typisk blinkskuddkamera, eller et kamera for nybegynneren. Som er bedre tjent med det enklere og rimeligere D3300. Mange foretrekker et speilreflekskamera, ikke bare på grunn av bildekvaliteten, men også betjeningsvennlighet. Store knapper og ratt gjør dem enklere å betjene. For eksempel med hansker på, og et stort håndgrep er bedre når man har store teleobjektiver eller lange zoomer på kameraet.   [caption id="attachment_53832" align="alignnone" width="460"]D7200_18_105_back34r Ingen vippbar skjerm, eller pekeskjerm, men du får Wifi innebygget.[/caption]  

Raskere fokus

Hvilket leder oss til sport og fotografering av ville dyr. Kompakte systemkameraer som Sony a6000, har gjort store fremskritt på fokushastighet, og fokussporing, men i lite lys kan det være lettere å få en rekke skarpe bilder av en hauk eller hekkeløper i bevegelse, med et speilreflekskamera. Fordi fokussporingen - tracking - ofte er mer presis. Men de fleste tar ikke bilder av sport eller ville fugler, og mange kommer derfor i mål med et kompakt systemkamera. Som er mindre, lettere, leverer like bra bildekvalitet og i tillegg er trådløst, for overføring av bilder. Eller fjernstyring av kameraet. Fordeler ikke mange speilreflekser kan skilte med, men Nikon D7200 er faktisk trådløst. Det har også nærfeltskommunikasjon som gjør det enklere å overføre bilder til mobilen, som man etterpå kan dele på tjenester som Facebook, Instagram eller Flickr. Kameraet erstatter D7100, som er to år gammelt, og ikke hadde Wifi innebygget. Det har lenge vært et av de beste speilrefleksene i markedet, og manglet lite på å være det perfekte kameraet for mange. Kanskje er det derfor Nikon har vært forsiktige med å forandre for mye i D7200.   [caption id="attachment_53830" align="alignnone" width="460"]D7200_ambience_3 D7200 kan fint brukes som videokamera, men har ikke alle innstillingene mange av konkurrentene har.[/caption]  

Få forbedringer

Bildebrikken er en variant av den meget gode 24 Mp brikken i ASP-C-format, som vi har gode erfaringer med i D5500, særlig på bildedynamikken som er klasseledende. Den er uten lavpassfilter foran fotosensorene, noe som gir litt bedre detaljskarphet. Nikon har også gitt kameraet bedre fokusytelse i lite lys, med en 51-punkts autofokus-sensor som er følsom ned til - 3 EV, eksponeringstrinn, og en 2016 punkters RGB-lysmåler som også brukes for 3D-sporing når kameraet er stilt til kontinuerlig autofokus. Skuddtakten er den samme på seks bilder/s, eller sju om man velger 1,3 x beskjæring, som bruker et mindre areal av billedflaten. En fordel om man trenger ekstra rekkevidde på lange brennvidder (x 1,3), som under action- og sportsfotografering. Bufferen er også bedre og svelger unna 18 råfiler(14-bit lossless) eller 100 jpeg-filer på serieopptak, før det butter, og Nikon har øket batteritiden fra 950 til 1110 bilder per lading. Kameraet bruker det samme batterigrepet - MB-D15, som man kan bruke på D7100. De nærmeste konkurrentene er Sony a77 II, Canon EOS 70D og EOS 7D II. Sistnevnte er det nyeste kameraet av de tre.  Nikon-kameraet har også to minnekortplasser for SD-kort, som kan brukes til å øke lagringskapasiteten, eller som backup, mic-inngang, 1080/50p HD-video med råfiler fra HMDI-utgangen, og flat bildeprofil både video- og stillbilder.  

Kun sorthvitt

Kameraet har også fått utvidet ISO-følsomhet fra 25600 ISO på D7100. Med opp til 102.400 ISO, kan man kun lagre bildene i sorthvitt. Det er ikke så dumt som det kan høres ut. For på så høy følsomhet, synker fargeinformasjonen og fargestøy skjemmer i stedet bildene. Derfor er sorthvitt ofte å foretrekke når man beveger seg så høyt i ISO-følsomhet.   [caption id="attachment_53831" align="alignnone" width="460"]D7200_18_105_top Klassisk Nikon. Oversiktlig og enkelt.[/caption]  

Bildekvalitet 

For ser man på bildefilene over 25600 ISO følsomhet, er det mye grums. Det er ikke verre enn andre steder, men et Nikon D750 er synlig bedre til å kontrollere støy på så høye ISO-verdier. Fra 1600 opp til 6400 ISO er bildefilene fullt brukbare, og råfilene kan enkelt etterbehandles for bedre støydemping. Det er likevel bedre enn bilder fra tilsvarende ISO-verdier fra EOS 7D II, men ikke mye. Bildedynamikken derimot, er fenomenalt god og bedre enn fra noe annet kamera vi har testet med APS-C bildebrikke. Med unntak for D5500, som er på høyde med D7200. Det er mulig å få fram detaljer i skygger, uten at himmelen brenner ut, når man tar opp jpeg-filer i Adobe Lightroom. Råfilene har mye mer å gå på, for de som vil drive etterbehandling av bildene. En bildebrikke med 24 Mp uten lavpassfilter, leverer høy detaljskarphet, og Nikon-kameraet er ikke noe unntak. Kameraets fargegjengivelse er også i toppklassen og står ikke noe tilbake for D750 etter vår mening. Det betyr at du får fargegjengivelse og bildedynamikk, på høyde med dyrere kameraer med fullformat bildebrikke. Kameraet starter på 11.700 kr for kamerahuset. Eller 13.800 kr med en Nikkor DX 18-105mm VR zoom. men kan også leveres med en 18-140mm zoom, til 14.900 kr. Det gjør Nikon-kameraet rimeligere enn Canon EOS 7D II. Riktignok har det lavere skuddtakt, et mindre autofokus-område med færre fokuspunkter og mindre bildebuffer, men det har litt bedre fokuspresisjon i dårlig lys, og meget god følgefokus.  

Valgets kvaler 

Nikon D7200 og Canon EOS 7D II er begge fremragende entusiastkameraer, som begge er mer enn raske nok til action og sport. Canon-kameraet er raskere i godt lys, men Nikon-kameraet ligger et lite hestehode foran på bildekvalitet. Særlig i lite lys. Det er også rimeligere, og det gjør Nikon D7200 til et bedre kjøp for de som ikke trenger så høy skuddtakt og stor bildebuffer, som man får i Canon-kameraet. Vektlegger man bildekvaliteten tyngst, er Nikon D7200 det beste valget blant speilreflekser med APS-C-formatet. Les testen av Nikon D7100 her Les testen av Canon EOS 7D II her  
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
 • Type: 24 Mp systemkamera med APS-C bildebrikke
 • Optikk: Nikkor DX 18-140mm f3,5-5,6 VR II
 • Skjerm: 8 cm LCD-skjerm, 1,2 Mp billedpunkter
 • Høydepunkt: Wifi/NFC, 6 bilder/s, 2 x minnekortplasser, 14-bit råformat, flat bildeprofil

 

Teknisk D7200

 • Bildeformater: RAW, JPEG, H265
 • Følsomhet ISO: 100 – 25600 (102400)
 • Serieopptak bps: 6 (7bps 1,3x crop kode)
 • Video fps: 1920 x 1080 (50p)
 • Lukkertider: 30 - 1/8000 s
 • Bildestabilisator: Nei
 • Søker: Optisk prisme 100 % visning
 • Blits: Innebygget, TTL blitssko
 • Batteri: Li-ION, 1110 bilder
 • Mål: 136 x 107 x 76 mm (bxhxd)
 • Vekt: 675 gram m batteri
Pris: 11700,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×