Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Nye “Master series” toppmodeller fra Sony

Sony hviler ikke på laurbærene, og på IFA-messe viste de frem sine nye TV-modeller i high-end sjiktet.

Skrevet av / 05.09.18 - 16:00
Nye “Master series” toppmodeller fra Sony

Bravia MASTER Series tar etter sigende sikte på å reprodusere film- og serieprodusentenes kunstneriske intensjoner til punkt og prikke.

AF9 OLED og ZF9 4K LCD er utstyrt med den nye bildeprosessoren X1™ Ultimate, som ble vist i en prototype under CES-messen tidligere I år. Vi snakker om en skikkelig råtass av en bildechip som byr på alt det siste Sony har kommet opp med av bildebehandling. Den skal ha dobbelt så høy evne til sanntidsprosessering som dagens X1.

Sony Bravia AF9 OLED.

Åpenbart mest spennende er den nye OLED-toppmodellen AF9, som lover en vesentlig økt bildekvalitet fra A1 og AF8, med enda bedre kontrast og høyere lysstyrke. På baksiden har toppmodellen fått et oppgradert Acoustic Surface høyttalersystem.

En ekstra Acoustic Surface aktuator sørger for dedikert senterkanal i Bravia AF9.

Sonys OLED-skjermer bruker selve bildepanelet som høyttalermembran, og AF9 kan skilte med en dedikert aktuator til senterkanalen. Det gir et mer tydelig senterbilde og bedre lokalisering av stemmegjengivelsen. Det gjør også at AF9 kan brukes som senterkanal I et større surround lydsystem. Smart!

Sony Bravia ZF9.

Bravia ZF9 er ikke tapt bak en stol den heller: Dette blir Sonys flaggskip innen LCD og en verdig arvtager til forgjengeren ZD9 fra 2016. Den bruker direkte LED-baklys og blir tilgjengelig i 65” og 75” versjon. Ut fra det vi kunne se på messen, har den et svært presist (og lyssterkt!) baklys. Med denne modellen tar Sony åpenbart sikte å konkurrere med Samsungs LCD flaggskip Q9FN.

Sony Master series støtter Netflix Calibrated Mode. (Foto: Audun Hage)

I anledning lanseringen av MASTER serien introduserer Sony «Netflix Calibrated Mode» i samarbeid med Netflix. Denne modusen er utviklet for å etterligne bildekvaliteten som de har på masterskjermene i et TV-studio, slik at du får se innholdet slik skaperne selv har sett det.

Gledelig for entusiastene som ønsker 100% finjustert bilde er det at Sony-modellene nå også støtter CalMAN AutoCal for hurtig og effektiv kalibrering.

Begge modellserier er Android-baserte og kommer med den nyeste OREO-versjonen ved lansering. De har støtte for de mest utbredte HDR videoformatene, inkludert HDR10, HLG og Dolby Vision.

Sony MASTER Series-TV-ene AF9 OLED og ZF9 LCD kommer i salg i oktober.

Priser:

55AF9 OLED: 32.000kr

65AF9 OLED: 42.000

65ZF9 LCD: 32.000 kr

75ZF9 LCD: 53.000 kr

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top