annonse
annonse
annonse
annonse

Nytt norsk radioeventyr

Med gener fra Tandberg radio, skal nykommeren IXION slå seg frem i det økende markedet for multiromslyd med strømming.

– Ideen ble unnfanget for omlag tre år siden, da jeg traff på noen gamle kjenninger fra tidligere Tandberg Radio. Elkjøp ble raskt med på laget og sammen starter vi nå et helnorsk eventyr der absolutt alt gjøres i Norge. Det at man ikke kan få til slikt i Norge er bare noe folk tror, sier gründeren bak, og daglig leder for T-radio, Tom Austad, i pressemelding.

Resultatet er et k0mpakt, trådløst anlegg designet av Bård Eker som er bedre kjent som designeren bak superbilen Koenigsegg og Hydrolift-båtene.

Det  kubeformede anlegget måler 22 x 22 x 22 cm.

Ixion Maestro som anlegget kalles, er et heltnorskt produkt med norske investorer bak, norsk design, norsk ledelse og produseres i Tandberg Radios gamle lokaler på Notodden i Norge.  ixion-4

Maestro styres fra skjermen på fronten, eller fra en app på mobilen eller nettbrettet, og man kan høre på forskjellige lydkilder i opp til sju rom i tillegg.

For eksempel kan man lytte til Beethoven på klassisk radio i stuen, spille Beatles beste på kjøkkenet, eller Bublé på soverommet. For Maestro fungerer som sentral i et multiromsoppsett, hvor man plugger en Ixion Solo:2 høyttaler til 230V strømmuttak.

Den ekstra høyttaleren kobles til Maestro via strømnettet i huset, og trenger ikke Wifi for å brukes i en multiromssløsning. Alt man trenger er en stikkontakt, tilknyttet det samme strømnettet i huset.

Man kan strømme musikk direkte til Maestro vi Bluetooth, eller DLNA over Wifi, og anlegget har FM, DAB, DAB+ radio og nettradio integrert i enheten. Det er også mulig å koble til, kilder via USB, optisk digitalinngang, eller via to analoge lydinnganger – RCA og minijack.

Leder i Ixion, Tom Austad, viser Ixion-appen på nettbrett.
Leder i Ixion, Tom Austad, viser Ixion-appen på nettbrett.

Anlegget kan spille av de fleste lydformater, også høyoppløst lyd (opp til 24-bit/192 kHz) som kresne audiofile leter etter, og har Spotify Connect og Wimp strømmetjenestene integrert i appen som styrer anlegget.

Høyttaleren Solo:2 og Maestro kan leveres i fargerike stoffronter, som også kan kjøpes løst, i nordisk hvit, rødt, grått og blått.

Ixion Maestro er i salg kommende uke, i første omgang i 23 av Elkjøps butikker, men Thomas Hegerlund – salgsjef i Elkjøp Nordic, sier at flere butikker vil følge. Også i resten av norden, so vil få Maestro og Solo:2 i butikkene i løpet av neste år.

Ixion Maestro skal konkurrere med løsninger fra Sonos, Geneva og B&O, og vil koste 9990 kr, mens høyttaleren Solo:2 skal koste 2990 kr.

 Les mer her.

Les også

Monsterforsterker fra Dan D'Agostino

Monsterforsterker fra Dan D’Agostino

Den integrerte forsterkeren kan utstyres med DAC og phono-trinn.Legg til som favoritt
Geneva Touring S+

Geneva Touring S+

Geneva ypper seg med en særdeles potent reiseradio.

Legg til som favoritt
Yamaha M-5000 og C-5000

Yamaha M-5000 og C-5000

Lei av hi-fi? Yamahas high-end forsterkere vil få deg på bedre tanker.

Legg til som favoritt
Gold Note IS-1000

Gold Note IS-1000

Gold Note sjarmerer og imponerer.

Legg til som favoritt
Tivoli Audio PAL+ BT

Tivoli Audio PAL+ BT

Reiseradioen til Tivoli er nylig forbedret, er det nok til å holde konkurrentene unna?

Legg til som favoritt
Ruark Audio R1 Mk3

Ruark Audio R1 Mk3

Bedre lyd får du ikke i denne klassen, men batteriet er latterlig dyrt.

Legg til som favoritt
Pure Evoke H4

Pure Evoke H4

Pure-radioen er et godt valg for de som trenger et håndtak, men husk å kjøpe batterier.

Legg til som favoritt
Geneva Acustica Lounge Radio

Geneva Acustica Lounge Radio

Det Genevas kompakte radio mangler av funksjoner, tar den igjen på lyden.

Legg til som favoritt
annonse