data-srcset
Ultrasone Pro 900

Studiolyd på hodet

Utrasones hodetelefoner for proffbruk, kan utmerket godt brukes i hjemmet. Spesielt når de spiller så bra som Pro 900.

Superåpen og nøytral lyd, God komfort Bra støydemping
Slank dypbass

De solide hodetelefonene er beregnet på studiobruk, derfor er de lukket, med heldekkende øreklokker som verken slipper lyd ut eller inn. Som mange av Ultrasone hodetelefoner bruker Pro 900 en teknikk de kaller S-Logic Plus som er deres måte å optimalisere spredningen av lydbølgene fra membranen via øret for å oppnå nøytral klangbalanse og tydeligere gjengivelse. På den måten mener de at hodetelefonene oppfører seg mer som høyttalere gjør i et rom.

Mange ser nok på studiotelefoner for kritisk proffbruk som analytiske og overdetaljerte, men faktum er at Pro 900 slett ikke mangler musikalske egenskaper. Med unntak for en litt slankere dypbass – noen vil bedre kontrollert – mangler de slett ikke klangfylde eller musikalsk dybde. De gir deg strykernes klang med et fokus og en klarhet som du kan glemme i billige hodetelefoner, og de har et lydbilde som er så gjennomsiktig at proffer kan glede seg over å høre detaljer miksen som et 20 år gammelt AKG eller Sennheiser-sett maskerer, samtidig som musikkelskeren kan befris fra den ”varme” og likevel slørende klangen til mange så kalte hi-fi-hodetelefoner.

Hodetelefonene sitter godt på hodet, men er ikke egnet til bærbart bruk, selv om det følger med en minijackadapter, er de for tungdrevne til at det er mulig å få noenlunde realistisk lydtrykk med en iPod. Disse skal man kose seg med hjemme. Eller i studio. The Paperboys live SACD-innspilling med alle musikerne i opptak samtidig inneholder mange underliggende klanger i det romslige lydbildet. Som slett ikke alle hodetelefoner klarer å få med seg. Med Pro 900 hører man smådetaljer dypt inn i lydbildet, som er sammenhengende og nøytralt fra dypeste bass til høyeste diskant.

De koster ikke akkurat småpenger, men spiller langt mer åpent og ikke minst sammenhengende enn for eksempel Denon AH-D2000 og Monster Beats by Dr. Dre, og er superoppløst og krystallklare sammenlignet med en ellers fine proffmodellen HD 380 fra Sennheiser. Om de er verdt pengene avhenger bare av hvor mye man er villig til å betale for superoppløst og nøytral lyd, for Ultrasone Pro 900 er absolutt i toppen, selv når man vurderer dem til hjemmebruk. LS

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
3 uker for 3 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler

Fakta

 • Ultrasone Pro 900
 • Lukket klokke
 • 40 ohm, 96 dB
 • 295 gram

Pris

3998 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til Ultrasone Pro 900

   data-srcset

  Fred og ro på hjemmekontoret

  Støyreduserende hodetelefoner filtrerer bort uønskede forstyrrelser og lar deg nyte stillheten.

   data-srcset

  10 hodetelefoner til hjemmekontoret

  Hodetelefoner er det mest fornuftige valget til hjemmekontoret. Unn deg selv kremlyd rett i ørene, med disse fantastiske hodetelefonene!

   data-srcset

  Marshalls reisehodetelefoner

  Marshalls beste trådløse hodetelefoner har blitt rustet opp for langflyvninger.

   data-srcset

  Kinesisk luksusteknologi på budsjett

  Planar-hodetelefoner er normalt svindyre. Men Takstar HF 580 presterer å få high-end-teknologien inn i noe alle har råd til.

   data-srcset

  Spillyd i luksusklassen

  Hva får man når man legger en ekstra tusenlapp på bordet for et gaming-headset? Først og fremst får man bedre lyd.