test: Philips 55PUS6503

Philips 55PUS6503
Philips 55PUS6503

Ambivalent basismodell

6503-serien må greie seg uten mange av spesialitetene vi forbinder med Philips, men leverer ålreit bildekvalitet til en hyggelig pris.

Pluss
Philips-skjermen har flott bildekvalitet med god skarphet og nyansert fargegjengivelse.
Minus
Bevegelsene er litt hakkete, og vi savner Ambilight!

Philips er kjent for sine ekstravagante TV-er med fargelys som bader veggen i alle regnbuens nyanser, og skifter i takt med handlingen på skjermen. Vi snakker selvfølgelig om Ambilight, som har vært deres patenterte spesialitet i årevis. Philips tilbyr teknikken på en lang rekke modeller, fra flaggskipmodellene med OLED-panel og ned til de ganske rimelige variantene. Modellen vi tester her, Philips 55PUS6503, må imidlertid klare seg uten slike kuriositeter: Her snakker vi om en ganske minimalt utstyrt modell, som til gjengjeld leverer kurant bildekvalitet.

Philips-skjermen er langt fra noen ”showstopper” når det kommer til design. Byggekvaliteten er enkel og rimelig, omtrent slik man kan forvente i denne prisklassen. Selve skroget er i svart plast, med en forholdsvis tykk ramme rundt skjermen. TV-en er heldigvis lett å sette opp. Føttene monteres enkelt i en fei, og står med ca. 60 centimeters bredde på bordet.

Brukervennlighet og finesser

Philips bruker i dag et Android-basert operativsystem på de fleste av sine modeller. Her har de imidlertid gått en annen vei: 55PUS6503 bruker nemlig et Linux-basert kalt SAPHI, som er resultatet av et samarbeid mellom Philips og Smart TV Alliance. Dette egenutviklede systemet har utvilsomt en litt mer simpel oppbygning enn Android, for ikke å nevne LG og Samsungs egne systemer. Når det er sagt, er TV-en helt grei å bruke.

Første gangs oppsett går relativt knirkefritt, etter man har lastet ned de siste oppdateringene. Systemet har et begrenset utvalg av apper, men de viktigste, slik som YouTube, Netflix og Viaplay ligger klart. TV-en responderer raskt på kommandoer fra fjernkontrollen, og tar oss enkelt til de viktigste funksjonene. Fjernkontrollen er nokså enkel den også, men har hurtigtaster for de viktigste funksjonene, inkludert snarvei til Netflix. Philips gir adgang til en rekke justeringsmuligheter, deriblant en egen spillmodus, hvor vi målte forsinkelsen i spillmodus til bare 16,4 ms, hvilket bør rekke for selv konkurranseinnstilte gaming-entusiaster.

Philips 55PUS6503. (Foto: Produsenten)

Bildekvalitet

Philips 55PUS6503 bruker LCD-panel av typen IPS (In-plane Switching), som er kjent for å gi en bred innsynsvinkel, uten stor fargeforskjell ut fra hvor man sitter. Dette erfarte vi også i praksis: skjermen er lyssterk og fargene konsise, uavhengig av om vi sitter rett foran eller godt ute til siden. Det er verdt å ta med seg dersom du har en stor stue med mange sitteplasser (og ikke vil ta deg råd til en OLED-TV!).

Philips har også meget god skarphet: Det er ingen tvil om at vi har med en vaskeekte 4K-skjerm å gjøre. PUS6503 får virkelig frem detaljene i 4K-serier som Breaking Bad, og bringer oss så tett på rollefigurene at vi kan spotte mindre flatterende detaljer i huden deres! PUS6503 må klare seg uten Philips sin heftige P5 prosessor. Her er det i stedet den noe enklere ”Pixel Precise Ultra HD Engine” som håndterer bildebehandlingen. Vi erfarte likevel at TV-en har god støyreduksjon med lite grums eller komprimeringsartefakter å skimte.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Der 6503 kommer litt til kort mot dyrere Philips-skjermer, så vel som noen av konkurrentene, ligger i bevegelsene. Mens vi er blitt vant til å se glatte og sømløse bevegelser fra Philips, har PUS6503 en mer stakkato bildegjengivelse som preges av rykk og napp når kameraet panorerer hurtig.

På den positive siden igjen, har Philips-skjermen god kontrast. 55PUS6503 støtter HDR videoformat og skifter automatisk til riktig modus når vi Netflix-serier med HDR. Den kontrastrike Star Trek: Discovery ser imponerende ut, med stor spennvidde fra mørkt til lyst. Som LCD-skjermer flest har PUS6503 visse utfordringer med HDR: For å få brukbar lysstyrke må panelysstyrken / baklyset jekkes opp til maks, og det medfører at det som vanligvis skal være svart fremstår ganske grått! Her hadde Ambilight-lyset definitivt hjulpet på opplevelsen av farger og kontrast, tenker vi. Alt i alt leverer 55PUS6503 klart godkjent bildekvalitet, og det er det.

Lydkvalitet

Philips 55PUS6503 har et relativt standard lydsystem: Stereo fulltonehøyttalere montert på undersiden, og 2 x 10 watt utgangseffekt. Lyden som kommer ut er ganske slank, uten særlig mye futt i basstonene. Musikk og filmlyd låter tamt, men stemmegjengivelsen er grei, og TV-en kan spille høyt og klart uten for mye forvrengning. De som vil ha mer fyldig lyd gjør klokt i å vurdere en separat lydplanke med subwoofer.

Konklusjon

Philips 55PUS6503 er en helt kurant budsjett-TV fra Philips, som dessverre savner litt av ”Philips-identiteten”. Det fargerike Ambilight-lyset uteblir, og det samme gjør de superglatte bevegelsene vi kjenner fra dyrere Philips-modeller. Skarphet, farger og kontrast ser fint ut, men PUS6503 mangler ”det lille ekstra” for å skille seg markant ut i prisklassen.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Størrelse/type: 55” 4K LED LCD

Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)

Operativsystem: SAPHI

Innganger: 3 HDMI, 2 USB

Utganger: Optisk digital lydutgang

HDR: HDR10+

Annet:

Web: philips.com

Philips 55PUS6503 produktside
Pris: 8495,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.