TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

LG 65UH850V

Mangler gnisten

LGs nye mellomklasse-modell lover mye på papiret, men bildekvaliteten når ikke helt opp til forventningene.

forfatter
Publisert 03.09.16 - 06:59
L&B menerskew
pluss LG 65USH850V har et flott menysystem og stilig design. Bildekvaliteten er god på mange områder, med spesielt glatte bevegelser og utmerket skarphet.
minus Svartnivået er skuffende, og kontrasten står ikke helt i stil med HDR-innholdet denne TV-en skal kunne vise frem.
Veil. pris 24995 Produktside
Spesifikasjoner

LG 65UH850V

  • 65” 4K LCD, 3840 x 2160
  • WebOS 3.0
  • Magic Remote
  • 3 HDMI, 3 USB

Når vi snakker om en TV fra LG, er det sikkert mange som umiddelbart tenker «OLED». Den koreanske produsenten kjører knallhardt på det mange regner som fremtidens bildeteknologi, med overlegen kontrast og svartnivå.

 

Dessverre er OLED-teknikken ennå forbeholdt high-end klassen, og blir veldig kostbar når man vil ha en 65” med Ultra-HD oppløsning. Og det vil man jo! Heldigvis har LG også en lang rekke mer ordinære LCD-skjermer i sitt arsenal. Blant disse peker 65UH850 seg ut som en interessant modell med Ultra-HD og HDR, til en ikke altfor avskrekkende pris.

 

Design

Utseendet er det ingenting å utsette på. LG-skjermen er flat, men har en buet fot i børstet metall, hvor ledninger kan skjules. Rammen rundt selve skjermen er også i børstet stål, mens baksiden er hvit plast. Bildepanelet sitter utenpå selve innrammingen – et designtrekk som henter inspirasjon fra OLED-modellene (hvor panelet sitter utenpå et stykke glass). Vi merker oss for øvrig at frontglasset på skjermen er vesentlig mer speilblankt enn konkurrenten fra Samsung.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Brukervennlighet og finesser

65UH850 kjører tredje generasjon av LGs eget smart-operativsystem, WebOS 3.0. LG-systemet er i likhet med Samsungs SmartHub veldig raskt og enkelt å bruke. Kombinert med pekefjernkontrollen Magic Remote og en menylinje i kortstokk-form, finner man lett frem til innholdet man vil se. Du har også mulighet til å styre andre enheter med TV- fjernkontrollen. Oppsettprosedyren er imidlertid mer manuell enn Samsungs autofunksjon, og vi klarte ikke å finne de riktige signalene til vår nyeste TV-mottaker fra Canal Digital. Utvalget av gode applikasjoner er bra, men ikke klasseledende.

 

Bildekvalitet

Siden testingen foregikk midt under fotball-EM, fikk LG-skjermen virkelig kjørt seg som sports-TV. Og den klarte seg bra på mange punkter: Bevegelsene er suverent glatte og sømløse, og 65UH850 greier å bevare skarpheten også når det går hurtig for seg på banen. LG-skjermen har i tillegg bredere innsynsvinkel enn Samsung, takket være det IPS-baserte bildepanelet.

 

Dessverre avdekker fotballsendingene også noen svakheter: Lysfordelingen er nemlig litt ujevn, og gir tendens til svake, vertikale striper i bildet. Disse stripene blir liggende som et synlig slør når kameraet panorerer, og reduserer bildeopplevelsen et par hakk i våre øyne. Vi må understreke at dette er noe som kan inntreffe på alle LCD-baserte skjermer i varierende grad, men var altså ekstra fremtredende på vårt testeksemplar.

 

LG-skjermen bruker som nevnt et IPS-basert bildepanel som gir fordeler i form av gunstig innsynsvinkel. Ulempen er redusert svartnivå. Mørke scener fra serier som Game of Thrones og Marco Polo ser merkbart blassere ut via LG-skjermen enn Samsung 65KS7505 som står ved siden av. LG-skjermens lokale dimming kommer også til kort mot konkurrenten: Baklyset greier bare å kontrollere store felt av gangen, og har ikke på langt nær like nøyaktig lysstyring. I mange tilfeller foretrakk vi derfor å skru den lokale dimmingen fullstendig av.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

På grunn av det manglende svartnivået fungerer LG-skjermen heller ikke optimalt i HDR-modus. 65UH850 har heller ikke like mye lysstyrke å varte opp med, og dermed blir den totale kontrasten en god del lavere enn Samsung 65KS7505.

 

Lydkvalitet

Høyttalersystemet i LG-skjermen er utviklet i samarbeid med Harman/Kardon, som også står bak den spesielle «lydplanken» i LGs OLED toppmodeller. Lyden i 65UH850 er imidlertid ikke noe spesielt å skrive hjem om. Stemmegjengivelsen er klar og tydelig, men manglende bass gjør at lydeffekter og musikk kan virke ganske tamt.

 

Konklusjon

LG 65UH850 leverer bra på mange punkter: Dette er en brukervennlig smart-TV med sylskarpt bilde, som også støtter de ferskeste bildeformatene. Dessverre virker bildepanelet i LG-skjermen litt utdatert i forhold til Samsung, som har vesentlig større kontrast og lysstyrke. Hvilket bare understreker at konkurransen i denne prisklassen har blitt veldig tøff.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Nye lydformater i LG TV fra 2023 LG lanserer støtte for DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller for 2023
lbpluss
Nå kan du se TikTok på Samsung TV Nå er TikTok-appen tilgjengelig på norske Samsungs-skjermer.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
Følg Lyd & Bilde