Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Get boX

Stemmestyrt TV-boks med skylagring

Den nye TV-boksen fra Get er et sterkt argument for å oppgradere, vi har prøvd den.

Skrevet av / 09.08.19 - 14:57
Get boX
Lasse Svendsen

Den er til forveksling lik en Apple TV, og på mange måter er den nesten som en Apple TV, men Gets nye TV-boks er Android-basert – og smart, med apper, skylagring, stemmestyring og 4K-bildekvalitet.

Det er ikke noe galt med den aldrende Get Box II som vi testet for seks år siden, men den har ikke støtte for moderne teknologi som 4K, Chromecast, stemmestyring eller apper.

 

Den gamle Get Box II i bakgrunnen. Foto: Lasse Svendsen

Det har altså den nye Get boX, med stor X og liten b.

TV-boksen støtter både lineær TV og appbaserte strømmetjenester, som Netflix og NRK-appen, som er ferdiginstallert. Med Google Assistant integrert får man også stemmestyring, og Get-boksen kjører da også Android TV Oreo operativsystem. Det betyr blant annet at den kan støtte fremtidige tjenester via oppdateringer, og at man får tilgang til app-universet på Google Play.

Dermed har den mye av funksjonaliteten til en Apple TV, men med lineær TV i tillegg. Det den ikke har som forgjengeren har, er trådløst modem, som blir et tillegg om man bytter ut Get Box II med den nye Get boX.

Den nye boksen har ingen innebygget harddisk, isteden kan man lagre 500 timer med opptak i nettskyen, og Get jobber faktisk med å kunne tilby henting av programmer – reprise – som er sendt og ikke er tilgjengelige i apper.

Den lille esken inneholder alt man trenger for å komme i gang, også HDMI-kabel. Foto: Lasse Svendsen

Bluetooth fjernkontroll

Boksen er så liten at den kan gjemmes bort og siden man kan koble den nye fjernkontrollen til via Bluetooth, behøver man ikke fri sikt til TV-boksen.

Første gang man kobler boksen til TV-en, må man pare fjernkontrollen med boksen, straks man har koblet alle kablene til, er det noen minutter med innstillingsvalg og eventuelle oppdateringer, før bildet kommer på skjermen.

Den nye boksen har langt færre tilkoblinger på baksiden, men har beholdt digitale lydutganger, i form av analog eller digital ut via mini-toslink, og HDMI 2.0.

Get har beviselig beholdt lydutgangen. Foto: Lasse Svendsen

De som allerede er Get-brukere og vant med den forrige TV-boksen, vil umiddelbart se at skjermmenyene er fundamentalt forskjellige på den nye boksen. Et tydelig rutenett med vertikal og horisontal navigering, gir god oversikt over kanal- og programtilbudet.

Øverst på skjermen kan man navigere i TV-arkivet, serier, filmer, opptak og lagrede programmer i mitt innhold. NRK-appen og Netflix er som nevnt installert og man finner flere TV-apper i Google Play.

Netflix-appen er forhåndsinstallert. Foto: Get

Brukervennlighet

Blar man til innstillingsvalgene, er det begrenset hva man kan tilpasse av lyd- og bildeinnstillinger, men det er mulig å velge surroundlyd for hjemmekinoentusiastene.

Den medfølgende fjernkontrollen er et fremskritt på flere områder. Ikke bare er den mindre, den er også mer oversiktlig. Den har en egen knapp for Netflix som starter strømmeappen direkte, og en egen knapp for stemmestyring med Google Assistant. Resten er plankekjøring. En fiffig ting er at den finner ut hva slags TV som er tilkoblet, og dermed kan man styre grunnleggende TV-funksjoner, som av og på, og kildevalg (inngang).

TV-guiden på Get boX er veldig oversiktlig å navigere i. Foto: Get

 

Hjem-skjermen på lineær TV. Foto: Get

 

At man må trykke inn Boks/TV-knappen for å velge mellom TV og Get-boksen, oppleves ikke som veldig intuitivt til å begynne med, men man venner seg til det.

En knapp mange kanskje vil savne, er tilbake-knappen på den gamle fjernkontrollen, som gjorde det mulig å veksle mellom de to sist valgte kanalene.

Get forteller at de faktisk vurderte en fjernkontroll med bakbelyste knapper, men valgte det vekk grunnet strømforbruket.

Bare én knapp. Foto: Lasse Svendsen

Bildekvalitet

Det skal også sies at mye av det den nye TV-boksen kan, også finnes på Get-appen for nettbrett og mobil, og det er mulig å styre boksen med mobilen, omtrent som man kan med en iPhone på en Apple TV.

Og med Chromecast innebygget, kan man strømme innhold fra andre enheter til boksen.

På vår kalibrerte referanse-TV fra Panasonic, var det umiddelbart klart og tydelig at bildekvaliteten fra den nye TV-boksen, gruser den gamle Box II. 4K-oppløsning mot 1080i er rått parti, og bildet fra lineær TV såvel som fra strømmetjenester, er i en helt annen klasse. Ikke bare fordi oppløsningen skaleres opp, men fordi det gjøres med nennsomhet. Det er lite støy, få bildeartefakter og man må ned på pikselnivå for å se bildestøy.

På rent 4K-innhold får man også bedre opplevd fargedybde og kontrast, og boksen støtter også HDR – større dynamikkomfang – der det finnes.

Spør Google etter The Office, og svaret kan se slik ut. Foto: Get

Rom for forbedringer

I de ukene vi har testet Get boX, har brukeropplevelsen blitt litt hemmet av at det kan ta lang tid å skifte mellom kanaler, og bla i menyer. Trykker man seg videre til en annen kanal og et annet program, blir man ofte møtt av en roterende sirkel i et par sekunder, før programmet laster og man får bildet på skjermen.

Gets Espen Åtland, som er sjef for TV og underholdning, sier at de jobber med flere forbedringer som allerede i høst vil finne veien til de mange tusen nye TV-boksene der ute. Da blir hastighet og respons merkbart bedre, i tillegg til noen andre forbedringer som etter hvert vil komme som stille oppdateringer til boksene.

Priser

Den nye Get-boksen koster 49 kroner i måneden. I tillegg kommer programpakkene man abonnerer på, og ønsker man å kunne lagre opptak i nettskyen, må man betale 99 kr ekstra i måneden. Altså 148 kr, i tillegg til programpakkene.

Konklusjon

Likheten med en Apple TV 4K er neppe tilfeldig. Men selv om formfaktoren er nesten lik, tilbyr den nye Get-boksen deg mer. Lineær TV med langt flere kanaler for eksempel, opptaksfunksjon med lagring i nettskyen, og ikke minst separat lydutgang. Som er et pluss for de som er opptatt av god lyd, eller hjemmekino. Med 4K-oppløsning og Google Play, tilbyr den også sylskarp bildekvalitet og et tilsvarende app-univers med strømmetjenester. For Get-kunder som er opptatt av bildekvalitet, er det ikke noe å tenke på, og alle kan nyte godt av Get-boksens utvidede muligheter og moderne grensesnitt.

Karakter
Get boX
Basic

Lyd & Bilde mener

Moderne grensesnitt, appstøtte, Google Assistant og sylskarp bildekvalitet. Tidvis treg respons på programbytte og menynavigering.

3 hendelser på “Get boX”

  1. Maja Anette Flønes Monsen

    Hei, jeg prøvde å koble boksen til HDMI på en frittstående PC skjerm, og teliaboksen (som er identisk med getboksen) slutter da å sende ut bildesignal etter velkomstlogoen, og jeg kommer aldri vidre fra velkomstlogo til å sette opp språkinstillinger etc. Kundeservice sier boksen kun fungerer på TV, men har ingen forklaring på hvorfor. Jeg synes det er veldig rart. Å koble HDMI fra tv-boksen til HDMI på en PC-skjerm fungerte da jeg hadde telenor. Er det noen her som har noen forklaring på hva som er forskjellen på å sende HDMI til en PC-skjerm vs TV, som skulle kunne medføre at denne boksen da ikke fungerer i det hele tatt? Sjønner at forsinkelser mellom lyd og bilde kan oppstå når man sender lyden ut fra audio-porten i stedet for HDMI, men at den ikke skal kunne sende bildesignal til en PC-skjerm forstår jeg ikke. Noen andre som har prøvd dette og fått det til?

  2. Jeg har en 4K samsung silver S7, det fine me den er at alt er innebygd i tv av apps, kilder etc og jeg kan gjøre tvens kontroll universal med 2 trykk 👌, så når jeg koblet til nye get boXen, kunne jeg bare legge den bort fordi samsung kontrollen støtter stemme styring å alle apps tenkelig, så jeg tror eneste jeg trenger get boX kontrolleren til er opptak tror jeg? Klarer det sikkert med samsung sin, siden den er universal. Men å sjekke aktuell oppløsning kunne jeg i begynnelsen, nå vet jeg ikke hvordan lenger, noen som husker hvordan? Ellers var den nye 4K get boXen en drøm for tv mitt. Trodde aldri jeg skulle få se nrk i 4K. Men må finne ut bare aktuell oppløsning knappen. Iirriterende

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Scroll to Top