LG 65SK7900 har en nokså enkel design. Den mangler litt av den eksklusive utførelsen man får med LGs OLED-modeller, så vel som den dyrere SK8500. Når det er sagt, er byggekvaliteten helt grei. En ting man bør merke seg er at de to føttene kun kan monteres helt ytterst. Det gjør at denne 65-tommeren må ha et ganske bredt bord.
Brukervennlighet og finesser
LGs smart-plattform WebOS er blant de aller raskeste og mest komfortable å bruke, og har man først blitt venn med pekefjernkontrollen (Magic Remote) kan det være vanskelig å bytte. Utvalget av apper er bra. Dette er også en såkalt ”Netflix Approved TV” med egen Netflix-knapp og lynrask start fra standby. Den støtter også viktige videoformater som Dolby Vision, hvilket åpner for bra gjengivelse av HDR-filmer. Vi målte spillmodusen til ca. 30 millisekunders forsinkelse.
Bildekvalitet
På bildefronten kan LG-skjermen skilte med et såkalt IPS NanoCell LCD-panel, som blant annet skal utmerke seg med bredt fargespekter og ekstra vid innsynsvinkel. Fargene ser bra ut i praksis også, men LGs såkalte ”Football Mode” bildemodus virker veldig overdreven! Vi liker standardmodusen bedre: Her får du mer nøytrale farger kombinert med glimrende skarphet, også når kameraet panorerer hurtig over fotballbanen.
LG-skjermen innfrir forventningene på sport: Bildet beholder kulør og kontrast mens Samsung Q6F og Panasonic FX700 blir mer blass og utvasket i forhold. Her er du sikret en bra bildeopplevelse uansett hvor du sitter i sofaen.
Lysstyrken er meget god, og tilstrekkelig for å se TV på høylys dag. LG-skjermen faller derimot litt igjennom på film og serier hvor det er mye mørke scener. Den lokale dimming-funksjonen er veldig grov, og deler opp bildet i tre blokker som får en veldig synlig effekt av ”lysblødning”. Dette står i kontrast til hva man vil oppleve med LGs egne OLED-skjermer.
Lydkvalitet
LG-skjermen har standard undermonterte høyttalere og 20 watt utgangseffekt. Den har imidlertid god lydprosessering og kan by på simulert surroundlyd (DTS Virtual:X). Lydopplevelsen er absolutt brukbar, og ligger et hakk over konkurrentene fra Samsung og Panasonic.
Konklusjon
Det er fristende å bruke uttrykket ”best med ball” på LG-skjermen da den fungerer glimrende til fotball og annet sportsinnhold. Fet fargegjengivelse og bred innsynsvinkel gjør dette til en potensiell favoritt i sportsglade stuer. LG SK7900 har imidlertid en del mangler på svartnivå og kontrast, så de som liker å ”binge-watche” serier mer enn sport, bør kikke et annet sted.
Også i denne testen:
LG 65UK6950
Fin til sport og spill
LG-skjermen fungerer bra til sport, og kan skilte med lynrask respons til glede for gaming-entusiastene.
Samsung QE65Q6FAMTXXC
En fulltreffer
Med 65Q6F får du mange av detaljene fra Samsungs toppmodeller i en rimeligere innpakning.
Philips 65PUS8303
Klar for opprykk
Med denne Philips-modellen tar vi et klart steg oppover på kvalitetsskalaen.
Panasonic TX-65FX700E
Holder koken
Panasonic har tradisjon for å lage vel sammenskrudde TV-er med naturlig bildekvalitet, og den nye modellen i FX700-serien er ikke noe unntak.
Sony KD-65XF9005
God som gull!
Toppscoreren fra Sony koster litt mer enn konkurrentene, men gå’ta banen for et bilde den leverer!
LG 65SK8500
Topp TV med stjernenykker
Toppmodellen fra LG er en knakende god TV på mange måter, men den har også noen utfordringer.
Philips 65PUS7363
Stang ut
Philips-skjermen har mange gode egenskaper, men det rekker ikke til pallplassering for 65PUS7363.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser