annonse
annonse
Sommertilbud: Få tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned for 1 kr! Prøv Lyd & Bilde
annonse
annonse
annonse

Film med zoom

Dette solide stillbildekameraet gir gode filmer og den optiske zoomen gjør at det skiller seg ut fra mengden.

Les innledning:
Gruppetest
Pluss lbadvantages
Optisk zoom Bra stillbilder
Minus lbdisadvantages
Prisen Manuell opplasting

Lumix er et velbygd kamera med stor skjerm og tydelige og velplasserte knapper. Det finnes ingen HDMI-utgang for å vise filmer og bilder på tv-en. Derimot finnes det en USB-port for å koble kameraet til datamaskinen. Batteriet må som vanlig tas ut og lades separat. Kjedelig nok angir de ikke hvor lenge det holder til filming. Hvor mange filmer man kan lagre, avhenger av SD-kortets kapasitet. Det finnes i det minste noen innstillinger – oppløsning som går opp til 720p, hvitbalanse og eksponering.

Brukervennlighet
Kameraet har godkjent oppstartshastighet. Takket være et ratt for innspillingsmodus, kan man allerede før det slås på velge video for å komme raskere i gang. Og så er det bare å sikte og skyte. Den mest oppsiktsvekkende funksjonen er at man faktisk kan bruke optisk zoom mens man filmer. De andre stillbildekameraene kan også zoome, men bare før man starter innspillingen. Det finnes ingen smidig måte å automatisk dele filmene. Da må man kopiere filmene fra minnekortet, bruke egne redigeringsprogrammer og laste filmene opp på nettet.

Bildekvalitet
Panasonic imponerer ikke spesielt innendørs, filmene blir litt mørke og har en tendens til å hakke ved panoreringer. Det vanlige problemet med støy ser vi også her. I bedre lys endrer saken seg, og vi får fine og skarpe videoklipp. Ytelsen er bra og komprimeringen henger for det meste med. Jevnt over er videokvaliteten over middels, men med tanke på kameraets pris, hadde vi kunne ønsket oss bedre kvalitet.

Konklusjon
Panasonic har satset på filminnspilling i kameraene sine den siste tiden, men denne modellen er ikke et av høydepunktene. Man får riktignok bedre kvalitet på filmene enn på mange av lommevideokameraene, men så koster det også desto mer. Det som virkelig gjør at det skiller seg ut fra mengden, er at det finnes en ordentlig optisk zoom – til forskjell fra de andres usle digitale zoom. Skal man laste filmene opp på nettet, må man imidlertid gjøre hele jobben manuelt.

  Gruppetest
  Også i denne testen:
  Youtube-kongen
  Med bra bildekvalitet for en rimelig slant og meget enkel opplasting til YouTube, er Vado vanskelig å slå.
  Les hele testen
  Beste filmkamera
  Blåser man i prisen og den manuelle jobben med å laste opp filmene, får man faktisk best bildekvalitet med Ixus.
  Les hele testen
  Bonuskamera
  Det koster like mye som et lommevideokamera og filmer like bra, så man får så å si et stillbildekamera på kjøpet...
  Les hele testen
  Fin men fomlete
  Samsungs kamera har gode funksjoner og gir god bildekvalitet, men brukervennligheten drar ned vurderingen.
  Les hele testen
  Alt rett for Kodak
  Tidligere modeller har hatt sine svakheter, men nå har Kodak prikket inn riktig. Zi8 er både enkelt i bruk og holder høy kvalitet.
  Les hele testen
  En glitrende skuffelse
  Imponerende spesifikasjoner er én ting, men kameraet er vanskelig å bruke og sluttresultatet blir middelmådig.
  Les hele testen

  Les også

  Fant ikke noen innlegg.
  Lukk meny