Search
Generic filters

Test av Marantz CD-spiller og forsterker

Test av Marantz CD-spiller og forsterker

Stor lyd, liten pris

God musikk krever god lyd. Og Marantz be­viser at det ikke trenger å koste skjorta, med en nokså rimelig ny CD-spiller og forsterker.

Lyd & Bilde mener

Raffinert og velklingende
Litt slank mellomtone og bass
CD, SACD, MP3 og WMA
Optisk og koaksial digitalutgang
Hodetelefonutgang
Pris: Kr 5995
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5995 kr

Det hjelper lite hvor bra musikken er, om lydanlegget får den til å låte som en kvelt katt. God lyd er en forutsetning for gode musikkopplevelser. God lyd finnes i alskens prisklasser. Fra relativt rimelige komplettsystemer til rådyre high-end-anlegg som koster like mye som en leilighet. Alle har likevel noe til felles. De har alle et relativt stort lydbilde med ulike grader av dimensjoner. De gjengir alle musikken relativt frigjort, uten at instrumentene maskerer for mye for hverandre i lydbildet. Foruten gode høyttalere er man avhengig av bra elektronikk, som CD-spiller og forsterker, med lav forvrengning. Vi ser her i den rimelige enden av prisskalaen.

I forrige nummer testet vi Marantz sin rimeligste CD-spiller og forsterkere, CD5003 og PM5003. Produkter som på et imponerende vis presenterte musikken med et stort lydbilde. Det manglet litt her og der, som dybde i bassområdet, og forsterkeren var ikke spesielt strømsterk. Men til prisen var produktene Kupp med stor K, og beviste nok en gang at Marantz kan det med å lage rimelige produkter som spiller bra.

Produktene vi nå har for hånden er noe dyrere, men ikke mer enn at vi fremdeles befinner oss i budsjettklassen. Ved å gå opp litt i pris får vi litt mer kraft fra forsterkeren, og håper på enda litt mer oppløsning og dybde i lydbildet fra CD-spilleren. For en rimelig penge leser SA7003 SACD-er i stereo, som gir bedre lydkvalitet enn vanlig CD. Den leser også kopierte CD-er med MP3- og WMA-musikkfiler. CD-tekst med artist, låt og album vises i tegnruten. Forsterkeren PM7003 er oppgitt til å levere 2 x 70 watt (8 ohm, RMS) og er konstruert ­med symmetriske kretser for optimalt stereoperspektiv. Den har også Pure Direct-funksjon for renest mulig signal.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Produkter i testen

Marantz PM7003

Pris: 5995 kr
Meget oppløst lyd Platespillerinngang
Litt lite kraft

Marantz SA7003

Pris: 5995 kr
Raffinert og velklingende
Litt slank mellomtone og bass
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Test av Marantz CD-spiller og forsterker

   data-srcset

  Himmelsk lyd i stjerneklassen

  For de mange som samler på CD-er, og liker å strømme musikk, finnes det ikke noe bedre enn Naim Uniti Star.

  (Foto: Produsenten)

  Det kompakte anlegget fra Pinell er best i sin klasse.

  (Foto: Produsenten)

  CD-formatet er ikke dødt, det lever i beste velgående i high-end-miljøer.

  (Foto: Produsenten)

  Sonoro-anlegget er et godt valg for alle som vil ha alt på ett sted, så lenge man er klar over begrensningene.

  (Foto: Produsenten)

  Tivoli-anlegget har alt de fleste ønsker seg, men også noen mangler.

  (Foto: Produsenten)

  Marantz' referanse-SACD-spiller behersker alle de digitale lydmediene du kan finne. Den koster en herregård – og låter som et slott.

  (Foto: Produsenten)

  Quad Artera kan løfte lyden i de fleste anlegg og leverer high-end-lyd uten avskrekkende prislapp.

   data-srcset

  Rotel bygger videre på sin lydmessige no-nonsens filosofi, men nå bugner produktene også av muligheter.

   data-srcset

  Bel Canto er et italiensk begrep som refererer til en spesiell klangfull sangteknikk. Kan den amerikanske produsenten som har tatt det samme navnet leve opp til det klangfulle idealet? Ja, det kan den.Det er slik den moderne mid-fi forsterkeren skal være i dag: Et apparat som kan tjenestegjøre som sentral for stort sett alt du kan komme på å koble til, inklusiv TV, platespiller, spillkonsoll eller satellittmottaker. Du får mye for pengene nå til dags.

   data-srcset

  Primares innstegsmodeller i 22-serien holder fanen høyt og gjør sine eldre søsken stolte. Det er akkurat slike produkter som den normale lydkonsumenten burde se nærmere på. kombinert med et par passende høyttalere, kan man få en gjengivelse som er forbløffende bra til prisen.

   data-srcset

  Kanskje er det galskap. Kanskje er det genialt. Uansett er det mye spilleglede å finne i Regas high-end duo. Bare man tar et forbehold.

   data-srcset

  Primare har våget å fornye sitt modellprogram med en helt ny forsterkerteknologi basert på klasse D. Den som intet våger intet vinner heter det jo, og her har Primare virkelig fått betalt.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image