annonse
annonse
annonse
annonse

Nærmere virkeligheten

Testens billigste spiller skuffer ikke. Faktisk er den bedre enn den dyreste på noen områder.

Les innledning:
Test av High-end Blu-ray-spillere
Pluss lbadvantages
Svært naturtro bildekvalitet Praktfull lydkvalitet Kjapp i bruk
Minus lbdisadvantages
Lite til prisen

Den mangler ingenting på utstyrssiden. Og er den eneste med belyste knapper på fjernkontrollen. De mest kresne vil sikkert klage over færre bildeinnstillinger enn de liker, til tross for fleksibel gammajustering, men så er det ikke mye man trenger å forbedre med Sony-spilleren. Her er alt på plass. Full pakke med 8-kanals lydutganger for de som ønsker det, og den er kjapp: 15 sekunder fra skuffen gikk igjen til skjermbildet på Bond-filmen Casino Royale, er best i klassen.

Bildekvalitet
Uten en eneste endring i menyen for bildejustering, er Sony-spilleren til å få hakeslepp av. Forskjellen til Sonys billigere BDP-S550 er synlig på en stor HD-skjerm, og sannelig er det forskjeller også sammenlignet med de andre to i testen. Skarpheten er ikke like sylskarp som på Denon-spilleren, men så er det ingen av dem som har så lite moskitostøy i bildet som Sony-spilleren. Dette er det reneste og ryddigste HD-bildet vi har sett.

Noen vil kanskje savne litt mer konturskarphet, men etter å ha sett Denon-spilleren, spørs det om ikke Sony-spilleren er det perfekte kompromiss mellom skarphet og støy. Fargegjengivelsen er på høyde med bestemann i testen, Pioneer-spilleren, det samme gjelder fargegraderingene og sortnivået, men Pioneer LX891 er bedre (bare litt) på detaljskarphet.

Lydkvalitet
Sony-spilleren skuffer ikke. Lydkvaliteten fra CD over analogutgangene er som vi forventer fra en ES-spiller, praktfull. Vokalen til Melissa Walker er tydelig fokusert og har varme og kropp, noe som mangler hos Sony og andre billigere BD-spillere. Bassen er strammere enn på Denon-spilleren, og like kontant og kontrollert som på Pioneer-spilleren. Den dynamiske kontrasten er strålende, og får liv i trommer og gitarer på en måte som nesten stiller Denon-spilleren i skyggen. Et klassisk spor av Rimsky-Korsakov formelig spruter ut av høyttalerne, og selv om paukene er kontant gjengitt, mangler de litt av fylden til Pioneer-spillerens bass.

 • HDMI 1.3a, 1080p/24
 • Blu-ray-profil 2.0
 • Ethernet-tilkobling
 • Multikanals lydtilkoblinger

Pris: 16500 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Test av High-end Blu-ray-spillere
  Også i denne testen:
  Referansen
  For alle som setter pris på de små forskjellene, finnes det ikke bedre bilde- og lydkvalitet enn fra Pioneer-spilleren.
  Les hele testen
  Silkeaktig skarphet
  Denon-spilleren er like god på det meste, men holder det i dette tøffe selskapet?
  Les hele testen

  Les også

  Fant ikke noen innlegg.
  annonse
  Lukk meny