annonse
annonse
annonse
TEST:

Olympus mju 7000

annonse

Ingen stor åpenbaring

Legg til som favoritt
Mju 7000 duger bra, men får oss ikke til å miste fatningen. Mju 7000 er ikke et dårlig kjøp for nybegynnere som vil ha et stødig kamera, men vi har bedre anbefalinger.
Pluss lbadvantages
God idé for menyene Knapper man ser i mørket
Minus lbdisadvantages
Halvdårlig hvitbalanse Litt vel myke bilder

Olympus har jobbet veldig med menyene sine de siste årene. Tanken er at alle skal kunne ta gode fotografier gjennom å følge guider med både tekst og bilder – direkte i kameraet. Vi har hyllet tanken, men har dessverre ikke kunnet dele ut full score for gjennomføringingen ennå, og derfor er det alltid like spennende å teste nye generasjoner av kameraer fra produsenten. Før eller senere kommer vel fulltrefferen? Når det gjelder bildekvalitet har man jo lenge ligget meget bra an. Kameraet føles en anelse plastaktig, et inntrykk som forsterkes noe av knappene som består nettopp av gjennomsiktig plast, men man er ikke urolig for at kameraet skal bli ødelagt.

Brukervennlighet
Fordelen med knappedesignen er at de lyses opp bakfra, akkurat som på en mobiltelefon, noe vi ikke har sett på mange kameraer tidligere. Ingen dum idé, og det gjør det mye enklere å navigere i menyene i mørke omgivelser.

Menyene er akkurat slik vi forventer oss av Olympus – fylt med eksemplifiserende bilder. Bra tenkt. Scenevalg finnes det mange av, men nå har de tatt vekk guideposisjonen noen tidligere modeller hadde. Vi håpet lenge at det skulle rette seg opp, men det føltes som om Olympus aldri fikk kontroll på opplegget – så da er det nok like greit å fjerne det.

Jevnt over er menysystemet bra, men det føles ikke helt utviklet som helhet, og visse deler av det skiller seg fra de andre i form og opplegg. Gjør det litt mer gjennomtenkt, Olympus, så blir det meget bra!

For å zoome brukes to faste knapper i stedet for en spak, og det føles som et skritt tilbake ettersom det gjør zoomen litt vanskeligere å treffe riktig med. Det problemet retter seg imidlertid delvis opp da zoomhastigheten kan stilles ned for økt kontroll.

Bildekvalitet
Bildekvaliteten er veldig lik den vi får ut av kameraet fra Casio. Støyreduseringen gjør sitt beste for å fjerne den støyen som alltid oppstår i en liten sensor – og visst gjør den jobben! Man kan nesten si for bra, da støyreduseringen smelter vekk en del detaljer. Når støyen bryter gjennom for alvor på ISO 800, blir bildene snarere utvannet enn prikkete, noe som i de fleste tilfeller er å foretrekke.

Sju ganger zoom i en så tynn kropp fører til at bildene mister skarphet ut mot kantene. Vi skulle i det hele tatt gjerne se bildene noe skarpere, men til forskjell fra den optiske uskarpheten, er det mer et smaksspørsmål. Hvitbalansen drar litt mot den varme siden, og selv om bildene blir meget fine under gode forhold, blir de gjerne litt svakt gule i dårlig lys.

I det store og hele tar kameraet godkjente bilder, men vi forventer oss mer fra Olympus, som vi vet kan produsere meget gode kameraer.

 • Oppløsning: 12 Mpix
 • Zoom: 7 x optisk
 • Optikk: 37–260 mm, F3,5–5,3
 • Skjerm: 3 tommer, 230 000 bp
 • Vekt: 132 gram

Pris: 3100 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Test av 8 kompaktkameraer
  Også i denne testen:
  Sony Cybershot DSC-T500
  Ribbet til skinnet
  Sony liker pekeskjermene sine. Vi finner dem ikke bare i kompaktkameraene deres, men også i videokameraene. Det har fungert bra, og var litt heftig i begynnelsen selv om vi alltid har vært skeptiske til å kladde på skjermen som åpenbart er viktig for å ta gode bilder. Tiden har imidlertid gått, og i dag er pekeskjermer ikke noe man mister pusten av. Derfor forventer vi oss fullstendig brukervennlighet fra Sony – de må bevise at en pekeskjerm faktisk holder fullt ut i forhold til gamle, hederlige knapper. Hvorvidt kameraet er pent, er selvsagt opp til hver enkelt å avgjøre, men…...
  Nikon Coolpix S630
  Kvalitet som er enkel i bruk
  Nikon, med sin fornemme historie, imponerer oss gang på gang når det kommer til systemkameraer. De har ennå ikke helt funnet formen når det gjelder kompaktkameraer. Det er alltid noe som ikke stemmer. Vi gir oss imidlertid ufortrødent i gang med Coolpix S630 og håper på forbedring. Førsteinntrykket er veldig positivt. Kameraets kropp er meget stilig, og har en herlig tyngde og en passe mengde knapper. En zoomspak sitter på toppen og alt føles faktisk veldig bra. Brukervennlighet Den gode følelsen holder seg når vi begynner å surfe rundt i menyene. Eller, ja, menyene, så mange er de da ikke.…...
  Casio Exilim EX-Z400
  Fullspekket med funksjoner
  Casio var toneangivende på nittitallet da digitalkameraet tok sine første famlende steg. Ikke nok med at de aktivt drev teknikken fremover, de satset også på å presse priser og gjøre teknikken tilgjengelig for vanlige folk. Siden da har andre produsenter tatt over ledelsen når det gjelder popularitet  – i det minste i Norden. Casio gir seg imidlertid ikke uten kamp, og vi heier gjerne på dem. En tettere strid i kompaktkameratoppen er bra, ikke minst for de fotointeresserte leserne våre. Er da EX-Z400 modellen vi har ventet på? Kameraet er en lettvekter, men føles likevel greit konstruert med store knapper.…...
  Kommentarfeltet er åpnet mellom 06:30 - 23:00.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Legg igjen en kommentar

  Les også

  annonse
  Lukk meny