TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Test av 8 bærbare DVD-spillere

Kino på veien

Piff opp bilturen eller den regnfulle ferien med en bærbar filmspiller. Vi har testet apparatene som gir den beste opplevelsen.

Det finnes mye som kan ødelegge ferien. Masete barn i baksetet på lange bilreiser og mangel på aktiviteter når været er dårlig, er bare begynnelsen. Heldigvis kan begge deler fikses med en bærbar DVD-spiller med skjerm. I bilen kan den monteres på nakkestøtten, på hotellrommet stilles den på bordet, og på hytta kobles den til tv-en. Dessuten kan mange av spillerne også brukes som ekstraskjerm til spillkonsollen, slik at du unngår slåsskamper om hva man skal bruke tv-en til.

Gjennomsnittsnivået på spillerne er høyere i år enn i tidligere tester. Bildebehandlingsteknikken går åpenbart fremover – noe som gir bedre videokvalitet, selv på lavoppløste skjermer. På sjutommers-modellene som denne testen tar for seg er det jo dessverre fortsatt 234-linjers paneler som dominerer. Men takket være de digitale fotorammene, har man fått opp volumet på høyoppløste paneler også i denne størrelsen, og dermed synker produksjonskostnadene. Derfor dukker nå endelig de første 480-panelene opp i modeller til en overkommelig prislapp.

Nye alternativer
Som vi har sett på hjemmekinofronten, er DVD på vei ut. Til tross for det vil nok spillerne leve videre i bærbart format så lenge prisene er lave og folk har en filmsamling hjemme. Men det finnes mer moderne alternativer som vi allerede nå synes kan være interessante å ha med i testen. Først og fremst tenker vi på den første bærbare Blu-ray-spilleren fra Panasonic der vi har lykkes med å få tak i et tidlig eksemplar. Men det er også vanlig at forretningsreisende med bærbar pc slår av kalkylene når dagen er slutt og setter på en film i stedet. Flere og flere kommer nå med innebygde Blu-ray-spillere, og vi har derfor tatt med et slikt alternativ. Selvsagt er også minnebaserte mediespillere gode for bærbar film. Ta gjerne en titt i kjøpsguiden på www.lydogbilde.no for å lese testene våre av mediespillere og de DVD-spillerne vi testet i fjor.
 

Slik testet vi
Apparatene ble installert i en gammel, hederlig Volvo. Vi merket oss hvor enkelt det var å feste dem og trekke kablene, samt laste platene. Festene ble gransket for å se om de satt slik de skulle. Vi lyttet ekstra nøye til om det gikk an å høre dialogen i filmene selv når det buldret litt fra trafikken. Bildekvaliteten bedømte vi derimot på skrivebordet der vi satte spillerne side om side med samme film i gang. Vi merket oss hvor enkelt det var å lese teksten og bedømte bildekvaliteten. De ble også utsatt for Video Essentials, og eventuelle problemer ble notert. Men selv om vi formidler disse problemene, påvirket det bare vurderingen hvis de virkelig forstyrret filmopplevelsen. Det er jo tross alt billige apparater, så nivået legges lavt.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Produkter i testen

Grundig DVD-P7850

Multimediasentralen

En prisgunstig spiller med mange tilkoblingsmuligheter. Bra på hotellrommet, men bilmonteringen havner i bakleksa.

Mange tilkoblings­muligheter Prisgunstig bilde­- kvalitet
Dårlig bilmontering Tar plass i bilen Lav oppløsning

HP HDX16-1000EO

Skjult Blu-ray

Dobbelt så mye gøy med dataen ved å sørge for at den også er laget for filmopplevelser.

Stor skjerm Bra bilde og lyd Andre brukerområder
Dyr som filmapparat Dårlig i bilen

Philips PET744

Herlig filmopplevelse

Philips har ikke spart på kruttet med denne modellen, og den lever opp til uttalelsen om deres beste DVD-spiller noensinne.

Høyoppløst skjerm Solid feste Bra batteri
Ingen USB Mangler AV-inngang

Dmtech PDV-881-2

Superbillig dobbeltskjerm

Vil man bare roe ned barna i baksetet med bevegelige bilder, er dette et billig alternativ. Derimot blir bildekvaliteten deretter.

Lav pris Mulig med tak­montering
Dårlig bildekvalitet Separat spiller

LG DP471B

Lett å bruke - lett å feste

Det meste av sjekklisten klarer LGs spiller utmerket, og det er egentlig bare det lavoppløste panelet som trekker ned.

Batteridrift God brukervennlighet Utmerket bilfeste
Lav oppløsning Skingrende lyd Ingen AV-inngang

Panasonic DMP-B15

Endelig bærbar Blu-ray

Den første bærbare Blu-ray-spilleren har vi siklet etter helt siden Panasonic presenterte den. Nå har vi fått tak i et tidlig eksemplar.

Bærbar Blu-ray! Bra bilde og lyd Gadget-nerd-statusen
Prisen

Jensen Media:Link 7501

Bekvem reisekamerat

Det praktiske formatet og muligheten til å få ut lyden i bilstereoen, gjør dette til en fristende og prisgunstig spiller.

FM-sender Batteridrift Kompakt format
Lav oppløsning Dårlige høyttalere Rotete fjernkontroll

Nextbase Click & Go 7 Duo

Sikrere hurtigmontering

Har man blitt lei av å spenne fast spilleren og dra kabler, er Nextbases nye klikksystem en velsignelse.

Enkel montering Ikke ledningsrot
Lav oppløsning Ingen AV-tilkobling hjemme Knappenes plassering

Legg igjen en kommentar

 

Marius


Siste artikler: