Redaksjonen anbefaler

Årets Beste 2019-2020

Se alle årets beste 2019-2020

Fotolab for hjemmet

Multifunksjonsskrivere tar hånd om minnekortet til kameraet, kopierer papirkopiene dine og gir gnistrende resultater med bilderedigeringsprogrammet.

Ethernet Bra format Faks
Vanskelig tilgjengelig utmatingsskuff

De spesialiserte skriverne for foto i postkortformat ble ingen bestselger, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. I dag har alle skriverprodusenter multifunksjonsskrivere som er spesialisert på fotoutskrifter med kortleser, skjermer og egne skuffer for fotopapir i 15 x 10-format. Dessuten kan de skrive ut fotografier og dokumenter i A4, skanne inn bilder i hyggelig kvalitet og brukes som kopimaskiner. Det er ikke lenge siden det var utenkelig å skulle ha råd til en fargekopimaskin hjemme.

Trendy med trådløst
I fjorårets test konstaterte vi at i dag kan man få meget bra fotokvalitet fra disse relativt prisgunstige skriverne. Derimot var det store forskjeller når det gjaldt funksjoner og tilkoblingsmuligheter. I år ser vi at de fleste apparatene er lagd for våre stadig mer oppkoblede hjem. Trådløst nettverk i hjemmeskrivere holder på å bli standard, og det er ingen dum utvikling. Da kan man jo plassere skriveren sentralt og ikke trenge å bekymre seg over om dataen som skriveren er tilkoblet er slått på eller ikke.

Selv om det sikkert av og til kan være praktisk å skrive ut direkte fra kameraets minnekort, synes vi at man skal forsøke å unngå det. Dersom man ikke er en kanonfotograf med toppkamera, får man alltid bedre resultat dersom man bruker litt tid på datamaskinen før utskriften. Last opp bildene i redigeringsprogrammet og juster farger, kontrast og beskjær dem slik at du blir enda mer fornøyd når du ser det ferdige resultatet.

I denne testen har vi forsøkt å plukke ut en mer påkostet og en litt billigere modell fra produsentenes sortiment. Unntaket er Brother, som ikke har så mange modeller, samt Lexmark som avsto fra å delta med de modellene som var tilgjengelig da testen ble utført. Som vanlig finner du flere tester av skrivere på kjøpeguiden vår på www.lydogbilde.no.
 

Produkter i testen
Canon Pixma MP550
Billig kvalitet
Bryr man seg ikke om finesser og bare skriver ut fra datamaskinen, er Canons billige modell meget prisgunstig og gir fine fotoutskrifter.
Epson Stylus Photo SX510
Funksjon over kvalitet
En påkostet utside med åpenbar fotoinnretning står i kontrast til den middelmådige innsiden og et resultat som ikke imponerer.
Canon Pixma MP640
Fullspekket proffskriver
Med alle funksjoner og finesser man kan tenke seg, samt utmerkede utskrifter, er MP640 et fristende valg for den som vil ha alt.
HP Photosmart C4680
HP Photosmart C4680
Holder man hardt i lommeboken, kan det sikkert være fristende med HPs billige fotoskriver med bildeskjerm. Men bildekvaliteten er like lav som prisen.
HP Photosmart Premium
Maksifunksjons skriveren
HP har klemt inn så mange funksjoner at man nesten blir forbauset over at den ikke rister brød. Dessverre er den ikke best der det er viktigst.
Epson Stylus Photo PX710W
Slepen diamant
Fjorårets vinner har fått en oppfriskning og er fortsatt en like pen og lettanvendelig skriver som gir utmerkede fotografier.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Kommentarer

    Motta varsler  
  Varlse meg om

  Les også

  (Foto: Argon)

  Fullvoksen hi-fi uten tråd

  Argons aktive høyttalere har fordoblet effekten, antall basser – og prisen. Men de er fortsatt et godt kjøp.

  HP-gateracer med sidevogn

  En ekstra skjerm i mobilstørrelse gir deg et instrumentbord til spillene. Det er smart, men kostbart.

  Marantz PM7000N

  Alt-i-ett-forsterker for kresne ører

  Marantz PM7000N er en alt-i-ett-forsterker med alt du trenger av strømming og innganger. Multirom støttes også, alt du trenger er høyttalere.