SVS PC12-Plus

Rakettbass

Høyttalersystemet M-Series 5.0 er ypperlig, bortsett fra at det trenger en subwoofer. Sjekk ut denne muskelbunten!
forfatter

Med en 12-tommers nedoverfyrt bass, tre voksne refleksporter som peker oppover og med en forsterkerkraft på 525 kraftfulle watt, banker denne sylinderformete kjempesuben hardt nok til å få buksene til å riste.

Den er slett ikke pen å se på, og til tross for at sylinderformen gjør at den opptar mindre gulvplass, er den absolutt ikke diskré. Det er slett ikke sikkert verken du eller din bedre halvdel ønsker denne i stua.

Men vit hva du går glipp av i rene opplevelser. I motsetning til hva vi på forhånd hadde trodd, er den kjapp nok til å fungere godt på musikk i stereo, selv når vi snakker komplekse jazztoner, klassisk musikk fra et stort orkester, eller til brutale rytmer fra pop, hiphop eller rock. Den bør deles nokså lavt, 80 Hz eller lavere, da et stort basselement som dette ikke spiller rent nok lenger oppover. De aller fleste høyttalere takler en så lav deling.

Resultatet etter en god plassering (den trives godt i et hjørne) er en hardtslående, men veloppløst bassrespons som er meget imponerende til denne prisklassen å være. Vi vet knapt om noen likeprisete subwoofere som slår hardere og går dypere, og samtidig integreres såpass greit med høyttalerne.

Om du takler utseendet på dette beistet, er det bare å løpe og kjøpe. Det er det godt mulig jeg skal, etter litt smisking med madamen …

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.