Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Siemens iQ700 kondenstørketrommel

Romslig tørketrommel med smarte funksjoner

Siemens har designet en tørketrommel som har så mange funksjoner at du faktisk kan få tøyet ditt tørket akkurat som du ønsker det.

Skrevet av / 18.05.24 - 09:34
Siemens iQ700 kondenstørketrommel
Pernille Redder

Jobben med å vaske tøy blir automatisk lettere når du har en tørketrommel, men Siemens har utviklet et par smarte features som kan gjøre livet ditt med nettopp denne tørketrommelen enda lettere. Har det lyktes? Les videre.

Her på L&B Home elsker vi en god app. En som gjør et smart produkt enda smartere, og gir oss bedre kontroll på hvordan vi bruker apparatene våre. Det lever Siemens Home Connect Appen opp til. Med den er det rett og slett morsomt å tørke tøyet.

Men la oss begynne med det basale. Appen må lastes ned på telefonen, og vi sørger for å være på 2.4 GHz Wi-Fi, for da går det lettest å få tørketrommel og telefon til å snakke sammen.

Trommelen kan ikke slås på og av via appen, men den kan programmeres og startes når den er på og døren lukket. Siemens har lagt til den sikkerhetsfunksjonen at døren må lukkes og fjernstart aktiveres på maskinen før appens funksjoner kan benyttes.

Det er, får vi vite av en tekniker, fordi man dermed vil forhindre at man via fjernstyring kommer til å tørketromle en katt som har tatt seg en hvil i maskinen. Vi har ikke katt, men hvis vi hadde hatt, ville vi bestemt ikke ønsket å tørketromle den.

Den romslige trommelen og mange programmer gjør tørketrommelen til et godt valg. (Foto: Siemens)

Glem programmene og lag ditt eget

Hvis du er typen som blir forvirret over de mange forskjellige programmene på en slik tørketrommel, kan vi glede deg med at Siemens på pedagogisk vis har gjort det mulig å designe ditt helt eget program i appen.

For å teste det legger vi sengetøy, håndklær og oppvaskhåndklær i maskinen, og i en liten meny kan vi nå velge akkurat de tre tingene på en avkryssingsliste. Vi kan også velge hvor tørt vi gjerne vil ha det, og får løpende info om hva vårt valg betyr for hvor lang tid tørkingen vil ta. Det er her det blir morsomt å ha ansvaret for klesvasken!

Men de gangene tørketiden bare må gå raskt, kan du selvfølgelig også starte maskinen uten bruk av appen. Alle programmene finnes i betjeningspanelet, og her finner man også muligheten for å bruke et nedlastet program.

Det er i øyeblikket tre programmer å velge mellom: duntekstiler, jeans og sport, som på forhånd installeres på maskinen via appen.

Med appen kan du både designe og fjernstarte ditt helt egne tørkeprogram. (Screendumps)

Matoppskrifter i trommel-appen

Vi vil imidlertid ikke unnlate å bemerke at den appen Siemens har utviklet, fungerer sammen med alle deres produkter. Det gir mening at man kan nøye seg med en enkelt app, men det betyr også at de har lagt til den etter hvert obligatoriske samlingen av matoppskrifter, som alle hvitevareprodusenter åpenbart mener vi forbrukere gjerne vil ha i deres app.

Vi vet ikke hvilken forbrukerundersøkelse de alle sammen åpenbart har gjennomført, men det virker temmelig overflødig. Spesielt når appen bare brukes for å koble til en tørketrommel, men selv om vi hadde et kjøkkenapparat fra Siemens, ville vi nok fortsatt ikke slå opp i deres app for å finne en oppskrift på and à l’orange.

Energivennlig

Den store ulempen ved tørketromler er at de sluker mye strøm. Det vil alltid være billigere å tørke tøyet på en tørkesnor, men hvis du har lest så langt som hit, er du nok typen som ikke vil nøye seg med lufttørking.

Og her kan vi da glede oss over at Siemens har gjort en del for å redusere energiforbruket. Det er naturligvis også mulig å stille inn maskinen til å stoppe når tøyet fortsatt er litt fuktig. Eller “stryketørt”, som produsentene pleier å kalle det. (Hvis du velger muligheten “Skaptørt++” blir det faktisk helt tørt).

Dessuten er tørketrommelen innrettet med varmepumpe, som er energibesparende. I tillegg til en selvrensende kondensator, som betyr at maskinen vil tørke med den samme effektiviteten i overskuelig fremtid.

Det er imidlertid funksjoner som flere produsenter tilbyr i en rekke av sine tørketromler, så de er ikke bærende argumenter for å velge nettopp denne maskinen.

Design og betjening

Både utvendig og innvendig lever Siemens’ tørketrommel opp til våre forventninger. Den er nydelig designet med et hvitt kabinett, en sort dør og en rund programvelger, som får programmene til å lyse opp i blått når du skrur den på.

Trommelen er romslig, og har innvendig lys slik at du ikke overser en grå sokk  når du tømmer den.

Og når vannet ledes direkte ned i avløpet, er det egentlig ikke mer man kan ønske seg på designsiden. Det måtte i tilfelle være at noen fant opp et lofilter som renset seg selv. Når kommer det, Siemens?

Karakter
Siemens iQ700 kondenstørketrommel (WQ45B2ALDN)
Premium

Home mener

Appen som gir mulighet for å designe ditt helt eget tørkeprogram og fjernstarte maskinen Appen har virkelig mange funksjoner som kan virke forvirrende, og noen er helt klart overflødige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

Scroll to Top