data-srcset
Oppsummering

Bass for enhver smak

Med lett øresus og ustø gange er vi kommet til veis ende i subwoofertesten. Men hvilken subwoofer duger best til hva?

Det første vi kunne slå fast, er at de minste subwooferne i testen har begrenset bruksområde. De egner seg kun for små rom, og henvender seg først og fremst til de som vil ha en mest mulig diskret subwoofer. Her er Velodyne Microvee den beste allrounderen, mens Sunfire har litt mer krefter til de tøffeste filmsekvensene. Likevel, kan du avse mer plass, bør du absolutt vurdere noe større.

For det er ingen tvil om at de større subwooferne i samme prisklasse, i dette tilfellet Dali og XTZ, spiller klart bedre på alle områder. Med større basselementer og større kassevolum klarer disse subwooferne å flytte langt mer luft før går tomme. Det betyr større vekt og presisjon bak anslagene, mindre forvrengning og mer overskudd til de tøffeste filmsekvensene.

De to verstingene fra SVS og JL Audio eksisterer for de som skal ha det råeste, og kan gi disse produktene de rette arbeidsforholdene. Om filmlyd er hovedattraksjonen, og du bryr deg mest om maks trøkk i dypbassen fremfor noe annet, er SVS PB13-Ultra det beste kjøpet. Den når imidlertid ikke helt opp til lydkvaliteten fra JL Audio Fathom, som dessuten er mer kompakt og lettere å sette opp. F113 koster til gjengjeld det dobbelte, hvilket betyr at du kan kjøpe to PB13-Ultra til prisen av en Fathom. Den lydmessige fordelen ved to individuelt plasserte subwoofere vil også kunne overveie JL-subens ekstra romkorreksjon.

I en test med så mange vidt forskjellige deltakere er det vanskelig å kåre en klar vinner. Det går imidlertid an å trekke fram den deltakeren vi mener gir mest for pengene. XTZ 99 W12 har alt vi kan forlange av en god subwoofer: Kraft så det monner, dyp og presis bassgjengivelse, høy kvalitet og gode innstillingsmuligheter – til en fordelaktig pris.

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  Også i denne testen:
   data-srcset
  JL Audio Fathom F113
  Det finnes subwoofere, også finnes det SUBWOOFERE. JL Audio setter standarden for den sistnevnte gruppen...
   data-srcset
  SVS PB13-Ultra
  SVS kan trygt sies å være en av markedslederne innen subwoofere. PB13-Ultra er deres største modell, og vår referanse under 15.000 kroner.
   data-srcset
  XTZ 99 W12 DSP
  XTZ har på kort tid opparbeidet seg et renommé som respektabel høyttalerprodusent, og det er mye takket være deres prisgunstige subwoofere.
   data-srcset
  Dali Ikon Sub
  Enkel og effektiv
  Dali er flinke til å lage gode høyttalere til fornuftige priser, og subwooferen fra den populære Ikon-serien er en enkel, men vel gjennomført konstruksjon.
   data-srcset
  Sunfire HRS-8
  Sunfire er en av de virkelige veteranene når det gjelder mikro-subwoofere, og er kjent for å lage små suber som spiller fletta av de store!
   data-srcset
  Velodyne MicroVee
  Velodyne MicroVee er den minste subwooferen vi har noen gang har testet, men den er slett ingen pyse av den grunn.

  Alternativer til Oppsummering

  Stortest av 7 subwoofere 4

  Brutale basskanoner

  Hvis du synes hi-fi eller hjemmekinoanlegget ditt låter litt blodfattig og spinkelt, kan det skyldes akutt underskudd på BASS. Vi har testet 7 potente subwoofere som kan gi anlegget ditt en lydmessig kickstart!

  M&K Sound MP-9 5.1

  Disse høyttalerne baseres rundt en lydplanke, men er ekte vare.

  Vil du ha dypbass, ordentlig bass som røsker tak i deg og setter omverdenen i bevegelse? Da trenger du en real subwoofer!

   data-srcset

  En Kreisel-subwoofer leverer kraftig og dyp nok bass for de aller fleste. Da må vel et gedigent bass-tårn med fire stykk stablet oppå hverandre låte temmelig spinnvilt…? Gjør deg klar for en underjordisk bassopplevelse…

   data-srcset

  Pinell Precision er et par meget lekre og kompakte bokhyllehøyttalere, som sammen med de passive basshøyttalerne Foundation med sidemonterte 8-tommere, utgjør et par minst like lekre gulvhøyttalere. De gir et åpent lydbilde, med en meget dynamisk mellomtone som kommer både sangstemmer og instrumenter til gode. Sammen med basshøyttalerne får du den nødvendige dybden i bassområdet.

   data-srcset

  En av verdens mest berømte subwooferprodusenter er tilbake i full vigør. Ken Kreisels siste kreasjon er et bassmonster vi ikke glemmer med det første!

   data-srcset

  Ingen høyttalertype er så myteomspunnet som den dedikerte subwooferen. Passer den i et høykvalitets musikkanlegg eller fungerer den best på film?

   data-srcset

  Høyttalersystemet M-Series 5.0 er ypperlig, bortsett fra at det trenger en subwoofer. Sjekk ut denne muskelbunten!

  Høyttalere for veggmontering har tidligere kommet i to typer: De som er dekorative og de som låter bra. Dali har forsøkt seg på begge deler med vegghøyttalerne MOTIF.

   data-srcset

  De mindre høyttalerne fra Piega mangler bare én ting, og her er løsningen. En kompakt subwoofer i samme høye kvalitet.

   data-srcset

  Bass er en viktig del av lydopplevelsen enten du lytter til musikk eller ser på film. Og den beste bassgjengivelsen oppnår du med en dedikert dypbasshøyttaler. Vi har testet 6 subwoofere i forskjellige størrelse og prisklasser, med et felles mål om å riste skikkelig liv i hjemmeanlegget ditt!

   data-srcset

  Mange tror at en subwoofer er en slags boombox. En sub av skikkelig kvalitet beviser imidlertid at musikken aldri er komplett uten grunnmur. Noe disse duellantene til 18 000 kroner beviser til det fulle!