Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Motorola Nexus 6

Googles nye flaggskip

Motorola viser hva den nyeste Android-versjonen Lollipop står for på en superkjapp mobil med en enorm skjerm.

Publisert 09.03.15 - 00:01
Motorola Nexus 6
Jonas Ekelund

Sammen med nye versjoner av Android slipper Google alltid en flaggskipsmobil under navnet Nexus. Den skal vise frem alle nye funksjoner i operativsystemet og ha alle de seneste finessene. Et virkelig flaggskip altså. I tidligere år har HTC, Samsung og LG fått lov til å bygge den, men i år er det tidligere Google-eide Motorola som står bak Nexus 6.

 

Utseende og konstruksjon

På grunn av den enorme skjermen er det ingen liten mobil, men definitivt en phablet. Størrelsesmessig er den i klasse med LG G Flex. På papiret ser den ut til å være meget tykk, men det er målt på midten. Ut mot kantene er den betydelig tynnere og føles derfor ikke klumpete i hånden. Sammenlignet med standardmobiler er den tung, men sammenlignet med andre kjemper som Galaxy Note 4 er det ganske normalt.

Den kan enten fås i hvitt eller mørkeblått, noe som føles litt hyggeligere enn den vanlige sorte fargen. Baksiden er av matt sklisikker plast og prydes av en Motorola logo samt en stor Nexus logo i relieff. Ingen kan unngå å se hvilken mobil du har. Byggekvaliteten er meget bra med et skikkelig metallchassis som ikke bøyer seg det minste. Den er også «vanntett» selv om den ikke er sertifisert. Dessverre innebærer det at man ikke kommer til batteriet.

Nexus-6-H4_Wht_FB_WF1X1_HS2

Skjerm

Akkurat som LG G Flex får vi en skjerm på hele 6″, men med samme gale QHD-oppløsning som på LG G3. Det gir en punkttetthet på 493 ppi som gir en fantastisk skarphet tross den store skjermstørrelsen. Takket være AMOLED-skjermen får vi imponerende kraftige farger og en utmerket betraktningsvinkel, men likevel med bra tetthet. Dessverre er lysstyrken ikke i det hele tatt i klasse med konkurrentene, noe som gjør skjermen vanskelig å lese i sollys. Virkelig synd for en ellers imponerende skjerm.

 

Kamera

Kameraet i den forrige Nexus var ikke mye å rope hurra over, men det har blitt betydelig bedre i Nexus 6. Noe overraskende har Motorola fått hjelp av Sony som står for sensoren med Exmos RS-teknikk. Den er imidlertid mindre enn i Xperia Z3. Den har dessuten optisk bildestabilisering for å minste uskarphet ved lange eksponeringer. Uvanlig nok har man også benyttet en ringblits, noe som kan myke opp de skarpe skyggene man ellers får fra mobilene.

Selv om Lollipops kameraapp ikke er like avansert som noen av mobilprodusentenes egne, har den likevel blitt bedre. I bra lysforhold gjør automatikken en bra jobb med å finne fokus og hvitbalanse, men kan ha problemer med eksponeringen i vanskelige situasjoner. Derimot er bildene i dårlig lys mer eller mindre ubrukelige, tross den lyssterke optikken. Til tross for at de ikke har blitt spesielt lyssatt har de en kraftig monokrom støy.

 

Lyd

Som ventet har mobilen ingen ekstraordinære lydkretser, men benytter standardkretsene. Dermed blir lyden fra hodetelefonen ikke noe vi trenger bruke spesielt mye plass på. Med bra hodetelefoner låter det så bra som man kan forvente. Derimot liker vi at man har utstyrt den med doble fremoverrettede høyttalere på samme måte som HTC One. Det er praktisk om man ikke vil bruke hodetelefoner, og de låter både overraskende bra og spiller høyt uten å skurre.

 

Nexus-6-White-Front Nexus-6-White-Back Nexus-6-White-Angle-R Nexus-6-White-Angle Nexus-6-Blue-Front Nexus-6-Blue-Back Nexus-6-Blue-Angle-R Nexus-6-Blue-Angle
<
>

 

Bruk

Da mobilen er produsert for å vise frem Lollipop, er det i virkeligheten hvor fornøyd man er med det nye operativsystemet som avgjør hvordan man liker håndteringen. Alt føles renere og mer avskallet, både hva gjelder utseende og hvordan man kommer til funksjoner. Les mer om våre inntrykk av Lollipop i testen av nettbrettet Nexus 9. Og da det er en ren Android-installasjon slipper man alle unødige apper som tar opp plass og sløver ned.

 

Ytelse

Akkurat som Samsung Galaxy Note 4 er Nexus 6 utrustet med den siste maskinvaren som er en firekjerne 2,7 GHz Snapdragon 805 og et sjenerøst minne på 3 gigabyte. Dermed presterer den også toppsiffer. En single core Geekbench på 1.035 tangerer rekorden og en multi core på 3.304 er faktisk ny rekord. En Browsermark på 1.454 er ikke like imponerende, men spillytelsen er utmerket. Til tross for et stort batteri drar den store skjermen såpass mye strøm at man må lade den oftere enn ønsket. Det kan imidlertid gjøres trådløst ifølge QI-standarden.

 

Konklusjon

Nexus mobilene pleier å imponere med den siste maskin- og programvaren, og Nexus 6 er intet unntak. Det er en oppvisning i gjennomtenkt design og grensesnitt med en ytelse som plasserer de fleste konkurrentene langt bak. Men den er ikke perfekt. Den store superskarpe skjermen har bra bildekvalitet, men er for lyssvak og drar for mye strøm. Og kameraet er ikke i klasse med konkurrentene. Dessuten er prisen uvanlig høy.

 

Home mener

Velbygd, pen og vanntett og med ytelse som imponerer. Stor og knivskarp skjerm. Fremoverrettede stereohøyttalere med kraft. Praktisk med trådløs lading. Skjermen er for lyssvak og drar for mye strøm. Kameraet klarer seg dårlig i svakt lys. Ikke mulig å bytte batteri, og man kan ikke benytte minnekort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Pixel 7a: Den nye kongen

Maksimale muskler til minimal pris

Den lille sikre sorte

Lesehest uten ryggsmerter

Det beste nettbrettet hvis du hater iPad

Android-flaggskip i tvekamp

Scroll to Top