: Motorola Nexus 6

Googles nye flaggskip

Motorola viser hva den nyeste Android-versjonen Lollipop står for på en superkjapp mobil med en enorm skjerm.
Lyd & Bilde mener
Velbygd, pen og vanntett og med ytelse som imponerer. Stor og knivskarp skjerm. Fremoverrettede stereohøyttalere med kraft. Praktisk med trådløs lading.
Skjermen er for lyssvak og drar for mye strøm. Kameraet klarer seg dårlig i svakt lys. Ikke mulig å bytte batteri, og man kan ikke benytte minnekort.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
  • Skjerm: 6,0" AMOLED 1440 x 2560 (493 ppi)
  • Prosessor: 2,7 GHz quadcore Snapdragon 805
  • Minne: 3 GB / 32-64 GB
  • Kameraer: 13 Mp F2,0 OIS + 2 Mp
  • Trådløst: WLAN ac, BT 4.1, NFC
  • Mål: 159 x 83 x 10,1 mm
  • Vekt: 184 gram
  • Batteri: 3220 mAh, 24 h taletid, 330 h ventemodus
Annonse
Annonse
forfatter

Sammen med nye versjoner av Android slipper Google alltid en flaggskipsmobil under navnet Nexus. Den skal vise frem alle nye funksjoner i operativsystemet og ha alle de seneste finessene. Et virkelig flaggskip altså. I tidligere år har HTC, Samsung og LG fått lov til å bygge den, men i år er det tidligere Google-eide Motorola som står bak Nexus 6.

 

Utseende og konstruksjon

På grunn av den enorme skjermen er det ingen liten mobil, men definitivt en phablet. Størrelsesmessig er den i klasse med LG G Flex. På papiret ser den ut til å være meget tykk, men det er målt på midten. Ut mot kantene er den betydelig tynnere og føles derfor ikke klumpete i hånden. Sammenlignet med standardmobiler er den tung, men sammenlignet med andre kjemper som Galaxy Note 4 er det ganske normalt.

Den kan enten fås i hvitt eller mørkeblått, noe som føles litt hyggeligere enn den vanlige sorte fargen. Baksiden er av matt sklisikker plast og prydes av en Motorola logo samt en stor Nexus logo i relieff. Ingen kan unngå å se hvilken mobil du har. Byggekvaliteten er meget bra med et skikkelig metallchassis som ikke bøyer seg det minste. Den er også «vanntett» selv om den ikke er sertifisert. Dessverre innebærer det at man ikke kommer til batteriet.

Nexus-6-H4_Wht_FB_WF1X1_HS2

Annonse

Skjerm

Akkurat som LG G Flex får vi en skjerm på hele 6″, men med samme gale QHD-oppløsning som på LG G3. Det gir en punkttetthet på 493 ppi som gir en fantastisk skarphet tross den store skjermstørrelsen. Takket være AMOLED-skjermen får vi imponerende kraftige farger og en utmerket betraktningsvinkel, men likevel med bra tetthet. Dessverre er lysstyrken ikke i det hele tatt i klasse med konkurrentene, noe som gjør skjermen vanskelig å lese i sollys. Virkelig synd for en ellers imponerende skjerm.

 

Kamera

Kameraet i den forrige Nexus var ikke mye å rope hurra over, men det har blitt betydelig bedre i Nexus 6. Noe overraskende har Motorola fått hjelp av Sony som står for sensoren med Exmos RS-teknikk. Den er imidlertid mindre enn i Xperia Z3. Den har dessuten optisk bildestabilisering for å minste uskarphet ved lange eksponeringer. Uvanlig nok har man også benyttet en ringblits, noe som kan myke opp de skarpe skyggene man ellers får fra mobilene.

Selv om Lollipops kameraapp ikke er like avansert som noen av mobilprodusentenes egne, har den likevel blitt bedre. I bra lysforhold gjør automatikken en bra jobb med å finne fokus og hvitbalanse, men kan ha problemer med eksponeringen i vanskelige situasjoner. Derimot er bildene i dårlig lys mer eller mindre ubrukelige, tross den lyssterke optikken. Til tross for at de ikke har blitt spesielt lyssatt har de en kraftig monokrom støy.

 

Annonse

Lyd

Som ventet har mobilen ingen ekstraordinære lydkretser, men benytter standardkretsene. Dermed blir lyden fra hodetelefonen ikke noe vi trenger bruke spesielt mye plass på. Med bra hodetelefoner låter det så bra som man kan forvente. Derimot liker vi at man har utstyrt den med doble fremoverrettede høyttalere på samme måte som HTC One. Det er praktisk om man ikke vil bruke hodetelefoner, og de låter både overraskende bra og spiller høyt uten å skurre.

 

Nexus-6-White-Front Nexus-6-White-Back Nexus-6-White-Angle-R Nexus-6-White-Angle Nexus-6-Blue-Front Nexus-6-Blue-Back Nexus-6-Blue-Angle-R Nexus-6-Blue-Angle
<
>

 

Bruk

Da mobilen er produsert for å vise frem Lollipop, er det i virkeligheten hvor fornøyd man er med det nye operativsystemet som avgjør hvordan man liker håndteringen. Alt føles renere og mer avskallet, både hva gjelder utseende og hvordan man kommer til funksjoner. Les mer om våre inntrykk av Lollipop i testen av nettbrettet Nexus 9. Og da det er en ren Android-installasjon slipper man alle unødige apper som tar opp plass og sløver ned.

 

Annonse

Ytelse

Akkurat som Samsung Galaxy Note 4 er Nexus 6 utrustet med den siste maskinvaren som er en firekjerne 2,7 GHz Snapdragon 805 og et sjenerøst minne på 3 gigabyte. Dermed presterer den også toppsiffer. En single core Geekbench på 1.035 tangerer rekorden og en multi core på 3.304 er faktisk ny rekord. En Browsermark på 1.454 er ikke like imponerende, men spillytelsen er utmerket. Til tross for et stort batteri drar den store skjermen såpass mye strøm at man må lade den oftere enn ønsket. Det kan imidlertid gjøres trådløst ifølge QI-standarden.

 

Konklusjon

Nexus mobilene pleier å imponere med den siste maskin- og programvaren, og Nexus 6 er intet unntak. Det er en oppvisning i gjennomtenkt design og grensesnitt med en ytelse som plasserer de fleste konkurrentene langt bak. Men den er ikke perfekt. Den store superskarpe skjermen har bra bildekvalitet, men er for lyssvak og drar for mye strøm. Og kameraet er ikke i klasse med konkurrentene. Dessuten er prisen uvanlig høy.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Hvis du ikke kan nøye deg med en virkelig god TV til gamingen, har Philips en løsning som er umulig å overse. Dessverre har de selv oversett et par viktige detaljer.
Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Vil du ha en TV som ikke ser ut som en TV? Da kan Samsungs formfine Serif være et friskt alternativ.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.