: Huawei P10

Fargeglad portrettmobil

Merkelig nok er den største konkurrenten til Huawei P10 dens storebror.
Lyd & Bilde mener
Meget pen design. Bra batteri og hurtiglading. Ytelse i toppklasse.
Fastmontert batteri. Ikke vanntett. Middelmådig skjerm og lydkvalitet.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 7.0 + EMUI 5.1
 • Skjerm: 5,1” IPS, 1920 x 1080 (432 ppi)
 • Prosessor: 2,4/1,8 GHz octacore Kirin 960
 • Minne: 4 GB / 64 GB + micro SD
 • Kamera: 20/12 Mp F2,2 + 8 Mp F1,9
 • Trådløst: Wifi ac, BT 4.2, NFC
 • Mål: 145 x 69 x 7 mm
 • Vekt: 145 gram
 • Batteri: 3200 mAh, Supercharge
 • Pris: 6.000 kr
 • Web: consumer.huawei.com
Annonse
Annonse
forfatter

Siste års Huawei P9 var modellen som viste at Huawei mente alvor med å bygge kvalitetsmobiler med påkostede kameraer. Den føltes luksuriøs, og introduserte, overraskende nok, Huaweis samarbeide med luksuskameraprodusenten Leica. Men man hadde kompromisset litt vel mye på andre områder. Nye P10 er ikke en like revolusjonerende modell, men en utvikling som skal rette opp de mange problemene som var med forgjengeren. Men den har tøffe konkurrenter i Apple iPhone 7S Plus og LG G6, som også har doble kameraer, samt Sony Xperia XZ Premium og Samsung Galaxy S8 som har en ny generasjon kamerasensor.

Utseende og konstruksjon

Overraskende nok har man gått bort fra det metallfargede utseende, og satset på en hel regnbue av farger. Mange vil imidlertid være vanskelig å få fatt i her hjemme. Det gjør at de skiller seg ut fra mengden på en hyggelig måte. Mobilen har et litt grovt ytre, noe som gjør at den skimrer fint i lyset, og i tillegg er mindre glatt. Den er like tynn som tidligere, men noe smalere. Den solide metallrammen gjør at den føles stabil og pålitelig. Fingeravtrykkleseren er flyttet til fronten og plassert under glass.

P10 er Huaweis peneste mobil noensinne.

Skjerm

Skjermen har blitt en anelse mindre enn tidligere, men det er også den eneste forskjellen. Man har fortsatt ”bare” full HD-oppløsning, og skjermteknikken er IPS-NEO. Mange av konkurrentene skryter av høyere oppløsning, selv i denne størrelsen, og OLED-paneler. I praksis er det imidlertid ikke noe kjempeproblem. Skjermen oppleves som skarp, lysstyrken er bra, og det er ikke ofte svartnivået oppleves som utilstrekkelig. Fargegjengivelsen er derimot ikke helt korrekt.

Kamera

Som forgjengeren har man doble kameraer, utviklet sammen med Leica. Et i farge og et i sorthvitt. Sammen kan de fange flere detaljer, og gir kreative muligheter. Monokrom-kameraet har blitt oppgradert til 20 Mp, mens fargekameraet synes å være det samme. Derimot kommer P10 Plus-modellen til å ha oppgradert optikk og bedre lysstyrke. Nytt er derimot at også selfie-kameraet er fra Leica, og har betydelig bedre lysstyrke.

Den høyere oppløsningen i monokrom-kameraet gir bedre detaljskarphet enn tidligere, og gjør det mulig å ”zoome”. Den nye portrettinnstillingen er også interessant, hvor ansiktet løftes frem fra omgivelsene, og forskjønnes. Effekten kan imidlertid bli vel overdrevet. Generelt tar den riktig fine bilder. Unntaket er i svakt lys, hvor den ikke kan konkurrere med Galaxy S7. Det er en skuffelse, da storebror P10 Plus vil komme til å ha bedre optikk og lysstyrke.

Annonse
Bakgrunnsuskarpheten gjør at spesielt portrett skiller seg ut fra mengden.

Lyd

Huawei fortsetter å ha en liten monohøyttaler i bunnen av telefonen, noe som ikke er helt vellykket. Det er lett å dekke over høyttaleren slik at lyden blir rettet i feil retning. Litt overraskende er lyden også for tynn og kraftløs til at man vil bruke den til musikk. Hodetelefonkontakten har Huawei heldigvis beholdt. Det låter bedre, men imponerer ikke på noen måte. Derimot kan man ikke klage på samtalekvaliteten, og Huawei er generelt bra på antenneteknikk.

Bruk

Grensesnittet EMUI er ikke i veien på samme måte som tidligere år. Men det kunne godt ha sett litt artigere ut. Og om man liker å ha alle appene liggende på startskjermen, er nok en smakssak. Det legger også til et antall apper av tvilsom verdi. Derimot pågår en del fiffige saker under overflaten, som å frigjøre minne for bedre ytelse samt et antall finesser for å spare på batteriet. Fingeravtrykkleseren fungerer bra, og kan også brukes for bevegelseskommandoer.

Doble kameraer gir fin skarphet og kreative muligheter.

Ytelse

Som vanlig bruker Huawei sin egen Kirin-prosessor, denne gangen i samme oppgraderte versjon som i Mate 9 Pro. Derimot med mindre minne, noe P10 Plus imidlertid ikke lider under. Ytelsen er dermed i toppklasse, og i ren regnekraft bedre enn konkurrentenes toppmodeller. Svakheten er grafikken som drar ned den samlede ytelsesverdien noe. Batteriet er bra, og holder lett til en dags bruk, noen ganger to.

Konklusjon

Huawei P10 beholder det interessante dobbeltkameraet fra forgjengeren. Men den har fått høyere oppløsning, betydelig bedre selfie-kamera, penere design, mye bedre ytelse og et kraftigere batteri. Skjermen er imidlertid uforandret middelmådig. Dens største konkurrent er faktisk kommende storebror P10 Plus. Den har bedre kamera, mer minne og lagring, samt større og mer høyoppløst skjerm. Så spørsmålet er hvorfor man ikke like gjerne kan vente på den?

Huawei mener alvor med å bygge kvalitetsmobiler.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.