Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Huawei P10

Fargeglad portrettmobil

Merkelig nok er den største konkurrenten til Huawei P10 dens storebror.
Lyd & Bilde mener
Meget pen design. Bra batteri og hurtiglading. Ytelse i toppklasse.
Fastmontert batteri. Ikke vanntett. Middelmådig skjerm og lydkvalitet.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 7.0 + EMUI 5.1
 • Skjerm: 5,1” IPS, 1920 x 1080 (432 ppi)
 • Prosessor: 2,4/1,8 GHz octacore Kirin 960
 • Minne: 4 GB / 64 GB + micro SD
 • Kamera: 20/12 Mp F2,2 + 8 Mp F1,9
 • Trådløst: Wifi ac, BT 4.2, NFC
 • Mål: 145 x 69 x 7 mm
 • Vekt: 145 gram
 • Batteri: 3200 mAh, Supercharge
 • Pris: 6.000 kr
 • Web: consumer.huawei.com

Siste års Huawei P9 var modellen som viste at Huawei mente alvor med å bygge kvalitetsmobiler med påkostede kameraer. Den føltes luksuriøs, og introduserte, overraskende nok, Huaweis samarbeide med luksuskameraprodusenten Leica. Men man hadde kompromisset litt vel mye på andre områder. Nye P10 er ikke en like revolusjonerende modell, men en utvikling som skal rette opp de mange problemene som var med forgjengeren. Men den har tøffe konkurrenter i Apple iPhone 7S Plus og LG G6, som også har doble kameraer, samt Sony Xperia XZ Premium og Samsung Galaxy S8 som har en ny generasjon kamerasensor.

Utseende og konstruksjon

Overraskende nok har man gått bort fra det metallfargede utseende, og satset på en hel regnbue av farger. Mange vil imidlertid være vanskelig å få fatt i her hjemme. Det gjør at de skiller seg ut fra mengden på en hyggelig måte. Mobilen har et litt grovt ytre, noe som gjør at den skimrer fint i lyset, og i tillegg er mindre glatt. Den er like tynn som tidligere, men noe smalere. Den solide metallrammen gjør at den føles stabil og pålitelig. Fingeravtrykkleseren er flyttet til fronten og plassert under glass.

P10 er Huaweis peneste mobil noensinne.

Skjerm

Skjermen har blitt en anelse mindre enn tidligere, men det er også den eneste forskjellen. Man har fortsatt ”bare” full HD-oppløsning, og skjermteknikken er IPS-NEO. Mange av konkurrentene skryter av høyere oppløsning, selv i denne størrelsen, og OLED-paneler. I praksis er det imidlertid ikke noe kjempeproblem. Skjermen oppleves som skarp, lysstyrken er bra, og det er ikke ofte svartnivået oppleves som utilstrekkelig. Fargegjengivelsen er derimot ikke helt korrekt.

Kamera

Som forgjengeren har man doble kameraer, utviklet sammen med Leica. Et i farge og et i sorthvitt. Sammen kan de fange flere detaljer, og gir kreative muligheter. Monokrom-kameraet har blitt oppgradert til 20 Mp, mens fargekameraet synes å være det samme. Derimot kommer P10 Plus-modellen til å ha oppgradert optikk og bedre lysstyrke. Nytt er derimot at også selfie-kameraet er fra Leica, og har betydelig bedre lysstyrke.

Annonse

Den høyere oppløsningen i monokrom-kameraet gir bedre detaljskarphet enn tidligere, og gjør det mulig å ”zoome”. Den nye portrettinnstillingen er også interessant, hvor ansiktet løftes frem fra omgivelsene, og forskjønnes. Effekten kan imidlertid bli vel overdrevet. Generelt tar den riktig fine bilder. Unntaket er i svakt lys, hvor den ikke kan konkurrere med Galaxy S7. Det er en skuffelse, da storebror P10 Plus vil komme til å ha bedre optikk og lysstyrke.

Bakgrunnsuskarpheten gjør at spesielt portrett skiller seg ut fra mengden.

Annonse

Lyd

Huawei fortsetter å ha en liten monohøyttaler i bunnen av telefonen, noe som ikke er helt vellykket. Det er lett å dekke over høyttaleren slik at lyden blir rettet i feil retning. Litt overraskende er lyden også for tynn og kraftløs til at man vil bruke den til musikk. Hodetelefonkontakten har Huawei heldigvis beholdt. Det låter bedre, men imponerer ikke på noen måte. Derimot kan man ikke klage på samtalekvaliteten, og Huawei er generelt bra på antenneteknikk.

Bruk

Grensesnittet EMUI er ikke i veien på samme måte som tidligere år. Men det kunne godt ha sett litt artigere ut. Og om man liker å ha alle appene liggende på startskjermen, er nok en smakssak. Det legger også til et antall apper av tvilsom verdi. Derimot pågår en del fiffige saker under overflaten, som å frigjøre minne for bedre ytelse samt et antall finesser for å spare på batteriet. Fingeravtrykkleseren fungerer bra, og kan også brukes for bevegelseskommandoer.

Doble kameraer gir fin skarphet og kreative muligheter.

Ytelse

Som vanlig bruker Huawei sin egen Kirin-prosessor, denne gangen i samme oppgraderte versjon som i Mate 9 Pro. Derimot med mindre minne, noe P10 Plus imidlertid ikke lider under. Ytelsen er dermed i toppklasse, og i ren regnekraft bedre enn konkurrentenes toppmodeller. Svakheten er grafikken som drar ned den samlede ytelsesverdien noe. Batteriet er bra, og holder lett til en dags bruk, noen ganger to.

Konklusjon

Huawei P10 beholder det interessante dobbeltkameraet fra forgjengeren. Men den har fått høyere oppløsning, betydelig bedre selfie-kamera, penere design, mye bedre ytelse og et kraftigere batteri. Skjermen er imidlertid uforandret middelmådig. Dens største konkurrent er faktisk kommende storebror P10 Plus. Den har bedre kamera, mer minne og lagring, samt større og mer høyoppløst skjerm. Så spørsmålet er hvorfor man ikke like gjerne kan vente på den?

Huawei mener alvor med å bygge kvalitetsmobiler.

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.