Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Pioneer SE-MS7BT

Når detaljene er viktigst

Visst kan trådløse hodetelefoner gjengi detaljene i musikken. Bare hør på disse fra Pioneer.

Skrevet av / 27.02.17 - 14:59
Pioneer SE-MS7BT
Geir Gråbein Nordby

Pioneer har her satset på høy komfort med svært myke puter, som dessuten forsegler lyden meget effektivt inne i øret. Det er en bra ting, siden SE-MS7BT ikke har aktiv støyreduksjon. Hodetelefonene er trådløse og støtter lydkodekene aptX og AAC for bedre lyd via Bluetooth. Det følger også med kabel, hvis du er tom for batteri eller ønsker bedre lyd. Med kabel skal nemlig hodetelefonene gjengi toner helt opp til 40 kHz, som kan være en fordel med høyoppløste lydformater. Det viktigste er likevel at de låter bra innenfor frekvensområdet under 20 kHz.

Foto: Pioneer

 

Hodetelefonene pares med mobiltelefonen ved å holde av/på-knappen inne, og hvis du har en NFC-kompatibel Android-mobil trenger du kun å holde mobilen og hodetelefonene inntil hverandre.

Brukervennlighet
Mikrofon for samtaler er innebygd i hodetelefonene, og lydnivå kan stilles opp og ned med knappene på venstre ørekopp. Du kan besvare samtaler, starte og pause musikk med av/på-knappen. Det funker helt fint, uten problemer.

Lyden av detaljer
I trådløs modus er lyden åpen og detaljert. Sangstemmer låter klart som dagen, og klassisk musikk har et stort og åpent rom, Bluetooth tatt i betraktning. I forhold til Pioneers rimeligere utenpå-øret-modell MJ561BT til 700 kroner er lydbildet vesentlig større, hvor de rimeligere søsknene har en langt mer mellomtonefokusert lydgjengivelse.

Den trådløse MS7BT er tilgjengelig i fargene svart, sølv og brun. Foto: Pioneer

 

Elektroniske rytmer låter bra, bassen er kjapp og luftig, og selv bassinstrumenter har overtoner, som Pioneer-ene som gjengir svært distinkt. I forhold til B&W P5 Wireless til 2.800 kroner er det litt å gå på når vi snakker varme i mellomtoneområdet. MS7BT er litt slankere her, slik at trompet og saksofon mister noe av kroppen. Men Pioneer er faktisk åpnere i diskanten. Jeg er neimen ikke sikker på at jeg foretrekker P5 Wireless i alle sammenhenger, og det er ganske imponerende, all den tid de nesten koster det dobbelte.

Diskanten kan være litt i overkant frempå, noe man spesielt legger merke til når man spiller høyt. Cymbaler kan låte litt masete og aggressivt. Med kabel tilkoblet kommer flere detaljer frem, og musikken får noe mer luft og større rom. Med high-end musikkspilleren X7 fra FiiO og høyoppløste musikkfiler løftes lyden et stort hakk i forhold til min egen iPhone 6S Plus, og Pioneer MS7BT holder godt stand også i forhold til en av våre kablede favoritter i prisklassen, Sony M1A. Sony-ene har en litt varmere gjengivelse og en mykere diskantgjengivelse som jeg må innrømme jeg foretrekker i ni av ti tilfeller. Men jeg lar meg imponere av taktfastheten til Pioneer. De måler seg ikke med kablede hodetelefoner til samme pris, men den trådløse friheten og den nydelige passformen gjør disse til en av mine favoritter i denne klassen.

Foto: Pioneer

Lyd & Bilde mener

Musikken presenteres med klokkeklar lyd og en imponerende distinkt diskantgjengivelse. Komforten er dessuten i høysetet. Noen vil ønske en litt fyldigere bass, og litt mer avrundet diskant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

Scroll to Top