Onkyo ES-HF300

Komfortabel easy listening

Her får du flott lyd og super komfort, og du kan spille hva som helst med Onkyos prisverdige hodetelefoner.

Pluss
Åpent og balansert lydbilde med tydelig detaljgjengivelse. Svært komfortable, solid bygget og konkurransedyktig priset.
Minus
Bassen henger ikke med i det stramme og fokuserte lydbildet, og du får ikke fjernstyring eller mikrofon på den avtakbare kabelen.

I en tid hvor Gud og hvermann lager hodetelefoner, er det ikke rart Onkyo også vil bidra til det lukrative markedet for påkledd lyd. De er best kjent for fremragende hi-fi-komponenter og receivere, men har en lang fartstid som høyttalerprodusent også. Selv om det er lenge siden, behersker de akustikken og teknologien mer enn godt nok til at de også kan lage gode hodetelefoner.

Derfor er det ikke særlig overraskende at dette paret med lukkede hodetelefoner til 1.800 kr, spiller bra.

De sorte hodetelefonene finnes også i hvitt, og har en diskret fremtoning, med mellomstore øreklokker i aluminium. Kvaliteten er generelt meget god, uten billige plastdetaljer. Komforten er også god, men øreputenes diameter er ikke så stor at de ligger rundt ørene. Du kan legge dem flatt, men ikke klappe dem sammen. Den gjennomsiktige og avtakbare kabelen som følger med, har ikke knapper og mikrofon til styring av smartmobilen, og plastkappen rundt pluggen er så tykk at du ikke får pluggen inn i 3,5 mm sokkelen på mobilen, hvis du har på et etui som dekker rundt hodetelefonutgangen.

Onkyo_ES-HF300_On_Ear_Headphones_Blowout
Lukkede øreklokker med 40 mm store membraner gir fyldig klang.

Når man har plassert dem over ørene, fortrinnsvis slik at de sitter litt foran ørene, med bakkanten av øreputene hvilende på ytterøret, får man god balanse i lyden. Da er også mellomtonen på sitt mest åpne. Vokalen til Diana Krall lyder akkurat så fløyelsmyk som jeg forventer, og klangen fra pianoet er klar og klangfull. Det er rikelig med detaljer her, og jeg opplever at det er god definisjon og fokus også oppover i frekvensområdet.

Klangen fra kontrabassen er rund og fyldig, men kontrabassoloen på East of The Sun, lød litt ullent sammenlignet med Philips X1 og Sennheiser Momentum. Den henger ikke helt med i svingene når tempoet øker, og det samme skjedde med Dave Matthews Bands Shake Me Like A Monkey.

I diskanten savnet jeg luftighet, noe som vanligvis fremhever for eksempel strykere og kvinnelig vokalers naturlige klangkarakter. Men tross det er balansen meget god, det er svært god dynamisk kontrast i Onkyo-hodetelefonene, som også kan spille ganske høyt. Uten at det verken er ubehagelig, eller at man savner enda mer trøkk.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Det er vel verdt å lytte til Onkyos hodetelefoner. De spiller meget godt på all musikk, og det er ikke mye å utsette på lydkvaliteten. De fleste av oss lever godt med den litt for varme, ulne bassen, som faktisk kan være kledelig på noen innspillinger. Kvaliteten på hodetelefonene er svært god, de er konkurransedyktig priset og komfortable å ha på over tid. Et meget godt valg altså, i denne prisklassen, til alle typer musikk.

I en tid hvor Gud og hvermann lager hodetelefoner, er det ikke rart Onkyo også vil bidra til det lukrative markedet for påkledd lyd. De er best kjent for fremragende hi-fi-komponenter og receivere, men har en lang fartstid som høyttalerprodusent også. Selv om det er lenge siden, behersker de akustikken og teknologien mer enn godt nok til at de også kan lage gode hodetelefoner. Derfor er det ikke særlig overraskende at dette paret med lukkede hodetelefoner til 1.800 kr, spiller bra. De sorte hodetelefonene finnes også i hvitt, og har en diskret fremtoning, med mellomstore øreklokker i aluminium. Kvaliteten er generelt meget god, uten billige plastdetaljer. Komforten er også god, men øreputenes diameter er ikke så stor at de ligger rundt ørene. Du kan legge dem flatt, men ikke klappe dem sammen. Den gjennomsiktige og avtakbare kabelen som følger med, har ikke knapper og mikrofon til styring av smartmobilen, og plastkappen rundt pluggen er så tykk at du ikke får pluggen inn i 3,5 mm sokkelen på mobilen, hvis du har på et etui som dekker rundt hodetelefonutgangen. [caption id="attachment_43449" align="alignnone" width="460"]Onkyo_ES-HF300_On_Ear_Headphones_Blowout Lukkede øreklokker med 40 mm store membraner gir fyldig klang.[/caption] Når man har plassert dem over ørene, fortrinnsvis slik at de sitter litt foran ørene, med bakkanten av øreputene hvilende på ytterøret, får man god balanse i lyden. Da er også mellomtonen på sitt mest åpne. Vokalen til Diana Krall lyder akkurat så fløyelsmyk som jeg forventer, og klangen fra pianoet er klar og klangfull. Det er rikelig med detaljer her, og jeg opplever at det er god definisjon og fokus også oppover i frekvensområdet. Klangen fra kontrabassen er rund og fyldig, men kontrabassoloen på East of The Sun, lød litt ullent sammenlignet med Philips X1 og Sennheiser Momentum. Den henger ikke helt med i svingene når tempoet øker, og det samme skjedde med Dave Matthews Bands Shake Me Like A Monkey. I diskanten savnet jeg luftighet, noe som vanligvis fremhever for eksempel strykere og kvinnelig vokalers naturlige klangkarakter. Men tross det er balansen meget god, det er svært god dynamisk kontrast i Onkyo-hodetelefonene, som også kan spille ganske høyt. Uten at det verken er ubehagelig, eller at man savner enda mer trøkk. Det er vel verdt å lytte til Onkyos hodetelefoner. De spiller meget godt på all musikk, og det er ikke mye å utsette på lydkvaliteten. De fleste av oss lever godt med den litt for varme, ulne bassen, som faktisk kan være kledelig på noen innspillinger. Kvaliteten på hodetelefonene er svært god, de er konkurransedyktig priset og komfortable å ha på over tid. Et meget godt valg altså, i denne prisklassen, til alle typer musikk.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.