Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Marshall Monitor II ANC

Fullspekkede rockehodetelefoner med støyredusering

Marshalls beste trådløse hodetelefoner har blitt rustet opp for langflyvninger.

Skrevet av / 20.02.20 - 14:20
Marshall Monitor II ANC
Jonas Ekelund

For alle gamle rockere er Marshall synonymt med enorme gitarforsterkere på scenen. For den yngre garde er det mer hjemmeelektronikken fremfor de trådløse høyttalerne man først kommer til å tenke på. Men de har også respektable hodetelefoner. For seks år siden testet vi deres flaggskiphodetelefoner Monitor, som for tre år siden ble fulgt opp av en trådløs versjon. Nå er det på tide med en oppdatering av de sistnevnte med Marshall Monitor II ANC. Som navnet antyder, har de også fått Active Noise Cancelling, eller støyredusering som vi sier.

Design og passform

Heldigvis har man ikke gått bort fra designen. De føles fortsatt veldig rock’ n ‘roll- aktige ut med lærimitasjon, bolter, skikkelige hengsler og messingfargede knapper. Fiffige hengsler gjør at du kan felle dem sammen slik at de tar minimal plass i bagasjen. Og for å beskytte dem i vesken følger det med en tøff tøypose. Akkurat som med T-Ford-en kan du få dem i hvilken som helst farge, så lenge du velger sort.

Bøylen har en tykk polstring dekket av kunstlær som gjør at den ikke gnager eller trykker mot hodet, selv ved lengre økter. Det samme gjelder klokkenes puter, som gjør at de ikke trykker mot skallen, uten at de for den saks skyld sitter løst. Ulempen er at man blir varm på ørene etter en langfilm og gjerne tar en pause i lyttingen.

Monitor II er velbygde og behagelige. (Foto: Marshall)

Håndtering og finesser

Hodetelefonene har samme joystick-lignende kontroll som Marshalls øvrige hodetelefoner. Man drar den opp eller ned for å justere volumet, frem eller tilbake for å bytte låt eller klikker på den for å pause eller svare i telefonen. På den ene klokkens hengsle sitter multifunksjonsknappen, og på den andre knappen som velger støyreduseringsnivå.

Marshall Bluetooth-appen gjør installasjonen og håndteringen enkel. Hodetelefonene initierer til og med oppkobling til telefonen slik at man bare trenger å akseptere det. Fra appen kan man justere mengden av støyredusering; man kan velge å slippe inn omgivende lyd for å høre hva noen sier eller stenge det helt av. Det finnes en manuell EQ, og man kan lagre tre forhåndstillstillinger. Her bestemmer man også om M-knappen skal velge mellom de forhåndsinnstilte EQ-nivåene eller aktivere stemmeassistenten.

Lett tilgjengelige kontroller gjør dem enkle å bruke. (Foto: Marshall)

Marshalls første trådløse hodetelefoner Major II BT imponerte oss med en batteritid på 30 timer på et tidspunkt da de fleste andre hadde omkring 12. Marshall Major II ANC ser ved første øyekast ikke ut til å ha forbedret det. Men den oppgitte batteritiden er faktisk med støyreduseringen slått på. Slår man den av, kommer man opp i strålende 45 timer!

Vi spilte uavbrutt i 14 timer og fikk batteriet ned til 60 prosent, så det låter rimelig. Hodetelefonene lades dessuten også med USB-C, som alle moderne mobiler, og man slipper å ha med en spesiell ladekabel til hodetelefonene. De hurtiglades dessuten på 15 minutter for ytterligere fem timers lytting.

Støyredusering og lydkvalitet

Også den gamle versjonen hadde isolerte klokker, som et par monitor-hodetelefoner skal ha. Men med støyredusering blir hodetelefonene ikke bare praktiske til daglig bruk, men også til reisen. Den aktive støyreduseringen demper ikke bare monotont buldring, men slår det ut til stille susing. Støyreduseringen er ikke i klasse med referansehodetelefonene Sony WH-1000 XM3, men duger fint til enkle flyreiser eller daglig pendling.

Med appen kan man utføre alle de nødvendige innstillingene. (Foto: Lyd & Bild)

Lydprofilen er ikke fullt så rockete som noen av Marshalls billigere hodetelefoner. En mer nøytral lyd, noe som også kan finslipes med EQ-kontrollen, gjør at de fungerer meget bra til mange sjangre. Derimot er det ikke helt hifi-kvalitet, så vi kan ikke anbefale dem for akustisk musikk. Diskanten er litt grell, og de låter litt innestengt. En karakter som forsterkes når man slår på støyreduseringen. På mange måter et lignende problem som de billigere Marshall Mid ANC lider av.

Konklusjon

Marshalls premiumhodetelefoner Monitor har vokst opp, og først fått trådløs tilkobling og nå også støyredusering. Dette er livsstilshodetelefoner for den som liker den rockete og ustyrlige attityden som merket står for. De er velbygde, sitter behagelig på hodet og har en fantastisk batteritid. Men med flere finesser har også prisen gått i været. Nå er de i samme klasse som premiumhodetelefoner som enten låter bedre eller har bedre støyredusering. Dermed er ikke Marshall Monitor II ANC et soleklart valg for alle.

Karakter
Marshall Monitor II ANC
Premium

Lyd & Bilde mener

Lang batteritid. USB-C og hurtiglading. Overraskende nøytral lyd. Bra polstring. Praktisk håndtering. Koster like mye som våre referansehodetelefoner. Varmt rundt ørene ved lang tids lytting. Grell diskant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Scroll to Top