TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender 2024 Delta her!

TEST: Huawei Freebuds 3

AirPods til Android

Huawei Freebuds 3 tar opp kampen med Apples AirPods. De låter godt, men har et par alvorlige skavanker.

Av / 09.12.19 - 12:49
Huawei Freebuds 3

Lyd & Bilde mener

  • God samtalekvalitet og fyldigere lyd enn forventet. Støydempingen fungerer bra og gir ingen innelukket opplevelse.
  • Sitter dårlig i ørene og faller altfor lett ut. Er ikke støv- eller vannresistente, og lydstyrken kan ikke justeres via berøring av øreproppene.

Huawei Freebuds 3 er de første helt trådløse øreproppene med støydemping fra kinesiske Huawei. Designen er tydelig inspirert av Apples AirPods. Og i samme ånd er Freebuds 3 også av typen “open fit”, som kommer uten silikonputer i forskjellige størrelser, og dermed ikke kan tilpasses øret. Det kommer jeg tilbake til.

Øreproppene ble lansert på IFA-messen i Berlin, sammen med den nye Kirin A1-prosessoren, som angivelig skulle være verdens første med Bluetooth 5.1 og BLE 5.1.

Det betyr i praksis at chipen muliggjør Bluetooth-tilkobling via to samtidige kanaler. Det reduserer forsinkelse og ikke minst strømforbruket, noe som er en kjempefordel når vi snakker om trådløse enheter.

To separate kanaler

Ikke minst når det gjelder True Wireless ørepropper, som fra de fleste produsenter forbindes ved at mobilen kobles opp til den ene proppen, som så å si bygger en trådløs bro til propp nummer to. I stedet forbindes Huawei Freebuds 3 hver for seg med mobilen via to separate kanaler. Smart, men det utgjorde ikke noen praktisk forskjell da vi testet dem.

Bruker man Freebuds 3 sammen med en mobil med EMUI 10 fra Huawei, kobles øreproppene automatisk til mobilen så snart man åpner ladeetuiet. Akkurat som Apples AirPods fungerer sammen med iPhone. Med andre mobiler må man pare mobil og Huaweis ørepropper manuelt. Det går imidlertid raskt, og skaper ingen problemer. Det gjør heller ikke AI Life-appen, for den har for få funksjoner til å være for komplisert. Her kan man se strømforbruket og justere støyreduksjonen, men ikke mye annet.

Annonse

Støyreduksjonen kan også slås på og av hvis man trykker to ganger på den ene øreproppen, mens man kan stille inn den andre til å slå musikken på eller av ved berøring. Men lydstyrken må man justere med mobilen.

Lydkvaliteten overrasker

Den automatiske støyreduksjonen demper lyden med opptil 15 dB, noe som er nok til å holde den mest sjenerende bakgrunnsstøyen ute. Samtidig endrer ikke støyreduksjonen lydkvaliteten i nevneverdig grad, og man har aldri fornemmelsen av at lydbildet blir innelukket.

Generelt er lydkvaliteten overraskede god. Bruker man Freebuds 3 som headset mens man snakker i mobilen, hører man samtalepartneren høyt og tydelig, samtidig som man også fremstår klar den andre veien. Det skyldes kanskje Huaweis “Bone Sensor”-teknologi, som angivelig gjør det mulig for proppene å registrere vibrasjoner i knoklene dine når du snakker.

Lytter man til musikk, er lydbildet også ganske rundt, og “open fit”-designen går ikke så mye utover bass og tyngde som man kunne ha fryktet. Det er ellers veldig vanskelig å oppnå mye mer enn overfladisk lyd når øreproppene ikke kan sluttes tett til øret, men det klarer Freebuds 3 faktisk bedre enn forventet.

Huawei Freebuds 3 1
Huawei Freebuds 3 fås i en sort og en hvit modell. Vær forsiktig med å bruke de sorte om kvelden, for du kommer nesten helt sikkert til å miste dem! (Foto: Huawei)

En stor frustrasjon

Likevel var testen av Huawei Freebuds 3 en frustrerende opplevelse. En ting er at den åpne designen ikke er katastrofal for lydkvaliteten, men la meg si det slik: Mine Freebuds 3 kom i sort (de finnes også i en hvit utgave), og jeg ville aldri bevege meg utendørs om kvelden med de øreproppene! I hvert fall ikke med den sterke forventningen om at jeg ikke ville få begge øreproppene med hjem igjen. For at jeg ville miste minst den ene øreproppen, er like sikkert som amen i kirken. Så løst satt de nemlig i mine ører, noe som selvfølgelig var en kilde til stor frustrasjon.

Konklusjon

Noen mennesker har ører som passer til “open fit”, andre har det ikke. Og hvis du ikke har det, bør du holde deg langt unna Huawei Freebuds 3. For alle andre er de et godt alternativ til Apples vanlige AirPods.

Karakter
Huawei Freebuds 3
Premium
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

925,-
79,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Pi8: Den nye kongen av trådløs lyd

Her er DALIs bidrag til en hodetelefon du har råd til

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

Lyd & Bilde