TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

ACS Evoke Studio Universal

Sannhetsserum for ørene

Sjeldent hører vi så helstøpt lyd fra ørepropper med bare ett element. Men de passer ikke til all musikk.

forfatter
Publisert 07.08.15 - 05:50
L&B mener
Lyden er nøytral og åpen, og dynamikken er ekstrem til å bare komme fra ett element i hvert øre. Proppene er dessuten lett å drive.
Selv om bassen går dypt, har den litt lite punch. Den ærlige gjengivelsen gjør at man går og irriterer seg over den store andelen dårlige musikkproduksjoner.
Spesifikasjoner
 • Elementer: 1 stk.
 • Følsomhet: 105,5 dB (0,1V)
 • Impedans: 50 Ohm
 • Frekvensrespons: 20 Hz – 20 kHz
 • Støydemping: 26 dB
 • Vekt: 13 gram

ACS er best kjent for sine dyre in-ear-monitorer med mange elementer til hvert øre, og gjerne med spesialstøpte forsatser. Evoke Studio Universal er derimot en innstegsmodell til ”bare” 1.900 kroner, og for å få til dette har man valgt universelle forsatser i voks (6 stykker medfølger), og mange elementer har blitt til ett fulltoneelement. Fordelen er at det er lettere å få en sammenhengende lydgjengivelse uten faseforskyvninger. Ulempen er at man ikke kan spille like høyt før det vrenger, hvilket igjen går noe utover dynamikken i lyden.

 

Lydkvaliteten

Det later imidlertid ikke være noe problem med Evoke-proppene. Dynamikken er nemlig upåklagelig. Man hører det lettest på musikk med stor dynamisk kontrast, ikke minst klassisk musikk. Instrumentene gjengis klart og tydelig, med stor styrke. Dynamikken er ekstrem, som man for eksempel kan høre på Claude-Michel Schönbergs ballett ”Wuthering Heights”, som i tillegg har et ytterst veloppløst og ryddig lydbilde. Når messingblåserne så kliner til på slutten av ”The Wind” med harde ansatser, så er det steintøft og rått, og når det så tar seg ned igjen til neste stykke, ”The Arrival”, blir jeg nesten bare sittende og måpe. Så luftig, så oppløst. Nydelig.

Også singer/songwriter-musikk låter nydelig. Melissa Horn har fantastisk klang i vokalen, og instrumentene låter åpent og stort. Hvert anslag forsvinner like fort som det kom. Dette er virkelig vanedannende.

Øreproppene låter virkelig bra, og de er lett å drive med en vanlig mobiltelefon. Selv om de gjør enda mer ut av en forsterker, bare den har et lavt støygulv. Følsomheten er nemlig så høy, at man ellers hører støygulvet som svak susing i bakgrunnen.

Men det er noe Evoke-proppene liker virkelig dårlig, og det er en flat innspilling. Hvilket dessverre gjelder de fleste listepoputgivelser. For eksempel låter Sias storselger ”Chandelier” tynt, flatt og overmettet når den kommer til refrenget. Til det punktet hvor det faktisk vrenger. Dette er produksjonen sin feil, men disse proppene avslører det så nådeløst, at det meste av den typiske P3-musikken blir slitsom å høre på.

ACS_Evoke_Studio_Universal_closeup
Du kan velge mellom mange farger. Vår testmodell var nøytral gjennomsiktig.

 

Konklusjon

Universalmodellen av ACS Evoke Studio er ikke billig, men veldig rimelig i forhold til custom-modellene. For under 2.000 kroner får du et par ørepropper som klemmer ut alle detaljene fra musikken, og ligger klistret i svingene som en Formel 1-bil. Til tross for bare ett høyttalerelement i hvert øre, dekkes hele frekvensområdet med imponerende dynamikk, og det som ligger på innspillingen er rett og slett det man hører. Følsomheten er meget høy, slik at du fint kan drive proppene med en mobiltelefon.

Ulemper er at bassen oppfattes som litt slank, flate innspillinger låter grusomt kjedelig, og den høye følsomheten gjør at man kan høre susing fra enkelte forsterkere.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Disse gleder vi oss til! Flaggskipet PX7 skal omsider erstattes! Den nye Px7 S2 har enda bedre lyd, bedre komfort – og bedre støydemping.
Inzone er Sonys nye gamingmerke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skjermer. 
Flere nye ørepropper fra JBL JBL har dyttet mer teknologi i sine ørepropper, og utviklet en egen til spilling, med ultralav forsinkelse.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
Disse kan du ha i ørene hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og trenger med sin fantastiske omgivelseslyd nesten aldri å tas ut av ørene.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend