Search
Generic filters

Panasonic DMP-UB700

 itemprop
Panasonic DMP-UB700
Januar 2017Panasonic DMP-UB700

The one to watch

For de kresne, men prisbevisste filmentusiastene er Panasonics nye UHD Blu-ray spiller det soleklare valget.

Lyd & Bilde mener

Panasonic har inkludert de bildemessige godsakene fra toppmodellen UB900, og frisert bort mye av det unødvendige. Det gjør DMP-UB700 til et meget godt kjøp!
DMP-UB700 har en litt enkel fjernkontroll, og mangler analoge utganger, ellers er det lite å trekke for.
4K Blu-ray spiller
High Dynamic Range
2 x HDMI (2.0)
Optisk ut
Dolby Atmos, DTS:X

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5995 kr

Panasonics produkthistorie er full av vellykkede DVD- og Blu-ray spillere i topp- mellomprissjiktet: Stort sett alle spillerne vi har testet fra den japanske produsenten kan betegnes som ”hel ved”. Det kommer blant annet som resultat av et tett samarbeid med filmbransjen, og et ganske så lidenskapelig forhold til bildekvalitet.

DMP-UB700 er nummer to i rekken av 4K Blu-ray spillere fra Panasonic. Den deler mange tekniske spesifikasjoner med toppmodellen DMP-UB900, bare i en litt forenklet og mer prisgunstig pakke. På bakgrunn av dette seiler den umiddelbart opp som en interessant utfordrer, ikke bare til Samsung og deres populære UBD-K8500, men også til Panasonics eget flaggskip. Kan DMP-UB700 rett og slett være det beste Blu-ray kjøpet akkurat nå?

panasonic-dmp-ub700-top-r

Flere likheter enn forskjeller
DMP-UB700 produseres på Panasonics fabrikk i Pilzen, Tsjekkia, side om side med toppmodellen UB900. Bortsett fra at UB700 mangler THX-godkjenning (antagelig for å spare lisenskostnader) er de tekniske spesifikasjonene veldig like.
Utvendig virker de to spillerne nesten identiske: UB900 har litt mer påkostet utførelse med børstede topp- og sideplater, men det handler mest om kosmetikk. Oppbygningen er også svært lik, med noen få unntak på tilkoblingssiden.

 

(Foto: Audun Hage)
Manglende analoge lydutganger er den største forskjellen mellom Panasonic DMP-UB700 og DMP-UB900 (under). (Foto: Audun Hage)

 

UB700 mangler analoge 7.1 utganger, og eneste tilkoblingsmuligheter er 2 x HDMI ut pluss en optisk lydutgang. Ellers kan det nevnes UB700 har en enklere 8-talls formet, 2,5A strømkontakt, hvor UB900 bruker en mer robust ledning.

annonse

Den eneste store skuffelsen ved UB700 er den billige fjernkontrollen, uten bakbelyste knapper. Det følger heller ingen «high speed» HDMI-kabel med i esken. Dette er ting man bør ta med i regnestykket når man vurderer den opp mot storebror.

annonse

Brukervennlighet og finesser
Panasonic-spilleren kan foruten å spille av DVD og vanlig Blu-ray samt de nye UHD Blu-ray skivene, også spille av mediefiler fra USB og nettverk. Støttede filformater inkluderer HEVC, AVCHD, Xvid, MKV, MP4 og MPEG-2. Smart-plattformen inkluderer også apper som YouTube og Netflix, sistnevnte med støtte for 4K-oppløsning. De som er ivrige fotografer har også mulighet til å se bildene sine via UB700s bildevisning, som er forbedret med kategoriserte miniatyrbilder på årets modell.

UB700 fremstår likevel ikke som den beste allround mediespilleren, da den laster apper en god del saktere enn andre løsninger som Apple TV, Nvidia Shield og lignende. Den laster også filmene noe saktere enn konkurrenten fra Samsung (men er på ingen måte noen sinke).

Bildekvalitet
Velfungerende finesser til tross, dette er først og fremst en spiller for deg som vil ha glede av de nye Blu-ray filmene med 4K-oppløsning. Og her må vi bare ta av oss hatten: Panasonic-spilleren leverer virkelig mesterlig bildekvalitet uansett hva vi utfordrer den med. I løpet av testperioden har vi brukt den sammen med Panasonics egen TX-65DX900EHDR-TV så vel som JVCs hjemmekinoprojektor DLA-X5000 med imponerende resultat.

DMP-UB700 er i likhet med UB900 utstyrt med Panasonics 4K High-Precision Chroma Processor, og denne gjør en grundig jobb med å oppskalere vanlig Blu-ray, så vel som å vise de nye 4K-filmene fra sin beste side. Nylige erfaringer viser at det er små, men synlige forskjeller i bildekvalitet mellom de ulike 4K-spillerne, spesielt når det kommer til farger. Her er Panasonics videoprosessor i sitt ess, med korrekt gjengivelse av både tradisjonell Blu-ray (Rec 709 fargerom) og 4K Blu-ray (HDR med Rec 2020 fargerom) om hverandre. Dette sikrer at både gamle og nye titler får optimal fargegjengivelse.

annonse

Panasonic-spilleren har også noen triks oppi ermet, som er myntet på de uten HDR-kapable skjermer. Den såkalte Dynamic Range Conversion nedkonverterer fra HDR til SDR (Standard Dynamic Range), men lar deg samtidig tilpasse lysstyrken på signalet slik at det passer skjermen. Du kan også velge å skru av HDR-biten av signalet, noe som er spesielt kjekt i sammenheng med enkelte projektorer. Panasonic-spilleren har i tillegg en rekke avanserte justeringsmuligheter for de som ønsker å finjustere bildegjengivelsen for sin skjerm, en spesiell film eller egne preferanser.

Sjansen er stor for at de som vurderer en DMP-UB700 også har en solid samling med vanlige Blu-ray skiver. Disse kan glede seg over at Panasonics nykommer gjør en solid jobb her også. Vi sammenlignet for moro skyld med den utgåtte DMP-BDT700 fra 2014, og fant at bildekvaliteten var hakket skarpere og glattere i mange tilfeller, både med og uten 4K oppskalering.

Lyd
Som nevnt er DMP-UB700 noe enklere utstyrt på lydsiden enn sin storebror. Uten analoge utganger er HDMI og optisk eneste måte å få ut lyden på. Panasonic-spilleren har doble HDMI-utganger, som gir mulighet til å sende lyden (f.eks til surroundreceiver) og bildet (f.eks direkte til skjerm) i hver sin dedikerte kabel. UB700 har full støtte for alle de etablerte surroundlydformatene, inkludert Dolby Atmos og DTS:X, og kan overføre disse over HDMI til receivere som støtter dette. I praksis vil derfor de færreste oppleve manglende analogutganger som noe stort savn.

Les også: Test av 4 surroundreceivere

Konklusjon
Panasonic DMP-UB700 er en velutstyrt ”lillebror” til toppmodellen UB900, men i praksis er det svært lite som skiller de to spillerne i ren og skjær ytelse. Bortsett fra en litt billigere fjernkontroll og færre tilkoblingsmuligheter, leverer UB700 nøyaktig like god bilde- og lydkvalitet som storebroren uansett bildemateriale. Med hyggelig pris i tillegg, rykker DMP-UB700 rett opp på anbefalt-listen.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Panasonic DMP-UB700

  (Foto: Produsenten)

  Prisgunstig kinomaskin

  Panasonics 4K Blu-ray spiller gir deg full kontroll over filmopplevelsen, mens lyd- og bildekvaliteten står til full score. Helt klart et kupp til prisen!

  (Foto: Produsenten)

  Kjempebilder fra kloss hold

  Du må ikke ha projektoren fem meter unna, disse tre kan nemlig stå helt inntil lerretet! Topp brukervennlighet – men hva med bildekvaliteten?

  (Foto: Produsenten)

  Kremen av kinokvalitet

  4K Blu-ray parkerer strømmetjenestene, og utfordrer profesjonelle kinoer på bilde- og lydkvalitet. Det er duket for duell i premiumklassen.

  (Foto: Produsenten)

  Du trenger ikke være hjemme for å se film. Du trenger ikke engang være innendørs. Du trenger bare en lommeprojektor.

  (Foto: Produsenten)

  Denons nye flaggskip er et monster i hjemmekinoen, og med hele 13 kanaler gir den Romfølelse med stor R.

  BenQ W1050 gir mye moro for pengene. Foto: Geir Gråbein Nordby

  Når det er ekte gjerrigknarkbudsjett som gjelder, finnes det ingen TV i verden som kan gi deg denne opplevelsen.

  (Foto: Produsenten)

  Den ene har markedets mørkeste svartnivå. Den andre har den høyeste oppløsningen som finnes. Det er duket for projektorduell i mesterklassen.

  (Foto: Produsenten)

  Teknologien fra de beste profesjonelle kinoprojektorene er puttet inn i et produkt kompakt og stillegående nok for hjemmet. Si hei til verdens rimeligste 4K laserprojektor.

  Sony VPL-VW260ES 6

  Endelig får vi ekte 4K til under 50.000 kroner! Og Sony tar jobben på alvor.

  (Foto: Produsenten)

  Overgår alt du har hørt i noen kinosal!

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link