JVC DLA-X7500

August 2017JVC DLA-X7500

Kontrastkongen

Når det kommer til hjemmeunderholdning er det ingenting som kan erstatte en skikkelig projektor. Og dette er en av de aller, aller beste!

Pluss
Fabelaktig svartnivå og kontrast, samt glimrende optikk og justeringsmuligheter gjør at JVC stiller i en klasse for seg
Minus
Brukergrensesnittet virker litt tregt og utdatert. Begrenset utbytte av HDR på projektor. Ganske påtrengende viftestøy i HDR-modus.

Når det kommer til projektorer i tungvektsklassen, har JVC lenge vært kongen på haugen. Flere konkurrenter har hevdet seg, men ingen har kunnet matche den rå kontrasten og svartnivået fra D-ILA projektorene. Legg til høy kvalitet og driftssikkerhet (eldre JVC-projektorer måler like god kontrast som da de var nye), og det er ikke rart at modeller som X500 og X5000 har blitt favoritter blant kresne hjemmekinofans.

Med testvinneren X5000 friskt i minne, er det egentlig vrient å tenke seg noe særlig bedre. Likevel er det akkurat det JVC har tatt sikte på med sin neste generasjon: Tre nye modeller er lansert, og av dem er X7500 kanskje aller mest spennende. JVC-projektoren kommer fullspekket med avanserte finesser som kan gi bildemessig Nirvana i de rette omgivelsene. Spørsmålet er om den er verdt de ekstra kronasjene?

JVC DLA-X7500. (Foto: JVC)

JVC DLA-X7500

Kontrast er alfa og omega i hjemmekinoverdenen. Det handler om å få ut tilstrekkelig lysstyrke og samtidig sikre at svart forblir svart! Akkurat dette er en stor utfordring med projektorer, for jo sterkere lyskilden blir, desto lettere blir det for lyset å smitte over og gjøre svart til koksgrått, eller ”charcoal” som de sier i Omo Color-reklamen.

Det er nettopp her hvor JVC er i sitt ess, med sine D-ILA silisium bildebrikker og patenterte ”wire grid” filter. De er simpelthen de beste på markedet til å bevare svart.

Årets nykommer X7500 bruker en kraftig lampe på 265 watt, som øker den maksimale lysstyrken til 1,900 lumen. I tillegg er den utstyrt med to irislinser som gir full kontroll over lysutslippet.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Irislinsen fungerer på samme måte som blenderåpningen i et kamera, og brukes for å regulere lysutslippet fra projektoren. Den justerbare lysåpningen struper ned lyset og hjelper til med å bevare svartnivå og kontrast i mørke scener. Ulempen med slike linser er at de også reflekterer lyset tilbake inn i projektoren, og kan skape noen uheldige bieffekter. X7500 er derfor utstyrt med en ekstra irislinse på innsiden, som stopper lyset fra å nå bildekomponentene på innsiden. Dette er en av de viktigste forskjellene mot lillebror X5500.

X7500 er i likhet med forgjengerne en såkalt 4K e-shift projektor. Løsningen består av et linseelement som forskyver hele bildet diagonalt en halv pikselbredde. Linseelementet vibrerer hurtig og veksler mellom det originale og forskyvde bildet. Det sammenlagte bildet oppleves subjektivt som ”nesten 4K”, men det blir ikke like skarpt og detaljert som hvis projektoren hadde en ekte 4K bildebrikke. Mange hadde nok gjerne sett at JVC leverte en ekte 4K modell i D-ILA serien (det gjør de saktens også – laserprojektoren rundt 400.000), men det handler om å gjøre fornuftige kompromisser.

Tilkoblinger og finesser

JVC har sørget for en etterlengtet oppgradering på tilkoblingsfronten. X7500 har fått doble HDMI 2.0/HDCP 2.2 innganger med full båndbredde, i tillegg til støtte for HDR-formatene HDR10/HLG. Det gir problemfri avspilling av 4K/60p videosignaler fra UHD Blu-ray og andre kilder. JVC har også inkludert en egen ”low latency mode” for spillentusiastene. Hvilket er vel og bra, for tidligere årganger har vært preget av mye forsinkelse på inngangen.

Som seg hør og bør for en high-end projektor har X7500 fullmotorisert optikk, med presis justering av linseposisjon, zoom, og fokus via fjernkontrollen. Den lar deg også lagre innstillinger for ulike bildeformater (f.eks 16:9 og 2,35:1) og veksle mellom disse ved behov. Kombinert med et stort lerret og skikkelig (kanskje også motorisert?) svart maskering rundt bildet, kan man oppnå optimal gjengivelse av alle typer videoinnhold.

Bildekvalitet

Trofaste lesere vet at vi har testet mange TV-er med imponerende ytelse i det siste. Den nyeste generasjonen OLED og LCD-skjermer kommer i stadig større formater, og med økt kontrast (High Dynamic Range) kan de virkelig heve bildekvaliteten til et nytt nivå.

Likevel er det noe eget med bildet fra en skikkelig high-end projektor som JVC. For å oppnå tilsvarende bildeopplevelse fra en TV, må du punge ut flere hundre tusen kroner for en 100” mastodont, og få den levert med heisekran!

Når lyset slukkes, og bildet blåses opp på vårt 140” DreamScreen-lerret, skjer det noe magisk. Vi trekkes inn i handlingen og glemmer verden utenfor. Det er bare å lene seg tilbake, nyte og absorbere inntrykkene mens bildet fyller synsvidden, akkurat som på kino.

Rett opp av esken, med noen enkle linsejusteringer og bildeinnstillingene satt i passende Cinema- modus, gir X7500 et skremmende realistisk bilde. Fargene er meget naturlige, skarpheten kvass som få, men det er kontrasten som utgjør den store forskjellen.

JVC-projektoren har utrolig stor spennvidde fra mørkt til lyst, og dette kommer ekstra godt frem med heseblesende actionfilmer som X-Men: Days of Future Past på UHD Blu-ray. Dette er en såkalt HDR-film, derfor skifter JVC-projektoren automatisk til HDR-modus med full lampestyrke når vi setter inn filmen. Problemet er at HDR-versjonen er altfor, altfor mørk! Dette er en generell utfordring med HDR på projektor, og ikke noe unikum for JVC.

Vi foretrekker mye heller å se filmen i vanlig SDR-versjon. Store deler av handlingen foregår i mørke omgivelser under jorden, tidvis avbrutt av dagslys eller blendende eksplosjoner og laserstråler fra en eller annen mutant. Denne filmen kan virke litt blass på enkelte projektorer, men med JVC føles den som et fyrverkeri! Vi ser detaljer i mørke partier som ellers ofte viskes vekk, for deretter å bli nesten blendet når bildet skifter til lyst. Det formelig glinser i stål og muskler når Hugh Jackman (alias) Wolverine) gjør kål på fiendene.

Med kontrast på dette nivået, oppleves ikke mangelen på ”ekte” 4K-oppløsning som noe stort savn. Isolert sett kan ikke X7500 helt måle seg med skarpheten fra en ekte 4K-projektor som Sony VW550ES, men i praksis oppleves bildet vel så detaljrikt, for ikke å si enda mer, takket være den økte kontrasten og det nærmest bunnløse svartnivået.

Hvordan står X7500 seg mot de rimeligere X5000/X5500 modellene? Forskjellen i kontrast og lysstyrke er absolutt merkbar og målbar, men det avhenger også mye av hvilke omgivelser du putter den inn i. Vil du ha fullt utbytte må du også gå seriøst til verks i kinorommet ditt. Vi snakker om mer enn et par blendingsgardiner i dette tilfellet – aller helst bør du ha en mørk kjeller, med matte overflater som reflekterer minst mulig lys tilbake på lerretet. Hvis ikke vil mye av kontrastforskjellen bli spist opp av lys i rommet.

Kalibrering av JVC DLA-X7500

Gorm sjekker gråtoneskalaen på JVC-projektoren. (Foto: Audun Hage)

Lyd & Bildes kalibreringsekspert Gorm Sørensen har mange års erfaring med JVC-projektorer.

– Det er spesielt kombinasjonen av høy kontrast, og kalibreringsvennlige innstillinger som gjør D-ILA projektorene overlegent det meste annet på markedet, sier Gorm, og legger ikke skjul på at de er blant hans personlige favoritter.

X7500 måler veldig lineært slik den kommer fra fabrikk, men innledningsvis la vi merke til noen svake, rødlige fargestikk i gråskalaen. Vi ble derfor nødt til å bruke JVCs egen kalibreringssoftware, pluss en Spyder 5 måleprobe for å gjøre en ny grunninnstilling og rette opp avvik i gammakurven. Projektoren genererer da testbildene selv og justerer seg inn automatisk. Etter dette stemte gammakurven på en prikk, uten fargestikk, og gjorde det lettere å kalibrere videre.

Videre målinger med kalibreringsprogrammet Calman viser at X7500 måler bra på 100% lysintensitet (100 IRE), med kun små fargeavvik på lavere intensiteter, som er lette å justere inn. Gjennomsnittlig delta-avvik var på lave 0,5 allerede før kalibrering!

Deretter var det nok med noen små justeringer av primærfargene, et hakk opp på lysstyrken og ett ned på kontrasten, før fargebalansen ble rett som en snor. Vi brukte som vanlig iris-innstillingen Auto 2 for best resultat.

Last ned kalibreringsrapporten for JVC DLA-X7500 (PDF)

 

Noen svakheter?

Med tanke på all spissteknologien JVC har puttet ned i den optiske delen, skulle vi ønske de hadde lagt mer innsats ned i brukergrensesnittet og tilkoblingene. JVC-projektoren oppleves treg i oppstart, veksler sakte mellom innganger og bruker lang tid på såkalt ”HDMI handshake” med tilkoblede kilder som blu-ray spiller og surroundreceiver. Skjermen er svart så lenge at man iblant kan lure på om projektoren har gått i dvale.

JVC er ellers kjent for lav viftestøy, og til vanlig bruk er den knapt merkbar. Viftestøyen i HDR-modus (høy lampestyrke) oppleves likevel ganske påtrengende. Ikke noe stort problem i en heseblesende hjemmekino, vil noen si. Noe av vitsen med et hjemmekinorom er imidlertid å få ned støygulvet så mye som mulig, og seriøse kinobyggere bør absolutt vurdere å bygge inn projektoren i en separat ”hush box” eller enda bedre, et adskilt teknisk rom med optisk glass imellom.

Konklusjon

Testen levner ingen tvil om at JVC nok en gang har greid å heve lista for high-end projektorer. X7500 har en helt utrolig kontrast og svartnivå, og du skal lete lenge etter en projektor med mer overbevisende bildekvalitet, selv med ekte native 4K. Da får vi tåle at brukergrensesnittet virker litt tregt, spesielt sammenlignet med dagens smart TV-er. Samtidig stilles det krav til omgivelsene for å utnytte JVC-projektorens fulle kontrastpotensial. Dermed blir X7500 valget for de ekstra kresne hjemmekinogjengerne som er villige til å gjøre det lille ekstra for bildekvaliteten.

X7500 har en helt utrolig kontrast og svartnivå, og du skal lete lenge etter en projektor med mer overbevisende bildekvalitet, selv med ekte native 4K.

quote

picture1 picture2 picture3
<
>
JVC DLA-X7500. (Foto: JVC)
Når det kommer til projektorer i tungvektsklassen, har JVC lenge vært kongen på haugen. Flere konkurrenter har hevdet seg, men ingen har kunnet matche den rå kontrasten og svartnivået fra D-ILA projektorene. Legg til høy kvalitet og driftssikkerhet (eldre JVC-projektorer måler like god kontrast som da de var nye), og det er ikke rart at modeller som X500 og X5000 har blitt favoritter blant kresne hjemmekinofans. Med testvinneren X5000 friskt i minne, er det egentlig vrient å tenke seg noe særlig bedre. Likevel er det akkurat det JVC har tatt sikte på med sin neste generasjon: Tre nye modeller er lansert, og av dem er X7500 kanskje aller mest spennende. JVC-projektoren kommer fullspekket med avanserte finesser som kan gi bildemessig Nirvana i de rette omgivelsene. Spørsmålet er om den er verdt de ekstra kronasjene? [caption id="attachment_71418" align="aligncenter" width="930"] JVC DLA-X7500. (Foto: JVC)[/caption] JVC DLA-X7500 Kontrast er alfa og omega i hjemmekinoverdenen. Det handler om å få ut tilstrekkelig lysstyrke og samtidig sikre at svart forblir svart! Akkurat dette er en stor utfordring med projektorer, for jo sterkere lyskilden blir, desto lettere blir det for lyset å smitte over og gjøre svart til koksgrått, eller ”charcoal” som de sier i Omo Color-reklamen. Det er nettopp her hvor JVC er i sitt ess, med sine D-ILA silisium bildebrikker og patenterte ”wire grid” filter. De er simpelthen de beste på markedet til å bevare svart. Årets nykommer X7500 bruker en kraftig lampe på 265 watt, som øker den maksimale lysstyrken til 1,900 lumen. I tillegg er den utstyrt med to irislinser som gir full kontroll over lysutslippet. Irislinsen fungerer på samme måte som blenderåpningen i et kamera, og brukes for å regulere lysutslippet fra projektoren. Den justerbare lysåpningen struper ned lyset og hjelper til med å bevare svartnivå og kontrast i mørke scener. Ulempen med slike linser er at de også reflekterer lyset tilbake inn i projektoren, og kan skape noen uheldige bieffekter. X7500 er derfor utstyrt med en ekstra irislinse på innsiden, som stopper lyset fra å nå bildekomponentene på innsiden. Dette er en av de viktigste forskjellene mot lillebror X5500. X7500 er i likhet med forgjengerne en såkalt 4K e-shift projektor. Løsningen består av et linseelement som forskyver hele bildet diagonalt en halv pikselbredde. Linseelementet vibrerer hurtig og veksler mellom det originale og forskyvde bildet. Det sammenlagte bildet oppleves subjektivt som ”nesten 4K”, men det blir ikke like skarpt og detaljert som hvis projektoren hadde en ekte 4K bildebrikke. Mange hadde nok gjerne sett at JVC leverte en ekte 4K modell i D-ILA serien (det gjør de saktens også - laserprojektoren rundt 400.000), men det handler om å gjøre fornuftige kompromisser. Tilkoblinger og finesser JVC har sørget for en etterlengtet oppgradering på tilkoblingsfronten. X7500 har fått doble HDMI 2.0/HDCP 2.2 innganger med full båndbredde, i tillegg til støtte for HDR-formatene HDR10/HLG. Det gir problemfri avspilling av 4K/60p videosignaler fra UHD Blu-ray og andre kilder. JVC har også inkludert en egen ”low latency mode” for spillentusiastene. Hvilket er vel og bra, for tidligere årganger har vært preget av mye forsinkelse på inngangen. Som seg hør og bør for en high-end projektor har X7500 fullmotorisert optikk, med presis justering av linseposisjon, zoom, og fokus via fjernkontrollen. Den lar deg også lagre innstillinger for ulike bildeformater (f.eks 16:9 og 2,35:1) og veksle mellom disse ved behov. Kombinert med et stort lerret og skikkelig (kanskje også motorisert?) svart maskering rundt bildet, kan man oppnå optimal gjengivelse av alle typer videoinnhold. Bildekvalitet Trofaste lesere vet at vi har testet mange TV-er med imponerende ytelse i det siste. Den nyeste generasjonen OLED og LCD-skjermer kommer i stadig større formater, og med økt kontrast (High Dynamic Range) kan de virkelig heve bildekvaliteten til et nytt nivå. Likevel er det noe eget med bildet fra en skikkelig high-end projektor som JVC. For å oppnå tilsvarende bildeopplevelse fra en TV, må du punge ut flere hundre tusen kroner for en 100” mastodont, og få den levert med heisekran! Når lyset slukkes, og bildet blåses opp på vårt 140” DreamScreen-lerret, skjer det noe magisk. Vi trekkes inn i handlingen og glemmer verden utenfor. Det er bare å lene seg tilbake, nyte og absorbere inntrykkene mens bildet fyller synsvidden, akkurat som på kino. Rett opp av esken, med noen enkle linsejusteringer og bildeinnstillingene satt i passende Cinema- modus, gir X7500 et skremmende realistisk bilde. Fargene er meget naturlige, skarpheten kvass som få, men det er kontrasten som utgjør den store forskjellen. JVC-projektoren har utrolig stor spennvidde fra mørkt til lyst, og dette kommer ekstra godt frem med heseblesende actionfilmer som X-Men: Days of Future Past på UHD Blu-ray. Dette er en såkalt HDR-film, derfor skifter JVC-projektoren automatisk til HDR-modus med full lampestyrke når vi setter inn filmen. Problemet er at HDR-versjonen er altfor, altfor mørk! Dette er en generell utfordring med HDR på projektor, og ikke noe unikum for JVC. Vi foretrekker mye heller å se filmen i vanlig SDR-versjon. Store deler av handlingen foregår i mørke omgivelser under jorden, tidvis avbrutt av dagslys eller blendende eksplosjoner og laserstråler fra en eller annen mutant. Denne filmen kan virke litt blass på enkelte projektorer, men med JVC føles den som et fyrverkeri! Vi ser detaljer i mørke partier som ellers ofte viskes vekk, for deretter å bli nesten blendet når bildet skifter til lyst. Det formelig glinser i stål og muskler når Hugh Jackman (alias) Wolverine) gjør kål på fiendene. Med kontrast på dette nivået, oppleves ikke mangelen på ”ekte” 4K-oppløsning som noe stort savn. Isolert sett kan ikke X7500 helt måle seg med skarpheten fra en ekte 4K-projektor som Sony VW550ES, men i praksis oppleves bildet vel så detaljrikt, for ikke å si enda mer, takket være den økte kontrasten og det nærmest bunnløse svartnivået. Hvordan står X7500 seg mot de rimeligere X5000/X5500 modellene? Forskjellen i kontrast og lysstyrke er absolutt merkbar og målbar, men det avhenger også mye av hvilke omgivelser du putter den inn i. Vil du ha fullt utbytte må du også gå seriøst til verks i kinorommet ditt. Vi snakker om mer enn et par blendingsgardiner i dette tilfellet - aller helst bør du ha en mørk kjeller, med matte overflater som reflekterer minst mulig lys tilbake på lerretet. Hvis ikke vil mye av kontrastforskjellen bli spist opp av lys i rommet. Kalibrering av JVC DLA-X7500 [caption id="attachment_71426" align="aligncenter" width="930"] Gorm sjekker gråtoneskalaen på JVC-projektoren. (Foto: Audun Hage)[/caption] Lyd & Bildes kalibreringsekspert Gorm Sørensen har mange års erfaring med JVC-projektorer. - Det er spesielt kombinasjonen av høy kontrast, og kalibreringsvennlige innstillinger som gjør D-ILA projektorene overlegent det meste annet på markedet, sier Gorm, og legger ikke skjul på at de er blant hans personlige favoritter. X7500 måler veldig lineært slik den kommer fra fabrikk, men innledningsvis la vi merke til noen svake, rødlige fargestikk i gråskalaen. Vi ble derfor nødt til å bruke JVCs egen kalibreringssoftware, pluss en Spyder 5 måleprobe for å gjøre en ny grunninnstilling og rette opp avvik i gammakurven. Projektoren genererer da testbildene selv og justerer seg inn automatisk. Etter dette stemte gammakurven på en prikk, uten fargestikk, og gjorde det lettere å kalibrere videre. Videre målinger med kalibreringsprogrammet Calman viser at X7500 måler bra på 100% lysintensitet (100 IRE), med kun små fargeavvik på lavere intensiteter, som er lette å justere inn. Gjennomsnittlig delta-avvik var på lave 0,5 allerede før kalibrering! Deretter var det nok med noen små justeringer av primærfargene, et hakk opp på lysstyrken og ett ned på kontrasten, før fargebalansen ble rett som en snor. Vi brukte som vanlig iris-innstillingen Auto 2 for best resultat. Last ned kalibreringsrapporten for JVC DLA-X7500 (PDF)   Noen svakheter? Med tanke på all spissteknologien JVC har puttet ned i den optiske delen, skulle vi ønske de hadde lagt mer innsats ned i brukergrensesnittet og tilkoblingene. JVC-projektoren oppleves treg i oppstart, veksler sakte mellom innganger og bruker lang tid på såkalt ”HDMI handshake” med tilkoblede kilder som blu-ray spiller og surroundreceiver. Skjermen er svart så lenge at man iblant kan lure på om projektoren har gått i dvale. JVC er ellers kjent for lav viftestøy, og til vanlig bruk er den knapt merkbar. Viftestøyen i HDR-modus (høy lampestyrke) oppleves likevel ganske påtrengende. Ikke noe stort problem i en heseblesende hjemmekino, vil noen si. Noe av vitsen med et hjemmekinorom er imidlertid å få ned støygulvet så mye som mulig, og seriøse kinobyggere bør absolutt vurdere å bygge inn projektoren i en separat ”hush box” eller enda bedre, et adskilt teknisk rom med optisk glass imellom. Konklusjon Testen levner ingen tvil om at JVC nok en gang har greid å heve lista for high-end projektorer. X7500 har en helt utrolig kontrast og svartnivå, og du skal lete lenge etter en projektor med mer overbevisende bildekvalitet, selv med ekte native 4K. Da får vi tåle at brukergrensesnittet virker litt tregt, spesielt sammenlignet med dagens smart TV-er. Samtidig stilles det krav til omgivelsene for å utnytte JVC-projektorens fulle kontrastpotensial. Dermed blir X7500 valget for de ekstra kresne hjemmekinogjengerne som er villige til å gjøre det lille ekstra for bildekvaliteten.
X7500 har en helt utrolig kontrast og svartnivå, og du skal lete lenge etter en projektor med mer overbevisende bildekvalitet, selv med ekte native 4K. quote
[gallery ids="71417,71418,71419,71420,71421,71422" ]
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Teknologi: D-ILA (LCOS) Oppløsning: 1920 x 1080 (4K e-shift) Panelkontrast: 130.000:1 Dynamisk kontrast: 1.200.000:1 Lysstyrke: 1.900 Lumen 2 x HDMI 2.0/HDCP 2.2 High Dynamic Range

Pris: 75999,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.