TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Technics SU-G700 M2

Hørbart bedre lyd

Technics har forbedret den integrerte forsterkeren og skapt en vinner.

forfatter
Publisert 20.02.22 - 10:00
Karakter
Technics SU-G700 M2
L&B menerskew
pluss Nydelig klang i et godt fokusert og gjennomsiktig lydbilde. Mer potent enn forgjengeren og enda mer anvendelig forsterker. Meget bra DAC med USB-inngang.
minus Mangler trådløse tilkoblinger.
Veil. pris 29990 Produktside
Spesifikasjoner
 • Type: Integrert forsterker
 • Teknologi: Transistor
 • Tilkoblinger: 2 x analog
 • Platespillerinngang: MM og MC-inngang
 • Hodetelefonutgang: Ja
 • DAC: 32-bit/384 kHz, PCM, DSD
 • DAC-tilkoblinger: 2 optisk, 2 koaksial, USB
 • Effekt: 2 x 70 w 8 ohm/140 w 4 ohm
 • Frekvensrespons: -3 dB, 5 Hz – 80 kHz
 • Dynamikk: 1,5 dB headroom
 • THD: 0,5 %
 • Signal/støy: ikke oppgitt
 • Mål og vekt: 43 x 14,8 x 42,8 mm/12,6 kg
 • Web:technics.com

Technics har virkelig fått vind i seilene etter relanseringen for bare få år siden. Nå finnes det alt fra ørepropper til store høyttalere fra Technics. Platespillere også så klart. Den legendariske SL-1210 er gjenoppstått. Ikke bare i ën, men i flere versjoner.

Det finnes også trådløse høyttalere, CD-spillere og forsterkere, og det eneste som mangler, er kanskje lydplanker. Men på den annen side, Technics er kjent som en hi-fi-produsent, så det overlater de til Panasonic, som også produserer TV-er.

Technics har klart å skille seg fra konkurrentene med et ganske distinkt design. Spesielt i sølvgrå aluminium, som her i Technics SU-G700 M2. En integrert forsterker vi faktisk har testet før. Da het den SU-G700, og så fullstendig identisk ut.

Technics SU G700 M2 silver
Technics SU G700 M2 silver

Denne oppdaterte M2-versjonen, har fått alle endringene på innsiden av det stilrene kabinettet. Den har fremdeles hele smørbrødlisten med tekniske forkortelser – JENO, PPC, PWM og LAPC, men er forbedret på noen essensielle områder. 

Den ene tingen er at den endelig har fått et nytt phono-trinn som også fungerer med Moving Coil-pickuper, der forgjengeren kun fungerte med MM. Det er en fordel for vinylentusiastene som gjerne foretrekker å legge litt mer penger i en MC-pickup, som kan lyde bedre enn MM.

M2-utgaven har fått en ny svitsjet strømforsyning, lik den vi testet i high-end forsterkeren SU-R1000. Den har flyttet svitsjefrekvensene fra 100 kHz til 400 kHz, og bruker de samme GaN-FET-transistorene (Gallium-Nitride), som SU-R1000 med Silicium Carbide (SiC) dioder.

Sammen med en støysvak støyregulator hevder Technics at lyden er blitt dynamisk og kontrollert og lydbildet større. Den nye strømforsyningen ska også gi lavere forvrengning og bedre fokus, og større gjennomsiktighet.

Det er sånt vi leser ofte i pressemeldinger, men som vi alle vet, hearing is believing.

Technics SU G700 M2 bak
Technics SU G700 M2 bak


DAC, men ikke Wi-Fi

Med innebygget digitalomvandler (32-bit/384 kHz) og platespillerinngang, er Technics-forsterkeren anvendelig for mange. Men ikke de som stort sett streamer musikk. Den har ingen trådløse tilkoblinger og i motsetning til f.eks. en Hegel H190, har den Ikke ethernet, så man får ikke koblet til nettverket hjemme overhodet.

Da må man kjøpe en separat streamer.

Forsterkeren har innganger for analoge lydkilder, i tillegg til platespillerinngangen, og to optiske og to koaksiale digitalinnganger. Sant USB-inngang for kablet strømming av høyoppløst musikk fra f.eks en laptop.

Avansert teknologi

Forsterkerens skiller seg fra mange andre forsterkere med sine hybride strømforsyning (Switch Mode): Den har også Technics såkalte JENO Engine. Som er kort for Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization. Det er en digital prosess hvor jitterstøy dempes over hele frekvensområdet, ved at signalet reprosesseres av en egen klokkegenerator og en konverter for samplingfrekvenser.

Det er ikke alt. Forsterkeren bruker også en PWM-krets (Pulse Width Modulation) som optimaliserer prosessen og rekvantfiseringen av signalet. Den bidrar også til redusert digitalstøy.

Den har også en knapp på fjernkontrollen som det står LAPC på (Load Adaptive Phase Calibration). Med LAPC aktivert kompenserer forsterkeren for høyttaleres ujevne impedans og fasevinkler.

Technics SU G700 M2 under hood
Technics SU G700 M2 under hood

Men for at LAPC skal fungere, må man holde inne LAPC-knappen til kalibreringen starter. Da sendes lydsignaler med ulik frekvens til høyttalerne. Kalibreringen tar noen få minutter, og mens den pågår, registrerer prosessoren hvordan impedans og fasevinkler endrer seg. Etterpå kan man slå LAPC av og på fra fjernkontrollen, og høre forskjellen med egne øyne, og finne ut hva man foretrekker.

Fjernkontrollen har også en Direct-knapp som slukker alle kretser som ikke er bruk.

Det finnes også en Remaster-knapp, som aktiverer resampling komprimerte lydfiler som AAC og MP3, til en kvalitet som skal nærme seg kvaliteten til høyoppløste lydfiler.

Technics SU G700 M2 remote
Technics SU G700 M2 remote

Hørbar forbedring av lyden

Da jeg testet den forrige utgaven av SU-G700, kritiserte jeg forsterkeren for at den kunne lyde slankt. For eksempel på klavermusikk, hvor jeg savnet mer hørbar bunnklang fra de lavere oktaver. Jeg mente også at den gikk litt fort tom for krefter, men det gjør saktens andre forsterkere i samme effektklasse også.

Derfor er jeg veldig glad for at Technics har lyttet, for den nye utgaven av SU-G700, er faktisk bedre. Ikke bare på grunn av MM-inngangen, men den lyder hørbart bedre over hele frekvensområdet.
Klaverinnspillinger med klassisk musikk eller Ketih Jarretts trio, lyder ikke lengre slankt eller anemisk. Det samme skarpe fokuset er der fremdeles, men det er bedre dynamikk i transienter, og langt mer klangbunn i klaveret med SU-G700M2.

Dynamikken er bedre over hele frekvensområdet. Det sprudler av liv på Keith Jarrets Standards Live, og forsterkeren er fremragende god til å få fram atmosfæren på opptaket. Det er mer luft og detaljer her enn fra en Hegel H190, men til gjengjeld er Hegel-forsterkeren hørbart kraftigere.

På et av vår favorittpar, de kompakte Dynaudio Special Forty, var det mer dybde i de laveste frekvenser når jeg spilte høyt på H190. Men lydbildet var ikke fullt så dypt, og heller ikke like finmasket som med SU-G700M2

Jeg tvilte på om Technics-forsterkeren hadde det som skulle til for å fylle et par KEF Reference 5 med lyd. De store gulvstående high-end høyttalerne, er store sko å fylle for en 60-watter. Men det gikk forbausende bra. Selv når jeg skrudde opp Dire Straits Love Over Gold og ventet på at forsterkeren skulle knele når basstrommene veltet ut av høyttalerne.

Technics SU G700 M2 sort
Technics SU G700 M2 sort

Det tror jeg den forrige utgaven ville gjort.

Men ikke denne. Den hadde forbløffende god kontroll på basselementene. Også når kontrabassen ligger og ruller i bunnen på The Girl From Ipanema, med Astrud Gilberto og Stan Getz. Når den bløte tenorsaksofonen trer inn, er lydbildet så fokusert og silkeglatt at man ikke merker hvor høyt man spiller. Forsterkeren holder de store høyttalerne i et stabilt grep, detaljrikdommen er forfriskende og vektløst presentert, og det er ikke antydning til kollaps.

Konklusjon

Technics SU-G700 M2, er blitt en bedre forsterker hvor Technics har adressert alle minuspunktene, og lyktes. Det hører man godt også på krevende høyttalere, og det forteller at forsterkeren er i stand til å lyde godt på et bredt utvalg høyttalere. Det er et stort fremskritt sammenlignet med forgjengeren, som manglet M2-utgavens stabile dreiemoment og kontroll. SU-G700 M2 er et svært godt kjøp, og et vellydende alternativ til Hegel H190, Marantz Model 30 og Denon PMA-2500NE.

Les også Technics SU-G700 Denne forsterkeren som har alt som skal til for å sette Technics på kartet igjen.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde