Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Rotel RDD 1580

Dobbelt så bra?

Blir det dobbelt så bra med doble prosessorer? Kanskje ikke helt, men Rotels DAC låter likevel virkelig bra.

Skrevet av / 11.10.14 - 06:00
Rotel RDD 1580
Sven Bilen

Rotel pleier å handle om fornuftig prissatte produkter som gir fin valuta for pengene. Jeg har tidligere testet både forsterkere og CD-spillere med utmerket resultat, og jeg liker Rotels innstilling til hvordan man bygger apparater og velger hva de skal kunne. Før handlet det bare om lyd og no nonsens, men i takt med markedets krav har også Rotel bygget inn de finesser som kreves.

D/A omvandleren Rotel RDD 1580 er et etterlengtet og dessuten logisk tilskudd til produktporteføljen. Den har mange tilkoblingsmuligheter, balansert oppbygd rent lydmessig og støtter også Bluetooth.

Litt teknikk
Rent teknisk bygger den på Wolfson WM8740 stereo D/A omvandler-chips, som kan HD-lyd. Man benytter doble WM8740 i en konfigurasjon med en per kanal, noe som gir ekte balansert oppbygning med XLR-utganger. Selvfølgelig finnes også RCA utganger også.

RDD 1580 har en USB-inngang på fronten som støtter Apples iOS-produkter og strømming via Bluetooth via den inkluderte adapteren. Bakpanelets USB-inngang klarer opp til 24 bit/192 kHz. Selve apparatet er i typisk Rotel design, i full bredde, men meget tynn. Det hele virker velbygd og gjennomtenkt.

I praksis
Bluetooth-donglen skal inn på fronten, men er så liten at den ikke skjemmer. Den koblet opp direkte til iPhonen, det låt aldeles utmerket og dessuten var rekkevidden overraskende fin. Jeg kom helt til bortre enden av kjøkkenet før kontakten mellom apparatene begynte å få problemer.

Har du en Windows datamaskin må den medfølgende driveren lastes inn for at du skal kunne spille høyoppløst via USB-inngangen på baksiden. En Mac trenger ikke det, og du kan stille inn oppløsning ved å holde inn USB-knappen i fem sekunder. Alt fungerer uklanderlig.

Vi er vant til at Wolfsons chips i Rotels apparater gir en fin lydgjengivelse. Her er det til og med doble chips og pris/ytelse rent lydmessig er utmerket. Den låter ganske likt de DAC-er som er innbygde i Rotels øvrige apparater, men har en grad mer raffinement og detaljer. Klangbalansen er fint balansert og virker vel avveid for at apparatet skal kunne spille alle mulige lydformatkvaliteter.

Det er generelt en gjengivelse som gir mersmak, fra en velkonstruert DAC som kan være den virkelige problemløseren for den som trenger noe fornuftig for å få ut vellyd fra sine digitale apparater i stereoanlegget.

Konklusjon
Rotel RDD 1580 er helt enkelt en bra og vellydende DAC som absolutt bør være med på listen hvis du er ute etter en fleksibel og velfungerende DAC som ikke koster skjorta. Den kan spille de formatene du behøver og litt til, og det meste du kan tenke deg i den digital apparatveien kan kobles til.

Lyd & Bilde mener

Du kan koble til stort sett alt av digitale apparater, spille de lydformatene du har behov for og så låter Rotel RDD 1580 dessuten utmerket til prisen. HD kun på baksidens innganger. Bluetooth på bitteliten dongle som må tas ut om du vil spille kablet fra mobiler eller USB-minne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Spiller best uten

Bordanlegget som har alt

Et uvanlig godt kjøp

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Lyd & Bilde
Scroll to Top