



- Innganger: Optisk Toslink, SPDIF, AES/EBU, USB-A (minneleser)
- Utganger: Digitalklokke (BNC), 8-kanals RCA/XLR, (variabelt og fast volum), hodetelefon (6,3 og 3,5 mm)
- Strømming: Ja (fullverdig Roon Server)
- Oppløsning: 32-bit / 384 kHz, DSD256 (11,2 MHz)
- DAC: ESS Sabre ES9008S
- Betjening: IP og Frontpanel
- B x H x D: 21,5 x 5,2 x 15 cm (BxHxD)
- Vekt: 1 kg
- Farge: Svart
- Web: prolyd.no
Mens Merging Technologies er ganske lite kjent i hi-fi-verdenen, er produktene desto mer utbredt i studiobransjen. Det dreier seg om å ta lyden fra opptaksstudio, og forevige den helst helt uten forringelser. Og det med utstyr med pålitelig byggekvalitet, laget for å vare år etter år. Det er jo det vi også ønsker når den samme musikken skal spilles tilbake, så da må det da være optimalt å la Merging stå for dekodingen i siste enden av kjeden?
https://youtu.be/xHqCIF68prE
Her kommer digitalkonverteren NADAC inn. I vårt tilfelle NADAC PL8, som i tillegg til å være en DAC også er en nettverksavspiller. Med high-end-avspilleren Roon innebygd. Og dessuten med åtte kanaler! Det betyr at den kan spille multikanals musikkfiler i fullkommen surroundlyd. Så her er det bare å legge til et vell av effektforsterkere og høyttalere!

Oppsettet
Vårt faste high-end-oppsett består av følgende effektforsterkere:
Front: Hegel H30 i stereo
Senter: Hegel H30 brokoblet i mono
Surround: Hegel H20 i stereo
Surround bak: Hegel H20 i stereo
Høyttalerne er Procella P6 rund baut, i tillegg til subwooferen P15AMP. Denne har ikke delefilter innebygd, og i vårt tilfelle spiller vi fullt frekvensområde inn i subwooferen. Dermed er det opptaket som dikterer frekvensbredden på basskanalen. Så dersom lydstudioet har villet ha en hel kontrabass med overtoner og alt igjennom basskanalen, så er det det som kommer ut av subwooferen. Som regel behersker studioet seg, og siden vi uansett i dette tilfellet ikke skal bruke oppsettet til film, men utelukkende til musikk, så funker det eksepsjonelt bra.

Man kan selvsagt også bruke det til film, men siden NADAC ikke er en prosessor men utelukkende håndterer PCM (og DSD) signaler, så må eventuell Dolby Digital og DTS lydformater transkodes til PCM i forkant.
Uansett, i videoen kan du se hva vi synes om Merging NADAC PL8.

*Merknad*
I videoen kommer undertegnede til å melde at stereoversjonen PL2 har en lydmessig fordel over PL8 når man spiller musikk i to kanaler, fordi 8-kanals DAC-chipen da brokobles til stereo og dermed senker støygulvet ytterligere. Men PL8 gjør også dette automatisk når den brukes i tokanals lydmodus, PL2 har likevel ingen fordel over PL8. Det er dermed utelukkende antall kanaler som kan spilles av som skiller de to.



Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
- Over 6000 produkt-tester
- Unngå bomkjøp med våre råd og guider
- Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Alltid oppdatert på siste nytt
- Nyhetsbrev rett i innboksen
- L&B TechCast - en podcast av L&B
- Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
- Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Kommentarer
Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.