Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Geneva Lab Model S

Mini med maks lyd

Sveitsiske Geneva Lab ble nærmest genierklært når de pakket et helt stereoanlegg inn i en firkantet liten boks. Her er deres aller minste.

Skrevet av / 15.12.09 - 23:00
Geneva Lab Model S
Marius Siste artikler:
Marius

Miniatyrisering er ikke alltid noen fordel. Ofte lider både funksjonalitet og brukervennlighet når noe krympes for størrelsens skyld. Geneva Lab er blant de få som har lyktes med å pakke inn et stereoanlegg i ett kabinett, og fremdeles fått det til å høres overbevisende ut.

Med modellene L og XL har de klart kunststykket å lage møbleringsvennlige og meget attraktive lydmøbler, som også er et fullverdig stereoanlegg med radio, CD-spiller og ikke minst iPod-docking. Den enda større XXL er en komplett stereobenk, med alt integrert og plass for ekstra komponenter og en stor flatskjerm på toppen. I den andre enden av skalaen og til en tiendedel av prisen finner vi nye Model S. S for small.

Og den er liten. Bare 23,5 cm bred. Som et mikroanlegg, med andre ord. Men med alt integrert. Foruten CD-spiller riktignok. Model S er nemlig en iPod-høyttaler først og fremst, men har også en ekstra linjeinngang og innebygget programmerbar FM-radio, og vekkerklokke med alarm. Den leveres med fjernkontroll og et hendig lite bordstativ i børstet aluminium, som får den til å ligne en miniatyrutgave av Model L til 9500 kroner. Selvfølgelig kan den også leveres i sort, hvit eller rødt glanslakkert kabinett.

To 7,5 cm fulltoneelementer leverer stereolyden. De drives av to ganger 15 W forsterkereffekt, og en bassrefleksport sørger for mer effektiv bass fra det lille kabinettet. Som bare er litt større enn en Tivoli-radio. Ved siden av den motoriserte iPod-dockingen, som også lader og for øvrig fungerer prikkfritt og støyfritt sammen med en iPhone, er et lekkert utformet berøringsfølsomt og belyst felt. Hvor man også kan navigere i innholdet på iPoden på klassisk vis med scrolling, og velge innganger, volum og på og av. Når man napper en iPod ut av dockingkontakten, slukkes signalet, dockingen roteres 180 grader av en liten elektromotor og forsvinner, samtidig som radioen slås på. Lekkert.

Lekkert må jeg medgi at det spiller også. De små høyttalerne låter større enn jeg først trodde, og det er faktisk rikelig med bass for et så lite kabinett. Radiomottakeren fungerte utmerket innendørs, og kan brukes med den medfølgende antennen eller kobles til en separat antennekabel. For eksempel antenneuttaket i veggen. Klangen er av det varme og fyldige slaget, med en liten betoning i mellomtonen som får enkelte vokaler til å høres litt nasale ut. Og messingblåsere kan miste litt av snerten, men skru opp diskanten noen hakk, og klangbalansen forbedres hørbart.

Johnny Cash Like the 309 lyder rett og slett fett på den lille Model S. Man legger heller ikke så mye merke til betoningen i mellomtonen, men det gjør man på Solveig Slettahjells guddommelige vokal, dog uten at jeg føler at det overskygger opplevelsen i noen grad. Raphael Saadiq svinger alvorlig bra på den lille Geneva-boksen, med skikkelig trøkk i bassen for en så liten høyttaler. Og gamle opptak med fusionjazz-bandet Spyro Gyra hensetter undertegnede til gamle minner på et blunk

Den er muligens liten, men klangen er voksen fra den smekre og lekre Geneva Lab Model S. Til 3000 kroner er den verdt hver krone for alle som trenger en ekstra høyttaler med iPod-docking til soverommet, kjøkkenet, terrassen eller hvor som helst egentlig. Men misforstå meg rett, noen erstatning for stereoanlegget i stuen er det ikke. Da skal man heller legge pengene i den store Model XL.

Lyd & Bilde mener

Kompakt og anvendelig Fyldig klang Prisverdig kvalitet Svak betoning i mellomtonen Avslappet diskant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Scroll to Top