: Geneva Lab Model S

Mini med maks lyd

Sveitsiske Geneva Lab ble nærmest genierklært når de pakket et helt stereoanlegg inn i en firkantet liten boks. Her er deres aller minste.
Lyd & Bilde mener
Kompakt og anvendelig Fyldig klang Prisverdig kvalitet
Svak betoning i mellomtonen Avslappet diskant
Spesifikasjoner
  • 2 x 15 W
  • 2 x 7,5 cm høyttalere
  • FM-radio
  • iPod-docking
  • Antenne og linjeinngang
  • 23,5 x 15,6 x 17,6 cm
Annonse
Annonse

Miniatyrisering er ikke alltid noen fordel. Ofte lider både funksjonalitet og brukervennlighet når noe krympes for størrelsens skyld. Geneva Lab er blant de få som har lyktes med å pakke inn et stereoanlegg i ett kabinett, og fremdeles fått det til å høres overbevisende ut.

Med modellene L og XL har de klart kunststykket å lage møbleringsvennlige og meget attraktive lydmøbler, som også er et fullverdig stereoanlegg med radio, CD-spiller og ikke minst iPod-docking. Den enda større XXL er en komplett stereobenk, med alt integrert og plass for ekstra komponenter og en stor flatskjerm på toppen. I den andre enden av skalaen og til en tiendedel av prisen finner vi nye Model S. S for small.

Og den er liten. Bare 23,5 cm bred. Som et mikroanlegg, med andre ord. Men med alt integrert. Foruten CD-spiller riktignok. Model S er nemlig en iPod-høyttaler først og fremst, men har også en ekstra linjeinngang og innebygget programmerbar FM-radio, og vekkerklokke med alarm. Den leveres med fjernkontroll og et hendig lite bordstativ i børstet aluminium, som får den til å ligne en miniatyrutgave av Model L til 9500 kroner. Selvfølgelig kan den også leveres i sort, hvit eller rødt glanslakkert kabinett.

To 7,5 cm fulltoneelementer leverer stereolyden. De drives av to ganger 15 W forsterkereffekt, og en bassrefleksport sørger for mer effektiv bass fra det lille kabinettet. Som bare er litt større enn en Tivoli-radio. Ved siden av den motoriserte iPod-dockingen, som også lader og for øvrig fungerer prikkfritt og støyfritt sammen med en iPhone, er et lekkert utformet berøringsfølsomt og belyst felt. Hvor man også kan navigere i innholdet på iPoden på klassisk vis med scrolling, og velge innganger, volum og på og av. Når man napper en iPod ut av dockingkontakten, slukkes signalet, dockingen roteres 180 grader av en liten elektromotor og forsvinner, samtidig som radioen slås på. Lekkert.

Lekkert må jeg medgi at det spiller også. De små høyttalerne låter større enn jeg først trodde, og det er faktisk rikelig med bass for et så lite kabinett. Radiomottakeren fungerte utmerket innendørs, og kan brukes med den medfølgende antennen eller kobles til en separat antennekabel. For eksempel antenneuttaket i veggen. Klangen er av det varme og fyldige slaget, med en liten betoning i mellomtonen som får enkelte vokaler til å høres litt nasale ut. Og messingblåsere kan miste litt av snerten, men skru opp diskanten noen hakk, og klangbalansen forbedres hørbart.

Johnny Cash Like the 309 lyder rett og slett fett på den lille Model S. Man legger heller ikke så mye merke til betoningen i mellomtonen, men det gjør man på Solveig Slettahjells guddommelige vokal, dog uten at jeg føler at det overskygger opplevelsen i noen grad. Raphael Saadiq svinger alvorlig bra på den lille Geneva-boksen, med skikkelig trøkk i bassen for en så liten høyttaler. Og gamle opptak med fusionjazz-bandet Spyro Gyra hensetter undertegnede til gamle minner på et blunk

Den er muligens liten, men klangen er voksen fra den smekre og lekre Geneva Lab Model S. Til 3000 kroner er den verdt hver krone for alle som trenger en ekstra høyttaler med iPod-docking til soverommet, kjøkkenet, terrassen eller hvor som helst egentlig. Men misforstå meg rett, noen erstatning for stereoanlegget i stuen er det ikke. Da skal man heller legge pengene i den store Model XL.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.