Lenovo Legion Pro 7i OLED er en 16-tommers gaming-computer, som er ganske stor – imidlertid uten å være så fysisk overveldende som Acer.
Kabinettet er i metall og virker robust og solid. De store – og RGB-belyste – utluftningstunneler bak på kabinettet er god gaming-moro.
Skjermen er en lekker og blank OLED-skjerm med en oppløsning på 2560 x 1600 piksler og en oppdateringshastighet på 240 Hz. Det fås ikke lekrere. Skulle man be om mer (og til over 50 000 kroner kan man be om en del), ville det være touch-funksjonalitet, men det har ingen av testdeltakerne.

Tastaturet er behagelig, og klassisk for Lenovo er tastene runde nederst. Det numeriske tastaturet er litt forminsket i størrelse, som er helt OK. Spesielt da de langt mer nødvendige piltastene er tilsvarende mye større og perfekt plassert.
Testenes vandring er fornuftig, uten å være like god som hos Asus.
Når det angår porter, er det selvfølgelig en HDMI-port, to USB-C-porter og tre USB-A-porter. Akkurat som det skal være.

Benchmark
Lenovo Legion Pro 7i OLED er den ubestridte ytelsesvinneren i testen. Den er utstyrte med den samme 2,7 GHz Intel Core Ultra 9-275HX-prosessoren og 32 GB RAM som flere av de andre, og grafikkprosessoren er også den samme Nvidia GeForce RTX 5080 som Acer og HP. I Geekbench oppnår den de høyeste CPU-scores med 20 361 (multi-core) og 3125 (single-core). I gaming-Benchmark setter Lenovo-en flere rekorder. Også selv om det er med en snever margin. Det gjelder for eksempel 3DMark Time Spy-score på 21 850. Den gamle rekorden hadde Alienware M18, som vel å merke hadde et GeForce RTX 4090-grafikkort.
Lenovo Legion Pro 7i’s 3DMark Speed Way-score på 5824 er suverent den høyeste i testen, en tredjedel raskere enn HP Omen Max 16. Innenfor AI-tester leder Lenovo konsekvent med de høyeste Geekbench AI-resultatene. Og det gjelder både når testen kjøres på GPU og NPU.

Konklusjon
Lenovo Legion Pro 7i OLED er med liten margin testens dyreste, men forskjellen i ytelse er større enn forskjellen i kroner. Lenovo er ikke bare raskere enn sine tilsynelatende likeverdige konkurrenter, men klarer også å slå et par rekorder. Og det gjør den til samlet vinner.
Faktisk har Lenovo her gjort nesten alt riktig. Den blanke 16” OLED-skjermen overgås ikke av andre (men matches av Asus). Og det solide metallkabinettet med karakteristiske RGB-belyste ”rakettdyser” bak er god stil.

Også i denne testen:
Acer Predator Helios 18 AI (PH18-73-937V)
Mer PC for pengene
Acers kjempemaskin er overveldende og voldsom uten å være dyr.


HP Omen Max 16 (16-ah0xx)
Mest til prisen
Den nedskalerte Omen-modellen inneholder samme maskinvare som konkurrentene, bare i en litt billigere innpakning.


Asus ROG Zephyrus G16 (2025) (GU605CR)
Til den reisende tastaturkrigeren
Asus superlette gaming-laptop er ikke mye større enn en Ultrabook.


Les videre med LB+
Full tilgang 1 uke uten bindingstid!
Tilgang til ALT innhold i 1 UKE!
LB+ Total tilbud - Første mnd KUN 79,-
Tilgang til ALT LB+ innhold
LB+ total 12 måneder
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7800 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Magsinet digitalt – ny utgave hver måned
- Deaktiver annonser
- L&B+ Video – bli med L&B redaksjonen behind the scenes, på de store tech-messene og mye mer!