: MSi AIO AE2712

Alt-i-ett skjerm til TV-hjørnet

Kast ut TV-en og la PC-en ta seg av underholdningen. Alt er bygget inn i skjermen.
Lyd & Bilde mener
Elegant design og ultra kompakt. AIO-en fyller ikke mye mer enn en vanlig skjerm. Solid maskin som også kan (lettere) spill.
I rollen som stue PC blir den kostbare berøringsskjermen ikke utnyttet fullt ut. De innebygde høyttalerne kan overhodet ikke leve opp til bildet.
Spesifikasjoner
  • Skjerm: 27” 1920 x 1080 punkter, 10-punkts-multitouch
  • Prosessor: Quad-core Intel Core i5 3470S 2,9 GHz
  • Grafikk: Nvidia GeForce GT 630M m. 2 GB RAM
  • Hukommelse: 4 GB DDR3 / 1 TB harddisk
  • Optisk driver: Combostasjon - Blu-ray spiller/DVD brenner
  • Operativsystem: Windows 8.1
  • Mål/vekt: 67,2 x 48,3 x 6,6 cm (BxHxD), 14 kg
  • Integrert HD-webcam, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, 2 x USB 3.0, 4 x USB 2.0, hodetelefon, mic inn, SD/MMC/MS-kortleser, HDMI inn og ut
Annonse
Annonse
forfatter

MSi er et merke som er spesielt kjent av spillere. Her har firmaet høstet gode resultater med raske maskiner til tung grafikk, som for eksempel GS70 Stealth vi har testet tidligere. Men nå vil MSi også være med på markedet for ”familiemaskiner”.

AE2712 AIO (”All-in-One”) er en datamaskin som er bygd inn i en 27-tommers berøringsskjerm. Skjermen er beregnet til å stå let bakoverlent på en innebygget støttefot, på samme måte som en gammeldags bilderamme, bare større. Det er også monteringshuller til VESA-beslag slik at skjermen kan monteres på veggen.

Det er satt fokus på skjermen. For å få den til å gli inn i stuemiljøet er det blå skinnet fra skjermen redusert med 70 prosent, og det er tatt ekstra hensyn for å forhindre flimmer. Og ikke minst er den 10-punkts multitouch.

Maskinen finnes i en rekke konfigurasjoner. På den testede modellen var prosessoren en Intel 2,9 GHz quad-core i5 med et Nvidia GeForce GT 630M grafikkort samt en 1 TB harddisk. Til gjengjeld virker det noe skrapet til prisen med bare 4 GB RAM.

Windows med håndkraft
Det følger verken tastatur eller mus med AE2712 da den primære betjeningen er via berøringsskjermen. Men de kan naturligvis kobles til via USB eller Bluetooth.

Annonse

Alt-i-ett maskinen er et behagelig selskap. Å betjene TV-en med fingrene føles til å begynne med litt rart, men det fungerer fint i praksis, og nett-TV fra for eksempel NRK virker plutselig mye mer som virkelig TV når man ikke ser det på den lille skjermen til laptopen. Den eneste ulempen er at TV-titting vanligvis skjer på så lang avstand at man ikke bare kan strekke ut armen og berøre skjermen. Inntasting av nettadresser er også en langsom affære via skjermtastaturet.

MSI-AE2712_11 MSI-AE2712_5 MSI-AE2712_9 MSI-AE2712_4 MSI-AE2712_3
<
>
De mest nødvendige tilkoblingene befinner seg på baksiden. Men også kun det: Hodetelefon, mikrofon, nettverks USB (2 x 3.0 og 2 x 2.0) samt HDMI inn og ut.

I virkeligheten kommer teknologien nok bedre til sin rett på skrivebordet. Husets yngste var mer enn tilfreds med å bruke den som hjemme-PC til lekser og spill i en del av testperioden. Og man kan lett forestille seg AE2712 i rollen som kombinert PC og TV på studenthybelen.

Det er innebygget (digital) TV-mottaker og en Blu-ray spiller / DVD brenner så maskinen er perfekt som hjemmekino.

Lyden er levert av Creative i form av Sound Blaster Cinema. De innebygde høyttalerne har imidlertid vanskelig for å leve opp til skjermens kvalitet og størrelse. Det kommer naturligvis aldri kinostyrke fra to minihøyttalere i sokkelen, men selv sammenlignet med meget billige flatskjermer halter lyden fra AE2712 etter. Løsningen er selvfølgelig å koble til et kraftigere lydanlegg via hodetelefonutgangen på baksiden. Det er dessverre kun tilgang til et analogt stereosignal, så surroundlyd er ikke mulig.

Benchmark
Subjektivt virker MSi-en kvikk i oppfattelsen, og den klarer alle oppgavene den ble satt til. Uttrykt i sammenlignbare tall hadde AE2712 en score på henholdsvis 8664 (multi-core) og 2902 (single-core) i Geekbench 3. Det er absolutt i den respektable ende, og ikke langt fra den superhurtige GS70.

Annonse

Browsermark 2.0-testen, som demonstrerer maskinens evne til å vise nettgrafikk, ga en score på 6008. Det er glimrende, og bekreftes av at selv tunge nettsider lastes problemfritt.

I den 3D-tunge 3DMark Vantage-test fra Futuremark oppnår AE2712 en samlet score på 5642. Det er ikke øverst på listen, men imidlertid langt kjappere enn ”sivile” maskiner til kontorbruk. Og det holder flott til titler med et eller to år på baken. Til sammenlikning klarte Asus VivoPC set-top-box-maskin litt over det halve. Skal du spille de nyeste spill på stuealteret er det imidlertid nødvendig å skru ned på detaljer og oppløsning.

Konklusjon
MSi sin all-in-one maskin prøver å være alt på en gang. Skjermen er superflott, og den innebygde datamaskinen er ganske rask uten å være et 3D-monster. Men alt har sin pris, og den er høy. Hvis du har bruk for en høykvalitets berøringsskjerm i stuen eller en kjempeskjerm på skrivebordet er AE2712 et godt alternativ. Dersom du bare vil ha en plattform for å surfe fra sofaen, kan en mini-PC med HDMI-utgang klare oppgaven billigere.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelaktig bil, spesielt i denne utgaven.
JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.