: Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men litt for slapp

Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • 1,5 GHz Intel Core i7 prosessor
  • 8 GB RAM / 256 GB SSD
  • 11,6" HD LED 1366 x 768
  • 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, SD-kort, HDMI, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 29,8 x 1,7 x 20,4 cm
  • 1,47 kg
Annonse
Annonse
forfatter
Pluss
Den hybride designen som lar deg vri den 360 grader om sin egen akse er den beste vi har sett, og byggekvaliteten er helt på topp. Det samme er lydkvaliteten.Minus
Dessverre er skjermen for lyssvak etter vår mening, og oppløsningen lever heller ikke opp til hva man bør kunne forvente til en pris på nesten 10.000 kroner.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S er utstyrt med en skjerm som kan bevege seg 360 grader om sin egen akse. Yoga kan altså gå fra å være lukket sammen som en vanlig bærbar datamaskin til å være lukket igjen omvendt, slik at lokk og bunn befinner seg rygg mot rygg og den blir til et nettbrett. Midt i mellom befinner det seg et par opplagte skjermposisjoner og maskinen byr på i alt fire forskjellige brukerinnstillinger. Med skjermen i 270 graders vinkel gjør man Yoga om til ”teltet” som nærmest gjør maskinen til en slags bilderamme, og til slutt kan man med skjermen i samme posisjon bruke det nedadvendte tastaturet som fot, noe som er perfekt hvis man for eksempel vil se film eller bare surfe på internett ved bruk av touch-skjermen.

Smidig som en yogi
Den skarpe hjerne vil allerede ha konkludert med at hvis man vinkler skjermen mer enn 180 grader så kommer tastene til å vende utover eller nedover, og det er faktisk et av irritasjonsmomentene ved en ellers god idé og utførelse. Vel, tastaturet låser av seg selv så snart den bærbare brettes om sin egen akse. Men det er likevel en merkelig følelse å holde maskinen ”i tastene” når den er i nettbrettmodus, og man må passe på hvor man setter sin Yoga når den brukes som stativ, for uansett hvor robust de enn måtte være kan det fortsatt komme støv og fuktighet inn mellom tastene.

2405055-2o 2405055-3o IdeaPad-Yoga-11_Clementine-Orange_a Lenovo-IdeaPad-Yoga-11S-display luxsure-lenovo_prsente_son_yoga_11s_et_ses_dernires_nouveauts-ideapad_yoga__clementine_orange_hero_07_river
<
>

Til gjengjeld trenger man ikke å være bekymret for det smidige hengslet som er selve nøkkelen til Yoga-konseptet. Hadde ikke dette vært super sterkt og robust, men likevel fleksibelt som en ekte yogi, ville vi aldri drømt om å anbefale Lenovo IdeaPad Yoga, men det er faktisk tilfelle. Her er byggekvaliteten mer enn i orden.

Skjerm, lyd og ytelse
Det er prislappen også. Knappe 10.000 kroner er et ordentlig innhugg i lommeboken, og dessverre synes ikke vi at bildekvaliteten kan leve opp til prisnivået. Selv om skjermen på denne mini-ultrabook bare måler 11,6”, så lever en HD-oppløsning på 1366 x 768 piksel likevel ikke opp til hva man kan tillate seg å regne med på en toppmodell. Om selv om skjermbildet er pent, så er lysstyrken for svak. Vi grep oss selv i flere ganger å ville skru opp for lysstyrken bare for å oppdage at den allerede var oppe på maks.

Det problemet hadde vi til gjengjeld ikke med lyden, som optimeres via den medfølgende programvaren Dolby Home Theater. Her finner man forhåndsinnstilte lydprofiler til musikk, film og spill, og generelt er lydkvaliteten i orden innenfor alle frekvensområder.

Ytelsen har vi målt med Benchmark-verktøyet Geekbench 3. Med sin Core i7 Intel prosessor scorer Yoga 11S i den lavere ende med et resultat på 2285 point (single-core) og 4661 point (multi-core), noe som ikke er mer enn vi tidligere har fått ut av tilsvarende Core i5 maskiner. Litt skuffende.

Konklusjon
Er man på utkikk etter en kombinasjon av nettbrett og ultrabook er Lenovo IdeaPad Yoga 11S veldig nær å være det optimale valget. Man kan vri og vende den til hele fire forskjellige posisjoner, og samtidig er den lett nok til at man kan ha den med seg uten større vanskeligheter. Konseptet er ikke helt perfekt – for eksempel vender tastaturet utover når Yoga brukes som nettbrett – men det er fortsatt noe nær det beste hybrid-konseptet vi har sett.

Dessverre er ikke skjermen helt så god som man kunne ønske seg, og det er heller ikke ytelsen, hvis man tar spesifikasjonene og prislappen i betraktning.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.