: Casio GB-6900B G-Shock 30-year Anniversary

Flott nostalgi med nye finesser

Man kan godt lære gamle hunder nye triks. Men Casios 30-års jubileumsutgave av G-Shock-serien er først og fremst en remake av en 1980-talls klassiker.
Lyd & Bilde mener
Lekkert retro-kult armbånds-accessory! Det er imponerende hvor mye teknologi man har lykkes med å stappe ned i en klokke som til forveksling ligner den opprinnelige Casio G-Shock klokke fra 1983.
Displayet er nesten helt lik originalen, noe som gjør det til noe nær ubrukelig å lese beskjeder på. At betjeningen dessuten skal foregå med de fire klokkeknappene, sikrer at du kun vil ønske å se beskjeder på klokken hvis mobil ligger langt nede i vesken.
Spesifikasjoner
  • Vanntett til 200 meter
  • 5 alarmer
  • 35 tidssoner
  • Bluetooth (styres med app til iOS og Android)
  • 1/100 sekund stoppeklokke
Annonse
Annonse
forfatter

Det kan god være at din nåværende klokke har masser av funksjoner og høy presisjon. Med det slår neppe minnet om din første digitale klokke. Og hvis du var ung på 1980-tallet, er det god sannsynlighet for at det var en Casio G-Shock.

Serien lever i beste velgående og har nettopp hatt 30-års jubileum. Og Casio har feiret det med en jubileumsutgave som nesten til forveksling ligner den første utgaven fra 1983. Under det sorte plastskallet er det imidlertid blitt plass til en del nye påfunn, ikke minst Bluetooth.

Klokken er utstyrt med stoppeklokke, fem alarmer, nedtelling og verdensur. Da displayet skal ligne noe fra 80-tallet, er plassen begrenset. Det meste av interaksjonene skjer derfor i et lite rundt vindu på skjermens øverste høyre hjørne. Det gjelder også Bluetooth-funksjonene. Når man finner dem!

Det var en – liten – detektivoppgave å finne ut hvordan man bruker Bluetooth-funksjonen. I brukermanualen, som ellers er tykk som en finger, står det bare ”See website”. Og på nettsiden var informasjonen begrenset til kun å nevnte at klokken har Bluetooth. Løsningen var å lete etter Casio i enten Apples App Store eller Google Play og finne appen G-SCHOCK+, som til gjengjeld var forholdsvis intuitiv.

Kommunikasjonen går begge veier. Man kan på klokkens diminutive display se om det har kommet nye beskjeder til deg. Hvis du tilhører den opprinnelige G-Shock-generasjonen som har vært med i 30 år, må du nok sette på deg lesebrillene da markeringen er meget liten. Plassen på displayet reduserer brukervennligheten så mye, at det er vanskelig å finne en grunn til å beholde mobilen i lommen og anstrenge seg for å lese på klokken når man kun kan se fire tegn av gangen – og kun tittelen, men ikke innholdet av mailen.

Klokken kan også fjernstyre mobilens musikkavspiller. Du kan starte og pause avspillingen samt gå et nummer frem eller tilbake. Det virker fint, men volumet kan ikke reguleres, og skal du skifte mappe eller spilleliste må du ta frem mobilen likevel.

Konklusjon
30-års jubileumsutgaven av G-Shock er en fashion statement. Hvis du er fan av serien vil du bære over med merkelighetene og ikke ønske at det skal være på noen annen måte. Men brukervennligheten er en by i Japan.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!