Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Arlo Pro 3

Sikker overvåkning

Med Arlo Pro bør du kunne føle deg trygg. Ikke bare fordi kameraet overvåker hjemmet ditt, men også fordi Arlo lover å passe godt på dataene dine.

Skrevet av / Oppdatert: 24.12.19 - 12:47 // Først publisert: Eks. 20.11.19
Arlo Pro 3
Peter Gotschalk

Arlo er blant de mest kjente merkene innen hjemovervåkning. Og med god grunn, for selskapet som tidligere var eid av nettverksvirksomheten Netgear, lager gode og pålitelige produkter. Som f.eks. det mobile overvåkningskameraet Arlo Go, som vi testet på sensommeren.

Det nye Arlo Pro 3 er et mer tradisjonelt overvåkningskamera til huset, og det kommer i forskjellige pakkeløsninger. Vi har hatt fornøyelsen av å teste et sett bestående av to kameraer og en basestasjon, den såkalte Arlo SmartHub, som kobler kameraene til det lokale nettverket.

Kameraet kan settes opp med en kraftig magnet. (Foto: Arlo)

Arlo Pro 3 er forbedret på en rekke områder

Arlo Pro 3 er først og fremst en oppgradering i forhold til forgjengeren, det populære Arlo Pro 2. Som Arlo Pro 2 kommer Pro 3 både med bevegelses- og lydsensor, men kameraet tar nå opp i fremragende 2K-oppløsning, og er dessuten utstyrt med HDR som forbedrer bildenes kontrast. Det betyr at f.eks. overbelyste områder blir lettere å se, noe som gjør opptakene mer detaljerte. Også når man zoomer inn, selv om bildet rett nok blir kornet hvis du zoomer opptil 12x, noe som er kameraets maksimale kapasitet.

Arlo Pro 3 kommer også med 160 graders vidvinkel, så et enkelt kamera kan overvåke et større område. Sist, men ikke minst er produktet nå utstyrt med en spotlight som kan brukes om natten til både å skremme ubudne gjester og til å gjøre opptak i farger. Du kan også slå av og på kameraets spotlight manuelt, noe som er praktisk hvis du får en melding på mobilen, men ikke helt kan se på kameraets live-feed hva som foregår.

Arlo Pro 3 er værbestandig (IP65-certifisert), så det kan brukes både ute og inne. Og ut over de nye og forbedrede kamerafunksjonene byr Arlo Pro 3 nå også på bedre muligheter for å føre samtaler med personer som befinner seg i kameraets synsfelt (med støydemping og ekte toveis duplex audio, så samtaler ikke blir walkie-talkie-aktige), og det har også fått innebygd sirene i selve kameraet.

Arlo Pro 3 er værbestandig (IP65) og kan brukes både ute og inne. (Foto: Arlo)

Oppsett og funksjoner

Helt konkret er det lekende lett både å komme i gang med og å bruke Arlo Pro 3 i hverdagen. Basestasjonen kobles til internett-ruteren via ethernet-kabel, og så kobler man kameraene helt automatisk via Arlos oversiktlige og brukervennlige app som lastes ned på mobilen.

Det er også i appen du stiller inn de mange forskjellige mulige funksjonene som Arlo Pro 3 kommer med. Som for eksempel om kameraet skal reagere på bevegelser eller ikke, noe som også kan stilles inn manuelt eller via såkalt geofencing, hvor kameraets sensorer bare er aktive når du ikke er hjemme.

Ved hjelp av Arlo Smart (AI-funksjoner som bare virker når man tegner et abonnement til 2,79 euro per måned per kamera) får du mer nøyaktige meldinger på mobilen når Arlo-kameraet registrerer en bevegelse i sitt synsfelt. Den cloud-baserte tjenesten hjelper nemlig kameraet med å skille mellom forskjellige objekter så du f.eks. ikke blir advart hvis det løper en katt gjennom hagen, men bare får meldinger hvis kameraet identifiserer ubudne personer. Dessuten lagres alle opptak i skyen i 30 dager med Arlo smart, mens man uten abonnement må ty til en USB-nøkkel koblet til basestasjonen for å lagre opptakene lokalt. Uten cloud-adgang mister kameraet også sine AI-funksjoner.

Bevegelsessensoren er meget følsom. Selv en ninja-aktig tech-journalist kan ikke unngå å utløse kameraet. (Video: Peter Gotschalk)

Arlo passer (bedre) på privatlivet ditt

En av Arlos største konkurrenter er det Amazon-eide Ring. Deres Stick Up Cam Wired, som vi testet på begynnelsen av året, er litt billigere enn Arlo Pro 3, men har mange av de samme funksjonene. Ring har imidlertid relativt nylig være ute i hardt vær fordi selskapet beviselig har oppbevart kundenes lagrede videoopptak ukryptert i skyen, og de har angivelig gitt medarbeidere uhindret adgang til både brukernes private videoer og til live-strømming fra overvåkningskameraene deres.

Det finnes ingen lignende historier om Arlos produkter, men det er fortsatt ganske viktig å kunne stole på en virksomhet som oppbevarer så private data om deg som opptak av hjemmet ditt er.

Og som Rings kamera krever også Arlo Pro 3 cloud-adgang og abonnement på Arlo Smart (eller en av de dyrere pakkene) hvis du skal få tilgang til alle funksjonene.

Derfor er det betryggende at Arlo later til å ha kontroll på sikkerheten. Alle signaler mellom basestasjon og de enkelte kameraene er kryptert med 128 bit AES-kryptering, og all kommunikasjon via appen beskyttes av TLS-protokollen. Arlo overholder i tillegg alle europeiske GDPR-krav, så du bør kunne regne med at det er kontroll på dataene dine.

Tenk deg likevel nøye om hvis du velger å styre kameraene dine ved hjelp av en digital assistent. Arlo Pro 3 støtter både Amazon Alexa og Google Assistant, og ingen av disse to selskapene er kjent for å prioritere brukernes privatliv særlig høyt. På det punktet kan man formentlig ha mer tillit til Apple, men selv om andre Arlo-produkter (som forgjengeren Arlo Pro 2 samt det dyrere Arlo Ultra) nå støtter Siri og Apple HomeKit, er det dessverre ennå ikke tilfellet for Arlo Pro 3. Så du er nødt til å gå en omvei via IFTTT hvis du vil ha kameraet til å fungere sammen med Apple-enhetene dine.

Apple HomeKit-støtte er imidlertid på vei til Arlo Pro 3, så i overskuelig fremtid bør du kunne integrere kameraløsningen med resten av det smarte hjemmet og Apple-produktene dine.

(Foto: Peter Gotschalk)
Trappeoppgang i Berlin etter mørkets frembrudd (øverst). Og så slår vi på kameraets innebygde spotlight (nederst). (Foto: Peter Gotschalk)

 

 

Les også Mobil totalovervåkning Med Arlo Go kan du overvåke hagen, garasjen eller campingvognen. Mulighetene er mange, men prisen er til å ta og føle på.

Konklusjon

Arlo Pro 3 er langt fra det billigste overvåkningskameraet på markedet. Men likevel får man mye for pengene med startpakken vi har testet. Med to kameraer og en basestasjon er man godt dekket, og har man bruk for flere kameraer, kan de kjøpes for omkring 3000 kroner per stykk.

Med den cloud-baserte Arlo Smart-løsningen som man får gratis med ved kjøp av de første tre månedene (derfor koster fornøyelsen som nevnt 2,79 euro per måned per kamera), byr Arlo Pro på brukbare intelligente funksjoner, som evnen til å skille mellom dyr og mennesker når bevegelsessensoren er aktivert. Samtidig reagerer kameraet også på lyd, og bildekvaliteten (i 2K-oppløsning, optimert med HDR og en bred synsvinkel) er nærmest skremmende god.

Man kan også bruke Arlo Pro 3 uten kunstig intelligens, og uten å lagre videoklippene sine i skyen. Men hvis man vil lagre lokalt, skjer det på en USB-nøkkel, som er mindre optimalt enn microSD-kort. Det er også bra at Arlo har tenkt på sikkerheten og brukernes privatliv, og at det amerikanske selskapet overholder de europeiske GDPR-reglene, kan vi bare være tilfreds med. Det gir ekstra trygghet. Derfor er det spesielt frustrerende at Arlo Pro 3 ikke støtter Apple HomeKit og Siri, som er langt mer sikkert enn de digitale assistentene fra Amazon og Google.

1 2 3 4 5
<
>
Karakter
Arlo Pro 3
Premium

Home mener

De viktigste funksjonene fungerer uten abonnement. Med abonnement får man enda flere virkelig smarte muligheter, der det også er tenkt på sikkerheten. 2K-videokvalitet er fremragende, og både 2-veis-audio samt innebygget sirene og spotlight øker fleksibiliteten. Langt fra det billigste overvåkningskameraet på markedet. Støtter ikke (i skrivende stund) Apple HomeKit, og vil man lagre videoklipp manuelt, skjer det med USB-nøkkel.

2 hendelser på “Arlo Pro 3”

  1. Kim Warberg

    >bedre muligheter for å føre samtaler med personer som befinner seg i kameraets synsfelt (med støydemping og ekte toveis duplex audio, så samtaler ikke blir walkie-talkie-aktige)

    Jeg synes at et viktig aspekt ikke er testet eller framkommer i denne eller andre tester jeg har lest, og det er at systemet har så mye forsinkelse at «intercom» funksjonaliteten i praksis er helt ubrukelig. Dette fordi all trafikk fra kameraene går via skyen og Arlo sine servere. Forsinkelsen er gjennomsnittlig 15 sekunder før man får varsel om at noe er detektert, når man så får koplet opp appen og valgt aktuelt kamera for live view er det gått minst 10 sekunder til, ofte lenger, og det man ser er ikke live men forsinket. Man kan tilsynelatende starte snakke til budet utenfor døren, for så siden se at vedkommende snur seg og svarer når han står nede i oppkjørselen på vei inn i bilen sin igjen. Hvis man er så heldig at vedkommende kan høre deg i det hele tatt på litt avstand – oftest ikke, lyden er svak. Så denne funksjonaliteten kan man i praksis se helt bort i fra. Synd, om man har kjøpt anlegget primært for dette formålet.

    Trafikken går også via skyen selv om man ikke har abonnement, for all bevegelsesdeteksjon (selv uten Smart funksjonene) analyseres på serverene til Arlo og push varslene kommer så derfra.

    Som rent opptakssystem fungerer det greit nok. Montasjeopplegget med magnet gjør det meget enkelt å stjele kameraene, og det hjelper heller ikke på dette at basestasjonen kringkaster SSID med Arlo navn og annonserer at kameraene er i nærheten. Dette lar seg ikke slå av.

    Jeg hadde nok ikke kjøpt Arlo igjen i dag, men heller gått for et kablet opplegg fra f.eks. Nest, som ikke har noe delay problem. Mer hassle med kabling og strøm, men det opererer i alle fall i tilnærmet sanntid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Ding dong! Er det noen hjemme?

Sett fyr på vinterlyset

Pent fra Panasonic

Lag mat som på restaurant

Rengjøring med rene hender

Lei av vinteren? Skaff en batteridreven snøfreser

Slapp av. Hjemmet ditt er sikkert!

Ikke bra nok, Dyson

Hører støvsugere og skurebøtter fortiden til?

La et lys gå opp for tennene dine

Enkel og praktisk uten smartness

Scroll to Top