data-srcset
TESTAcer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)
Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

En PC til både lek og alvor

Acer prøver å sette seg på to stoler samtidig – og klarer det faktisk uten å falle på gulvet.

Kompakt gamingmaskin i diskré design. Lett og pen nok til å bli med på jobben – og rask nok til spill.
Den er tung og klossete ved siden av en ultrabook til samme pris. Og på langt nær så kraftig som en ren gaming-PC.

Gaming-PC-er er i seg selv en kostbar affære. Men når man kjøper en maskin til spill, overser man som oftest en skjult ekstrautgift: nemlig prisen på en vanlig laptop som man kan ha med i vesken til de daglige oppgavene som spillmaskinen er for stor, for tung og for dyr til.

Acer Nitro ligner et forsøk på å kombinere gamingmaskinenes egenskaper med en mer sivil innpakning. Med et kabinett i sort børstet aluminium, vel to cm i tykkelse og en vekt på to og et halvt kilo er den rimelig veskevennlig. Spesielt for en 15″ maskin.

Med rødt plysjtrekk

Det noble inntrykket spoleres litt når man åpner lokket på Nitro 7, og ser at alle tastene samt touchpad-en er rammet inn med rødt. Og enda mer når man slår på – og får øye på den knallrøde bakbelysningen. Lyset kan selvfølgelig slås av, men det kan ikke skifte farge. I bilenes verden tilsvarer dette en sort BMW med rødt plysjtrekk!

Tastaturet er for øvrig behagelig og av utmerket kvalitet. Det er godt med plass mellom tastene på selve tastaturet, mens det numeriske tastaturet til høyre er blitt litt klemt, og faktisk overlappes av piltastene. Det er litt artig at Acer insisterer på å klemme talltastene inn i et 15″ kabinett, samtidig med at flere separate gaming-tastaturer kommer som «tenkeyless»-utgaver uten spesielle talltaster.

Når maskinen er på, avslører de røde dekorasjonene og bakgrunnslys at Nitro 7 er beregnet til narrestreker. (Foto: Acer)

Gode kompromisser

Innmaten er preget av fornuftige kompromisser. Prosessoren er en sekskjernes Core i7, som er på 16 GB RAM og har en 512 GB SSD om bord. Hele veien spesifikasjoner som er på linje med eller overgår high-end-maskinene fra 2018. Grafikken leveres av Nvidia GeForce GTX 1660 Ti, som er et ganske nytt økonomiklassegrafikkort som angivelig skal kunne måle seg med GeForce GTX 1070 fra forrige generasjon. Det kommer vi tilbake til senere.

 

Mellomklasse behøver ikke være lik med middelmådig!

annonse

 

annonse

Nesten som en voksen

Selv om prisen er spiselig, er spillopplevelsen på Nitro 7 ikke preget av kompromiss. Så lenge man ikke krever å spille Red Dead Redemption 2 med høyeste grafikkinnstillinger. Faktisk kjører de fleste moderne 3D-spill uten problemer på maskinen. Og den raske 144 Hz-skjermen gjør opplevelsen glidende. Det er nesten bare tastaturets mangel på RGB-lysshow som avslører at det tross alt er spart litt her og der.

Benchmark

Våre Benchmark-målinger bekrefter at mellomklasse ikke trenger å være middelmådig. Takket være friske generasjoner av både prosessorer og grafikk-løsninger er det reelle spillmuskler i Acer Nitro 7.

Prosessoren er en 2,6 GHz Intel Core i7-9750H med seks kjerner og 12 tråder. Den kommer ut med en respektabel Geekbench 5-score på 1200 i single-core og 5182 i multi-core. Det er egenskaper som man for bare et år siden måtte betale det dobbelte for i businessklassen.

Sterk budsjett-grafikk

Grafikkprosessoren i Acer Nitro 7 er en Nvidia GeForce GTX 1660 Ti. Til tross for navnet er den forholdsvis ny, og ble lansert i begynnelsen av 2019. Den mangler raytracing-funksjonene fra RTX-serien, men klarer alminnelige – også nyere – 3D-spill flott.

annonse

3DMark Time Spy-testen ender med en score på 5778, og Fire Strike med 13 025. Det er omtrent det halve av Acers egen Predator Helios 700, men det er prisen også. Og det er fortsatt en fullt respektabel score!

I motsetning til tungvekts-gamingmaskiner holder Acer Nitro 7 strømmen i lang tid. PCMark 8-batteritesten endte med et resultat på 3:47 timer. Det er på nivå med ultrabook-maskinene. Da testen er langt mer intens enn normalt kontorarbeid, kan man i praksis regne med å kunne bruke PC-en en hel dag på en lading.

Med sitt sorte metallsvøp ligner Acer Nitro 7 fra utsiden en sivil maskin i det bedre sjiktet. (Foto: Acer)

Da vi i 2018 testet billige gaming-PC-er, kunne vi konstatere at man for rundt 10 000 kroner kunne få en spillbar maskin – men med en del kompromisser. Kompromisser er det fortsatt, men de er bitt langt lettere å leve med. 144 Hz-skjermen er nå standardutstyr, og grafikkytelsen er på nivå med forrige generasjons toppmodeller. Endelig har regnekraften vokst i takt med antall prosessorkjerner.

Faktisk holder Acer Nitro 7 nesten følge med de fleste fra fjorårets test av gamingmaskiner i premiumklassen. Maskiner som kostet halvannen til to ganger det man må gi i dag.

Konklusjon

Acer Nitro 7 er en maskin som vil være lett å leve med for alle andre enn hardcore-gamere. Den er kraftig nok så lenge du ikke insisterer på å spille de nyeste 3D-spillene i høyeste kvalitet. Og da kun hvis det er snakk om spill som utnytter raytracing-mulighetene i RTX-grafikkprosessorene. Og den er samtidig lett nok og diskré nok til å kunne brukes som hverdags-PC. Og til bilde- og videobehandling vil de gode regne- og grafikkreftene gi den et forsprang i forhold til de lette ultrabook- maskinene.

 • Prosessor: 2,6 GHz Intel Core i7-9750H hexa-core (12 tråder)
 • Skjerm: 15,6″ IPS, Full HD (1920 x 1080), 144 Hz
 • Minne: 16 GB DDR4
 • Harddisk: 512 GB SSD
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti m. 6 GB GDDR6
 • Operativsystem: Windows 10 Home, 64 bit
 • Mål og vekt: 36,3 x 2,3 x 26,0 cm / 2,5 kg
 • Tilkoblinger: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, USB-C, 3 x USB 3, Ethernet, 3,5 mm audio
 • Web: acer.com
 • Geekbench 5: 5182 (multi-core), 1200 (single-core)
 • Geekbench 5 OpenCL: 64 130
 • Geekbench 4: 20 016 (multi-core), 5279 (single-core)
 • Geekbench 4 OpenCL: 191 076
 • PCMark 10: 5229
 • 3DMark Time Spy: 5778
 • 3Dmark Fire Strike: 13 025
 • Cinebench R15: 119 fps / 1041 cb
 • HDTach: 1002 MB/s
 • Batteritest: 3:47 timer

Pris

14995 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

   data-srcset

  Overjordisk pen Alienware

  Superstylet lettvekts-racer viser at gaming-bærbare ikke trenger å være store og klossete. Men prisen har ikke krympet.

   data-srcset

  Gaming for full guffe

  Acer Predator Helios 700 er en leksjon i overdådighet. Og det uttrekkbare tastaturet er ikke kun en gimmick, men en genistrek.

   data-srcset

  En PC til både lek og alvor

  Acer prøver å sette seg på to stoler samtidig – og klarer det faktisk uten å falle på gulvet.

   data-srcset

  De råeste gaming-maskinene

  MSi Titan og Acer Triton barker sammen i kampen om tittelen som sterkeste luksus-gamer.