Bose SoundDock 10

Big Bang

Den første iPod-høyttaleren som virkelig lød bra, kom i 2004. Nå setter Bose en ny standard med SoundDock 10.
Lyd & Bilde mener
Kraftfull lyd Stort lydbilde Solid kvalitet
Fungerer ikke uten fjernkontrollen Høy pris
Spesifikasjoner
  • Waveguide høyttalersystem
  • Lydinngang
  • iPod-docking
  • 43,2 x 22,1 x 24,4 cm
forfatter

Tallet 10 er mer enn passende. For vurdert etter lydkvalitet alene, er SoundDock 10 virkelig en innertier. Bose har laget helt nye elementer i det som hittil er deres største iPod-høyttaler, eller SoundDock som de kaller dem. Som i de andre modellene fra Bose, er det ingenting annet enn en iPod-docking – og en linjeinngang for andre lydkilder på SoundDock 10. Ikke engang et par knapper til å styre volum er å finne på høyttaleren. Alt må betjenes med den medfølgende fjernkontrollen.

SoundDock 10, som er 43 cm bred og blytung, bruker en spesiallaget basshøyttaler som sitter i et spesielt kammer med bassrefleks på baksiden. To såkalte Twiddler-elementer (kombinerte mellomtone- og diskantelementer) sitter vinklet fra hverandre bak høyttalergrillen. Bose bruker selvsagt sitt Waveguide høyttalersystem, som er en lang lydkanal på innsiden, som skaper effekten av en mye større høyttaler og forbedrer bassresponsen. Noe som merkes godt.

For SoundDock 10 spiller fletta av det meste vi har hørt av iPod-høyttalere. B&W Zeppelin og Geneva Lab Model L er de eneste anleggene som er i nærheten av SoundDock 10s massivt potente lyd. Den dyrere Geneva L har i tillegg FM-radio og CD-spiller, mens den rimeligere Zeppelin-høyttaleren er like spartansk utstyrt som SoundDock 10. Men SoundDock 10 kan spille høyere og samtidig klarere enn Zeppelin. Og lydbildet er kjempesvært for en høyttaler av denne størrelsen. Først når man presser den digitale forsterkerkretsen til det ytterste, begynner å lyden å bli grovkornet. Bassen mister delvis grepet, pianotoner forvrenges og det gjør nesten vondt i ørene, så høyt er det.

Holder man seg hakket under full gass, spiller SoundDock 10 klokkeklart og rent, og leverer et åpent og gjennomsiktig lydbilde med luftig diskant, sammenhengende mellomtone og fyldig bass. Stereoperspektivet er derimot mindre imponerende, på tross av et digert lydbilde. Man får ikke samme følelse av realisme som med et par høyttalere, men for alle som foretrekker en alt-i-ett-løsning, er SoundDock 10 blant det beste man kan kjøpe. Som tilleggsutstyr finnes det en trådløs bluetooth-adapter som settes i dockingbrønnen. Da kan man streame musikk trådløst til SoundDock 10 fra en mobiltelefon, eller som vi prøvde, en iPod touch.

Det koster å være kar, og SoundDock 10 er ikke akkurat billig, tatt i betraktning at den stort sett er begrenset til å spille fra en iPod eller en iPhone. Så veldig mye bedre enn B&W Zeppelin er den heller ikke, selv om den spiller høyere. Men det glemmer man fort når man først hører SoundDock 10.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.