Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

AKG K 480 NC

Bærbar komfort

Mange foretrekker hodetelefoner fremfor ørepropper. Da er det et poeng at de har støydemping hvis de skal være med ut.
Lyd & Bilde mener
Behagelig klang Aktiv støydemping God bærekomfort
Innesluttet klangbilde Effektkrevende
Spesifikasjoner
  • AKG K 480 NC
  • Aktiv støydemping
  • 112 dB følsomhet
  • 30 ohm motstand

Lette hodetelefoner som samtidig er lettdrevne er praktiske partnere til mobilen og MP3-spilleren. Som de sammenleggbare og 125 gram lette AKG NC 480 NC. Disse små hodetelefonene har aktiv støydemping som reduserer støy utenfra, og er små nok til å gå ned i en bag eller en stor jakkelomme. Lav vekt og kompakte mål gjør dem meget komfortable å ha på, selv over lang tid. Et lite batteri driver den aktive støydempingen som sitter i en liten boks på ledningen. Skulle batteriet gå tomt, kan man fremdeles spille musikk, men da uten den aktive støydempingen.

Lydkvalitet
Støydempingen fungerer over all forventning. Selv om det naturligvis lekker lyd inn i øret, siden hodetelefonene av natur ikke har samme passive støydemping som ørepropper, fungerer AKGs støydemping godt på K 480 NC. Klangen er først og fremst behagelig, og lett å like, men ikke særlig åpen eller musikalsk. Hodetelefonene lyder litt grått og innesluttet, med relativt tam dynamikk og dempet fokus på detaljer. I tillegg er de ikke særlig effektive, og prøver man å kompensere ved å skru opp lydvolumet, vil mange MP3-spilleres lave effekt sørge for kraftig forvrengning. Vårt tips er derfor å vurdere AKG K 450 i stedet, som er en rimeligere hodetelefon med langt høyere effektivitet, dog uten aktiv støydemping.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.