Search
Generic filters

Test av 12 hodetelefoner

Hodetelefoner for tøffe tak

Treningen blir morsommere med musikk, men da gjelder det at hodetelefonene sitter på plass samt at de tåler en smell og litt svette. Vi har testet tolv tøffe sportshodetelefoner.

Lyd & Bilde mener

Volumkontroll Bra bass
Tåler ikke fuktighet
• Øreputer: 3 stk.
• Volumkontroll: ja
• Fuktsikker: nei
• Frekvens: 15 Hz–20 kHz
• Impedans: 16 ohm
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 270 kr

Nå som ferien er over for de fleste av oss, minnes vi glade stunder, gode middager og kanskje en og annen øl. Men vi innser kanskje også at det ble litt for mye av det gode og litt for lite mosjon. Det er altså på tide å knytte treningsskoene og begi seg ut på joggetur. For å i det minste gjøre det litt morsommere, kan man alltids høre på musikk. Men da gjelder det jo å ha hodetelefoner som passer for trening.

Vi har derfor tatt en titt på utvalget av hodetelefoner som er laget for dette formålet. Mange av produsentene har spesielle modeller med litt annerledes krav enn basismodellene. Her er ikke det viktigste lydkvalitet, men konstruksjon og hvor mye de tåler som teller. Uansett hvor humpete turen blir, skal de ikke ramle ut. Dessuten skal de ikke kollapse om de får litt svette på seg eller det kommer en uventet regnskur.

Riktige hodetelefoner til rett person
Det varierer fra person til person hva slags type hodetelefoner man foretrekker. Alle har sine fordeler og bakdeler, og det finnes egentlig ingen typer som er bedre eller dårligere enn andre. Derfor har vi også valgt å dele testen inn i tre typer hodetelefoner. Ørepropper (in ear). Den vanligste typen hodetelefoner for de som hører på musikk på toget eller bussen. Skal man bruke dem på trening, gjelder det at de sitter ordentlig fast. Da må man trolig velge den typen som stappes inn i øregangen og som holdes på plass med solide lydisolerende silikonputer. Fordelen er at de er små og smidige, bakdelen er at de kan bli for lydisolerende slik at man ikke hører trafikken og blir påkjørt.

Ørepropper med bøyle (behind ear). En hybridløsning som kombinerer fordelene med ørepropper med øretelefonens sterke sider. Dels er de så små at man kan stappe dem i lomma, dels sitter de ordentlig fast. Dessuten kan man ha mer løstsittende ørepropper. Enkelte blir nemlig ganske ømme i ørene når man stapper noe inn i øregangen. Spesielt når man beveger seg.

Hodetelefoner (on ear). Tradisjonelle hodetelefoner med bøyle over hodet. Å kalle dem ”on ear” er ikke helt sant i treningssegmentet, for her vil man gjerne at de skal sitte enda bedre fast. Derfor sitter det ofte et par propper i endene. Dessuten forsøker man å unngå bøylen over hodet, så det er vanligere at bøylen går bak nakken.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Sony MDR-AS30G

Riktignok er det gøy når noen forsøker å finne på noe nytt, men de mislykkede eksperimentene bør etterlates i testlaben.

Lyd & Bilde mener

Fuktsikker
Dårlig lyd Beveger seg Ingen volumkontroll
•Øreputer: 1 stk.
•Volumkontroll: nei
•Fuktsikker: ja
•Frekvens: 14 Hz–23 kHz
•Impedans: 24 ohm
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 330 kr

Dette er en høyst uvanlig konstruksjon med en meget fleksibel bøyle som skal forsøke å holde fast et par tradisjonelle hodetelefonelementer utenpå ørene. For å ha en sjanse til å lykkes, sitter det en oppsiktsvekkende knopp på dem som man skal føre inn i øret. Kabelen er todelt slik at man kan tilpasse lengden etter hvor man har musikkspilleren plassert. Konstruksjonskvaliteten er akseptabel, men kabelen er dessverre litt tynn og slarkete. Kabelklemme og oppbevaringsetui medfølger.

Konklusjon
Ikke uventet sitter denne bisarre løsningen ikke spesielt sikkert på hodet. De ramler riktignok ikke av, men holder seg heller ikke på plass – noe som er veldig irriterende når man forsøker å konsentrere seg om treningen. Lydbildet føles veldig ubalansert, og man får en følelse av at sangeren skriker deg rett i øret. Bassen er beskjeden og diskanten noe skingrende. I dette tilfellet synes vi Sony burde gjort noe tradisjonelt i stedet for å forsøke å være innovative.
 

Philips SHQ4000

Skatere og andre som virkelig trenger å holde øreproppene på plass, kan slutte å lete. Philips’ øretelefoner låter bra og sitter som støpt.

Lyd & Bilde mener

Sitter sikkert Bra lyd Fuktsikker
Ingen volumkontroll
• Øreputer: 3 stk. + 3 bøyler
• Volumkontroll: nei
• Fuktsikker: ja
• Frekvens: 10 Hz–23 kHz
• Impedans: 16 ohm
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 420 kr

Hvorvidt man liker nakkebøyle eller ikke, er en smakssak, men en fordel er at man bare får én ledning som går opp til hodet. Bøylen er relativt myk, mens de bøylene som går over ørene er betydelig stivere. Dyptsittende silikonputer er også en smakssak, men med tre størrelser burde man få en god passform. Kabelen er av normal lengde og vikler seg ikke lett sammen. En klemme for å feste den i klærne og en enklere tøypose følger med.
Konklusjon
Bøylene over ørene sitter meget bra, og sammen med de dyptsittende putene kjennes det ut som om disse øretelefonene er limt på hodet. Lydkvaliteten er jevnt over bra, med en markert bass som kan være et pluss ved alle former for rytmisk trening. Derimot er diskanten vel skarp, noe som drar ned inntrykket ved visse typer musikk. Lydisoleringen er nesten for bra, så pass på i trafikken. Et bra valg for actionsport og annen fartsfylt trening.
 

Sony MDR-AS40EX

Sony gjør det meste riktig med disse praktiske og velsittende treningsøreproppene som dessuten låter bedre enn de fleste andre.

Lyd & Bilde mener

Sitter sikkert Bra lyd Fuktsikker
Ingen volumkontroll
• Øreputer: 3 stk. + 3 bøyler
• Volumkontroll: nei
• Fuktsikker: ja
• Frekvens: 10 Hz–23 kHz
• Impedans: 16 ohm

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 420 kr

Dette er en meget smart konstruksjon. I prinsippet er det vanlige ørepropper der man har satt på en myk gummibøyle for at de skal holde seg fast på øret. Tre ulike bøyler og tre størrelser på silikonputene gjør at man finner den beste passformen. Kabelen er ganske kort og har en klemme for å feste den på klærne. Det følger også med en forlengingskabel. Man får ingen volumkontroll, men derimot et praktisk oppbevaringsetui.

Konklusjon
Takket være de myke bøylene i flere størrelser, er det lett å få proppene ikke bare til å sitte bra, men også å holde seg på plass under treningsøkten. Lydkvaliteten overgår faktisk forventningene med en klar og glatt lyd. Takket være den tette konstruksjonen, får man til og med en grei bass – selv om den ikke kommer til å slå noen i bakken. Så lenge man klarer seg uten volumkontroll, er dette de bøyleøreproppene vi vil anbefale.
 

Skullcandy icon
Navnet gjør at man mistenker dette for å være mer et motetilbehør enn hodetelefoner. Og det er de også.
De beste til trening
Med sin største modell får Sennheiser til slutt alle biter på plass. De er pene, sitter fast og de låter bra.
Smarte og bekvemme
Velsittende propper som prikker inn alt på sjekklisten vår for sportshodetelefoner, og som i tillegg låter tilstrekkelig bra for treningsformål.
Praktiske, men påtrengende
Philips’ mellommodell sitter nesten for bra på plass. Men de tåler svette og har en antibakteriell overflate.
Lette og bassfattige
Liker du ikke propper i øregangen, kan disse utenpåliggende være et alternativ. Men da må du ofre bassen.
Tøffe mykinger
Skullcandys propper ser ikke bare tøffe ut, de har også en tung bass. Men øreputene er snille og myke.
Beste allroundpropper
Sennheiser gjør alt riktig med sine Adidas-merkede sportspropper. Det er bare så synd at lyden er en smule ynkelig.
Skrikende, men antiseptiske
Philips’ propper er billige og oppfyller alle krav på papiret. Dessuten tiltaler de treningsfantaster med bakterieskrekk.
For rockere
Liker du basstung musikk når du jogger, passer Koss’ propper perfekt. Derimot bør du ikke få svette på dem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.
  Thorens halvautomatiske og direktedrevne platespiller, trenger et solid fundament for å yte sitt beste.
  Som en ekte babelfisk oversetter disse øreproppene alt du sier – og tilbake – på direkten.

  Aktuelle tilbud

  Annonse
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.