Search
Generic filters

: Shure SRH 840

Smått sensasjonelt

Hodetelefoner for proffer kan lyde kjedelig, selv om det ikke burde være noen motsetning mellom studiobruk og musikklytting.

Lyd & Bilde mener

Balansert og fyldig lyd Knallbra dynamikk Potent bass Solid kvalitet
Dempet luftighet i diskanten
 • 44 ohm/102 dB følsomhet
 • 318 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1795 kr

Unntakene finnes. Tidligere tester har vist at både Beyerdynamic og Sennheiser har gode og ikke altfor dyre hodetelefoner beregnet på studiobruk, men som også lyder godt nok til å tilfredsstille kresne ører. Shure er blant de som er i det gode selskap i studioer verden over, og SRH840 med lukkede øreklokker er deres mest påkostede proffmodell. Med den obligatoriske spiralledningen og store omsluttende klokker, med en 40 mm stor membran i hver av øreklokkene. Hodetelefonene, som er tunge og solide, leveres praktisk nok med 3,5 mm jackkontakt og 6,3 mm adapter, og de kan faktisk brukes med hell på bærbart utstyr.

Lydkvalitet
Hodetelefonene tåler hele 1 W effekt, men da bryter membranen opp og mellomtonen blir stikkende og forvrengt, mens bassen mister grepet og diskanten blir grovkornet. Sånn. Der var vi ferdig med alt som er negativt med SHR840. For så lenge de ikke presses til å spille steinhøyt, spiller de fantastisk balansert og åpent. Med presis og kontrollert bassgjengivelse er de like egnet til monitoring som musikknytelse. Mellomtonen er åpen og nøytral, og det er både luft og gjennomsiktighet nok i diskanten til at instrumenters overtoner får prege klanggjengivelsen. De er kanskje det perfekte kompromiss mellom en lukket hodetelefon for studiobruk og hjemmekos. Med disse på hodet blir det aldri kjedelig å lytte til musikk, i hvert fall ikke på grunn av ujevn lydkvalitet.

Konklusjon
Shure SRH840 er et kupp, rett og slett. Den nærmeste konkurrenten er Sennheiser HD 380 Pro, som har samme fyldige klang, men mangler SRH840s skarpe fokus i lydbildet, og ikke minst detaljrikdom. Musikere vil høre mer av miksen, og musikkentusiaster vil få i både pose og sekk med SHR840 på hodet. Og så er de billige nok til ikke å knekke budsjettet til studioer som vil oppgradere hodetelefonparken til noe solid og vellydende. Da blir det råd til flere dyre rørmikrofoner .

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.
  Hvilken mobiltelefon har det beste kameraet? Dette vanskelige spørsmålet vil vi gjerne ha din hjelp til å besvare. Delta i avstemningen nedenfor.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!