Search
Generic filters

: Denon AH-D7000

High-end- luksus

De kunne nesten vært laget i gull, for prislappen er høy, men ­lydkvaliteten er også edel vare.

Lyd & Bilde mener

Sublim lydkvalitet Superoppløst Nydelig kvalitet
Svinedyre
 • Denon AH-D7000 Lukket klokke 25 ohm,
 • 108 dB 370 gram
 • Pris: 9998 kr
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 9998 kr

Man skal ha musikkinteresse ut over gjennomsnittet for å bruke 10 000 kroner på et par hodetelefoner. Om det er verdt det, kommer helt an på hvordan man prioriterer her i verden. For de som ikke er tilfreds med annet enn det beste, er Denons kostbare hodetelefoner vel verdt pengene. For de er svinebra. Lydkvaliteten ligger i en klasse for seg, hvor Denon AH-D7000 ikke har mange konkurrenter, og få er like komfortable på hodet.

Dette er ikke hodetelefonene man trer over luen og stikker en tur på byen med. Ikke bare fordi de er dyre – og svære – men også fordi de ikke fungerer godt med bærbart utstyr. Disse skal man sige ned i godstolen med, og nyte. Denons lekreste hodetelefoner er laget i ekte tre og lær, og holdt sammen av et bøyleoppheng i aluminium med en magnesiumlegering.

Selve klokken er spikket ut av hard mahogni som siden er lakkert og polert for en slitesterk overflate. Kammeret på innsiden er formet for å regulere luftstrømmen fra den 50 mm store membranen, som sammen med en såkalt Acoustic Optimizer demper kompresjonseffekten i luftkammeret bak. Et problem som lett oppstår ved høye lydtrykk. D7000 er relativt enkle å drive og tåler hele 1800 mW effekt, men de fleste bør vurdere en god, separat hodetelefonforsterker, med mindre forsterkerens innebygde har høy nok utgangsspenning til å drive de store Denon-klokkene.

Tunge, men komfortable
De veier nesten 400 gram, men de store klokkene som er kledd i ekte skinn, støtter opp vekten godt. Hodetelefonenes åpning er så stor at de legger seg rundt øret, noe som øker bærekomforten betraktelig, sammenlignet med tunge hodetelefoner som er så små at de legger seg på, og ikke rundt, ytterøret.

Superlyd
Når man plugger inn den solide 6,3 mm jackpluggen i enden av den tykke kabelen og skrur opp volumet, skjønner man at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet. De lyder simpelthen fantastisk. Måpende innså jeg at det for noen vil være vel verdt pengene å bruke 10 000 kroner på hodetelefoner. For Denons dyreste er simpelthen herlig musikalsk. Og så raffinert og detaljert at klisjeen om å føle seg til stede under innspillingen sjelden er mer passende enn her. Klangbalansen er definitivt av nøytral art, det er enormt med luft og romfølelse her, noe de færreste hodetelefoner får til av natur.

Enkelte vil kanskje like mer smell og varme i bassen, men D7000 er aldri slanke eller for behersket i bassen. Skal det smelle, så merker man det på at klokkene vibrerer på hodet. De spiller riktignok ikke like høyt som mange andre hodetelefoner, men styrkene ligger på andre områder. Som fokuset og den sjeldne graden av tredimensjonalitet. Og mellomtonen, som er det mest nøytrale og balanserte jeg har hørt fra noen hodetelefon, Stax inkludert. Vokalen til Melissa Walker kan lyde varmt og svakt kulørt i mange høyttalere. Her er den så ufarget og rent gjengitt som destillert vann, men langt fra like dødt. Det spruter virkelig av gitarspillet til Don Ross på Klimbin, hvor nyanser jeg ikke får fram i høyttalere, er tydelig til stede. John Lee Hookers stemme høres uvanlig levende ut, og selv de enkle gitarakkordene høres mer komplekse ut med D7000.  Hodetelefonenes dynamiske kontrast er ypperlig, med frapperende mye liv i klassiske opptak som Rimsky-Korsakovs Allegro Molto fra Scheherazade. Strykerne omringer hodet og her er både stereoperspektivet og dybden i lydbildet en åpenbaring. Det føles som de behersker alt, og all musikk berøres som av en magisk tryllestav, fordi hodetelefonene får fram mer av musikkens små nyanser og klangfarger. Og det på en måte som man ville måttet grave sekssifrede beløp ut av sparegrisen for å finne maken til i høyttalere. Men D7000 blir aldri like fysisk som en high-end-høyttaler, og de har heller ikke helt den samme dynamiske takhøyden – vårt eneste ankepunkt mot hodetelefonene.

Konklusjon
Denon AH-D7000 er fenomenale. Her får man virkelig dypdykket i musikkens aller innerste, og de presenterer lytteren for et superfokusert, detaljrikt og levende lydbilde, med hittil uhørt presisjon og tydelighet. Alle som lytter mye med hodetelefoner og som ikke lar seg skremme av prisen, bør sjekke ut de lekre Denon-hodetelefonene. De spiller faktisk enda bedre enn de ser ut, og det er vårt beste kompliment. Fantastisk!

Følg med i neste utgave, da tester vi Denons nest dyreste hodetelefoner AH-D5000 til 6000 kroner!

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.
  Electrocompaniet har fått ned prisen, uten å gå på kompromiss med sin egen filosofi. Sånt blir det musikk av!
  Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?