Search
Generic filters

: Bel Canto e.One S300iU

Bel Canto e.One S300iU

Denne CD-spilleren og forsterkeren fra amerikanske Bel Canto har en lydkvalitet man kan forvente av denne prislappen. At de er så små og nette, er en meget hyggelig bonus, som vil åpne high-end-døren for mange skeptikere. Endelig et anlegg som ser meget lekkert ut, og som samtidig låter så bra at man øyeblikkelig skjønner hvorfor man skal investere litt penger i god lyd!

Lyd & Bilde mener

Dynamikk Kraft Tonegjengivelse
Litt slank dypbass Litt lite dybde
 • 2 x 150 W (8 ohm), 2 x 300 W (4 ohm)
 • 4 linjeinnganger
 • Effektforsterkerutgang
 • USB-inngang
 • 5,5 kg
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 17500 kr

I likhet med CD-spilleren har forsterkeren S300iU dynamikk som sin fremste egenskap. Med 150 watt per kanal og tydeligvis en superb start- og stopp-kontroll på lydsignalet, styrer den høyttalerne like enkelt som Hulken åpner og lukker en svingdør. Selv tungdrevne høyttalere som Focus 360 vekkes til live omtrent som om de var drevet av en turbomotor med direkte bensininnsprøytning. Inntil et visst lydnivå, vel å merke. For visst finnes det forsterkere med enda mer kraft, men innenfor bekvemmelighetens grenser har S300iU virkelig stålkontroll. Og ja, du kan spille høyt.

Om du har et bra opptak av Verdis ”Requiem”, er dette et meget godt eksempel. I vårt tilfelle er det 2001-opptaket på Philips, med Valery Gergiev som dirigent (ironisk nok ble denne dommedagsplata lansert 11. september). Trommeklubbene på andre sats, ”Dies irae”, gjengis kontant og med slik kraft at det kjennes i brystet. At koret og orkesteret kan låte litt hardt og brutalt er ingen overraskelse, da det er spilt inn sånn. Men forsterkeren er kanskje litt vel nådeløs i forhold til Hegel H100, Bladelius Tyr og Arcam FMJ A38, som alle er noe glattere i overtonene. Den mangler videre litt fokus på det som skjer i bakgrunnen. Når trommene klubber til, blir orkesteret litt tilsløret, spesielt i forhold til Hegel og Bladelius. Og hva pop-tenoren Andrea Bocelli angår, er ikke Bel Canto sen om å understreke at han mangler mye kraft i stemmen og at dette er kompensert for med å plassere mikrofonen tett innpå ham. Dette er dog ikke Bel Cantos skyld, men tilskrives en halvbra tenor som ikke burde vært med på opptaket.

Når det gjelder pop- og rock-produksjoner, har forsterkeren god kontroll, med en meget kjapp leveranse av rytmene, og det er i det hele tatt fint lite å utsette på. Personlig ønsker jeg en litt fyldigere dypbass, men dette kan kompenseres for med valg av kabler og kanskje mer pompøse høyttalere (Vienna Acoustics Mozart Grand, Dali Mentor 8, JBL LS80, Klipsch RF-83). Men vit også at denne forsterkeren passer utmerket sammen med et par glimrende stativhøyttalere! Da får du et ”minianlegg” som blir sjukt vrient å slå.

USB-inngangen
USB-inngangen er plug-and-play med Windows XP og Vista, samt Mac OS X og nyere. Og med laptopen koblet til denne er lydkvaliteten mye bedre enn fra sitt innebygde lydkort. I stedet for å låte flatt, livløst og nokså forvrengt, strekkes lydbildet til å bli pustende og stort. Ukomprimerte musikkfiler låter ikke milevis unna kvaliteten man får fra CD-spilleren CD-2, mens gode MP3-filer også låter imponerende bra.

Lyden er generelt litt tammere og flatere enn med CD-spilleren, og det er heller ikke den beste USB-DAC-en vi har hørt. Den som sitter innebygd i Hegel H100 gir et enda mer levende og virilt lydbilde. Den eksterne USB-DAC-en Styleaudio Carat-HD1V til 2000 kroner (testet i dette bladet) har også en litt mer oppløst og naturlig musikkgjengivelse enn Bel Canto sin. Men igjen, mye bedre enn med laptopens innebygde lydkort!

Produktene samlet
Når produktene skal kobles sammen, skal CD-spilleren settes til fullt utgangsnivå, og låses der (trykk inn knappen Fixed/Variable på baksiden). Lydnivået reguleres med forsterkeren.

Sammen er disse to produktene en meget bra duett. Deres klangsignatur passer hverandre perfekt, og musikken får mye pusterom.

Komboen mangler det majestetiske rommet bakover. Og selv om det er meget bra fokus i overtoneområdet, finnes det forsterkere med mer luft. Men dette er et meget bra kompromiss, en inngangsbillett til high-end som definitivt vil få musikkinteresserte til å skjønne hvorfor man bør legge litt ekstra ned i et anlegg. Og da gjør det heller ingenting at produktene er små og lekre og passer glatt inn i bokhylla!

Elektrostater?
I testperioden har vi ikke hatt anledning til å teste Bel Canto-duoen med elektrostater. Dermed kan vi ikke uttale oss om hvordan den digitale forsterkeren vil oppføre seg med den krevende impedanskurven til disse (verstingene går ned til 0,8 ohm i enkelte frekvenser). John Stronczer, administrerende direktør og sjefingeniør hos Bel Canto, mener det ikke er noe problem, og at firmaets styreformann faktisk har et par Martin Logan hjemme, drevet av Bel Canto digitalforsterkere. En annen ansatt hos Bel Canto advarer imidlertid mot dette, og understreker at minimum l
ast for eOne 300-forsterkerne er 4 ohm.

Konklusjon
Denne CD-spilleren og forsterkeren fra amerikanske Bel Canto har en lydkvalitet man kan forvente av denne prislappen. At de er så små og nette, er en meget hyggelig bonus, som vil åpne high-end-døren for mange skeptikere. Endelig et anlegg som ser meget lekkert ut, og som samtidig låter så bra at man øyeblikkelig skjønner hvorfor man skal investere litt penger i god lyd!

Det er spesielt dynamikken som er imponerende, og hvor realistisk hvert instrument låter. Lydbildet mangler litt dybdeinntrykk, og dypbassen kunne godt vært litt fyldigere gjengitt. Bortsett fra dette har vi ingen forbehold mot å anbefale produktene. Pluss i boka for USB-inngang på forsterkeren!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Les også

  Electrocompaniet har oppgradert sin beste integrerte forsterker. ECI 6DX MKII har knallbra streamer og alt du trenger av digital innmat.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.