OLED-TV under 30.000 kroner

TV-er med OLED-teknologi har lenge vært drømmen for mange bildeentusiaster. Men nå kan den være innen rekkevidde for mange flere, både tidligere og til lavere priser enn mange først hadde trodd.
Annonse
Annonse
forfatter

Mens andre TV-produsenter har lagt sin OLED-produksjon på is, går samlebåndet for fullt hos koreanske LG. Deres underleverandør LG Display har nærmest monopol på de ettertraktede OLED panelene for øyeblikket. Med unntak av noen kinesiske fabrikanter, er LG den eneste produsenten tilstede med OLED-TV i markedet.

Monopol betyr vanligvis at man kan bestemme prisen selv: Priskrigen mellom de ulike butikkjedene har imidlertid medført at selv svindyre OLED-TVer nå kan kjøpes på “lokketilbud”.

Toppmodell på tilbud
En rask sjekk hos nettstedet prisjakt.no viser at LGs første OLED-TV, den buede 55EA980W som vi testet i slutten av 2013, med en veiledende pris på 75.000 kroner, nå selges under den magiske 30.000 kroners grensen hos bl.a Elkjøp. Kanskje de vil friste med en OLED-TV til fotball-VM?

Den enklere varianten 55EA970V burde logisk sett være enda billigere enn toppmodellen, men er ikke like utbredt enda, derfor høyere pris. Heller ikke den flate 55EA880W som vi testet nylig, har kommet ned på tilsvarende nivåer, men det er lov å håpe at prisene tilpasser seg etter hvert: Til høsten slipper LG nemlig sine helt nye OLED-modeller av 2014-årgang, deriblant skjermer i større format med 4K oppløsning.

4K-OLED
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LG overrasket mange da de viste sin første 4K OLED prototype for første gang under fjorårets IFA-messe i Berlin. Den ultraskarpe 77-tommeren ble også vist frem under CES 2014 i Las Vegas. Nå ser det ut til at skjermen (som vi lenge trodde bare var en prototype og teknologistudie) blir en realitet og kommer for salg i løpet av året. 77-tommeren med 4K oppløsning (3840 x 2160) er ventet å bli lansert på årets IFA-messe, sammen med en tilsvarende 65″ modell. Prisene er ennå ikke kjent, men vil nok ligge i overkant av 100.000 kroner (veil.) i første omgang.

Annonse

Men det er lov å håpe på hyggeligere priser etter hvert: I løpet av året skal nemlig LG Displays nye OLED-fabrikk være ferdig. Den vil i følge LG gjøre det mulig å effektivisere og utvide produksjonen, med kapasitet for å lage OLED-TV med 8K oppløsning, og opptil 110 tommers format! Spennende ting i vente for den som har råd, altså.

I mellomtiden kan du sjekke ut prisjakt.no for oppdaterte priser.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Lukkede kinoer og coronaisolasjon har fått oss til å se filmene hjemme. Og lyden skal være god. Det gleder en dansk tonemester.
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.