Search
Generic filters

OLED-TV under 30.000 kroner

TV-er med OLED-teknologi har lenge vært drømmen for mange bildeentusiaster. Men nå kan den være innen rekkevidde for mange flere, både tidligere og til lavere priser enn mange først hadde trodd.

Mens andre TV-produsenter har lagt sin OLED-produksjon på is, går samlebåndet for fullt hos koreanske LG. Deres underleverandør LG Display har nærmest monopol på de ettertraktede OLED panelene for øyeblikket. Med unntak av noen kinesiske fabrikanter, er LG den eneste produsenten tilstede med OLED-TV i markedet.

Monopol betyr vanligvis at man kan bestemme prisen selv: Priskrigen mellom de ulike butikkjedene har imidlertid medført at selv svindyre OLED-TVer nå kan kjøpes på «lokketilbud».

Toppmodell på tilbud
En rask sjekk hos nettstedet prisjakt.no viser at LGs første OLED-TV, den buede 55EA980W som vi testet i slutten av 2013, med en veiledende pris på 75.000 kroner, nå selges under den magiske 30.000 kroners grensen hos bl.a Elkjøp. Kanskje de vil friste med en OLED-TV til fotball-VM?

Den enklere varianten 55EA970V burde logisk sett være enda billigere enn toppmodellen, men er ikke like utbredt enda, derfor høyere pris. Heller ikke den flate 55EA880W som vi testet nylig, har kommet ned på tilsvarende nivåer, men det er lov å håpe at prisene tilpasser seg etter hvert: Til høsten slipper LG nemlig sine helt nye OLED-modeller av 2014-årgang, deriblant skjermer i større format med 4K oppløsning.

4K-OLED
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LG overrasket mange da de viste sin første 4K OLED prototype for første gang under fjorårets IFA-messe i Berlin. Den ultraskarpe 77-tommeren ble også vist frem under CES 2014 i Las Vegas. Nå ser det ut til at skjermen (som vi lenge trodde bare var en prototype og teknologistudie) blir en realitet og kommer for salg i løpet av året. 77-tommeren med 4K oppløsning (3840 x 2160) er ventet å bli lansert på årets IFA-messe, sammen med en tilsvarende 65″ modell. Prisene er ennå ikke kjent, men vil nok ligge i overkant av 100.000 kroner (veil.) i første omgang.

Men det er lov å håpe på hyggeligere priser etter hvert: I løpet av året skal nemlig LG Displays nye OLED-fabrikk være ferdig. Den vil i følge LG gjøre det mulig å effektivisere og utvide produksjonen, med kapasitet for å lage OLED-TV med 8K oppløsning, og opptil 110 tommers format! Spennende ting i vente for den som har råd, altså.

I mellomtiden kan du sjekke ut prisjakt.no for oppdaterte priser.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Storslipp av serier og filmer i oktober - og nå kommer Mandalorian 2!
Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!