Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Panasonic TV 2018

Japanske Panasonic tilbyr både OLED og LCD i en rekke prisklasser, og fokuset ligger som vanlig på å oppnå best mulig bildekvalitet.

Skrevet av / 27.03.18 - 15:23
Panasonic TV 2018

Panasonic har alltid hatt et lidenskapelig forhold til bildekvalitet, og gjør det nesten alltid skarpt i TV-tester. Helt siden plasmaskjermenes dager har de vært kjent for å legge vekt på naturlig bildebehandling, uten unødvendig krydder. Det handler om å være tro mot ”Director’s Intent” (regissørens kunstneriske intensjon). Nemlig at filmen eller TV-serien skal vises frem slik den så ut i studio, uten kunstig skarphet eller overdreven fargelegging.

Panasonic fokuserer på de samme verdiene i år også, og samarbeider tett med Hollywood og THX for å sikre at nettopp deres TV-er ligger i front på bildekvalitet. Årets sortiment består av både OLED og LCD-skjermer. Samtlige av de nye 2018-modellene støtter det nyutviklede videoformatet HDR10+, mens bildebehandlingen håndteres av den superkraftige videoprosessoren HCX. På smartfronten kan Panasonic skilte med (fremtidig) støtte for stemmestyring fra Google og Amazon.

 

Utvalgte modeller:

 

Panasonic EZ950 og EZ800 OLED

Panasonic TX-65FZ950. (Foto: Panasonic)

Panasonic hadde stor suksess med sine første OLED-skjermer i 2017, og i år skal lista heves ytterligere med de to nye modellseriene FZ950 og FZ800. Dette blir de første OLED-skjermene som støtter det nye HDR10+ formatet. I tillegg har Panasonics ingeniører selvsagt jobbet beinhardt med å skvise ut høyere ytelse fra bildebehandlingen! De nye modellene får en oppgradert HCX-prosessor. En av de største nyhetene skal være et nytt “Dynamic Look Up Table”, som tilpasser fargerommet fortløpende og dynamisk etter kildematerialet, for gi best mulig ytelse i hver enkelt scene. Dette skal gi vesentlige forbedringer av kontrast, farger og ikke minste detaljer i mørke partier, som alltid har vært en av Panasonics store styrker.

Panasonic også forbedret ISF-kalibrering med nye målepunkter for 5% og 2,5% luminans, og støtter også automatisk kalibrering via CalMAN AutoCal.

FZ950 og FZ800 blir tilgjengelig i 55” og 65” format.

 

 

Panasonic FX780

Panasonic FX780. (Foto: Panasonic)

Dette blir Panasonics nye flaggskip med LCD-teknologi. FX780 har en påkostet, OLED-inspirert design med glassramme. TV-en ser riktig lekker ut, og Panasonic har lagt vekt på et rent og ryddig utseende fra alle vinkler, med tilkoblingene skjult bak deksler.

På bildesiden kan FX780 skilte med et ”Pro Cinema” LCD-panel kombinert med den kraftige HCX bildeprosessoren (den samme som sitter i OLED-toppmodellene FXZ950 og FZ800).

FX780 blir tilgjengelig i 75”, 65”, 55” og 49” størrelse. 

 

Panasonic FX740

Mellom-modellen har det samme ”Art & Interior 360° all-glass design” som FX780, i tillegg til forbedret dimme-teknikk og HDR10+.

FX740 blir tilgjengelig i 65”, 55” og 49” størrelse.  

 

Panasonic FX700

Panasonic TX-65FX700. (Foto: Panasonic)

FX700 tilbyr mange av de samme nyvinningene som FX780 og FX740, bare i en enklere innpakning som er mindre påkostet kosmetisk sett. Her er rammen i metall, og man kan velge å plassere føttene smalt eller bredt avhengig av sin egen TV-reol.

FX700 blir tilgjengelig i 65”, 55” og 49” størrelse. 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top