data-srcset

Få 3D-printet lamper med ditt eget design

Din lampe blir 3D-printet i gjenbrukbare materialer, som f.eks. gamle musikk-cd'er og levert direkte til døren innen to uker.

Etter et pilotprosjekt som har blitt gjort i Benelux-landene, utvider Signify nå tjenesten til hele Europa. Med noen få enkle klikk kan du designe din egen lampe. Alt du trenger å gjøre er å velge ditt grunndesign (pendel eller bordlampe), deretter kan du sette ditt eget preg ved å velge størrelse, farge, tekstur og mønster på lampen, samt velge hvilken type LED-pære den skal ha. Signify leverer det ferdige produktet til døren din innen to uker.

De 3D-printede lampene fra Signify er laget med bærekraft i tankene, skriver Signify i en pressemelding.

Grunnmaterialet er polykarbonat, som er et 100% gjenvinnelig materiale

En typisk 3D-printet lampe i polykarbonat, ekskl. elektronikk og pære har et 47% lavere CO2-avtrykk enn tradisjonelle lamper laget av metall. I tillegg er det ikke brukt lim, og den har færre deler. Alt dette betyr at den veier to tredjedeler av vekten av en alminnelig lampe, forklarer Signify i pressemelding.

Få en lampe du har designet selv 3D-printet i gjenvinnelige materialer, og levert direkte til døren innen to uker. (Foto: Signify)

Laget av gamle CD’er

Signify har også begynt å bruke polykarbonat laget av gjenvinnelige materialer. Det første produktet som bruker det er en Philips LED-bordlampe, som er laget av 24 gjenbrukte CD’er. Lampen kan kjøpes fra d. 28. november 2019, og koster 740 kroner. Den kan bestilles her.

I løpet av neste år forventer Signify at alle deres 3D-printede produkter vil være tilgjengelige produsert av gjenbrukbart materiale.

annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
3 uker for 3 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også