Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsung lanserer karaoke-app til menneskets beste venn

Den koreanske elektronikkgiganten er klar med en ny idé, som kanskje burde ha blitt presentert den 1. april.

Skrevet av / 29.11.19 - 20:01
Samsung lanserer karaoke-app til menneskets beste venn

I dag finnes det massevis av underholdning til våre firebeinte venner, f.eks hundekaféer, barer, restauranter og hunde-spa. Men når det kommer til underholdning hjemme i stua, så har det ikke vært mye å velge mellom. Derfor lanserer Samsung nå en gratis karaoke-app til Samsung QLED TV’er og Smart TV’er fra 2017, som er spesialdesignet til å inkludere hunden i familieunderholdningen. Og nei, det er ikke en aprilsnar!

Siden hunder hovedsakelig fanger opp fargene gul og blå, har disse fargene blitt brukt hyppig til Samsung Dog Karaoke. (Foto: Samsung)

Med hjelp fra en hundeekspert har Samsung identifisert hva som fanger hundens interesse og stimulerer dem til å synge. De visuelle og musikalske elementene har blitt brukt til å skape en karaoke-app som er skreddersydd til våre firbeinte venner. F.eks. er hundens øyne mer følsomme for bevegelse enn våres. Så når en hund ser på fjernsyn med færre bilder i sekundet, som man ser på eldre fjernsyn, oppfatter de bildet som flimrende. Det visuelle materialet i appen er derfor produsert med et høyt antall bilder i sekundet, tilpasset den høye oppløsningen på Samsungs QLED TV-skjermer og hundens følsomme øyne. På videoene er det brukt raske bevegelser og andre hunder, som fanger hundens oppmerksomhet. Og siden hunden hovedsakelig fanger opp fargene gul og blå, er de to farge også hyppig brukt.

Appen er tilgjengelig på alle Samsung QLED TV’er og Smart TV’er fra 2017 fra den 28. november 2019. (Foto: Samsung)

Til utviklingen av musikken er det brukt instrumenter som utløser hundens genetiske arv om å kommunisere og interragere med flokken sin, ved å hyle sammen.

«Saksofon, harmonika, hundelyder og sirener er eksempler på lyder som ofte fanger hundens interesse og får dem til å synge med. Å hyle sammen er en aktivitet som skaper kontakt og styrker samhørigheten i en flokk. Ved å synge sammen med våre hunder skaper vi en vidunderlig følelse av samhørighet, hvor hunden blir involvert og får sin egen rolle – en fantastisk måte å ha det gøy sammen,» sier Kicki Fellstenius, ekspert i hundepsykologi og atferd i en pressemelding fra Samsung.

Appen er tilgjengelig på alle Samsung QLED TV’er og Smart TV’er fra 2017 fra den 28. november 2019. Finn Karaoke-appen i Samsung TV app store ved å søke på QLED Dog Karaoke. Musikken er produsert av Anders Bagge Alex Kvarnestig.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top