Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har prøvd Huawei P8

Enda større luksusfølelse fra Huawei.

Skrevet av / 15.04.15 - 22:03
Vi har prøvd Huawei P8

Lyd & Bilde, London

En av grunnene til at vi elsket Ascend P7 og kåret den til årets budsjettelefon var luksusfølelsen med metallramme og frem- og bakside i glass. Med Ascend P8 har de nå tatt steget til en unibody-design hvor hele telefonen er i metall. Ytterligere et steg opp, altså.

ascend p8 stand

Og den føles virkelig solid og gjennomført, og står ikke tilbake for iPhone og HTC One i så måte. Ingen som får den i hånden vil gjette at det er en betydelig rimeligere Huawei-mobil.

ascend p8 back

Si hva du vil om modellen i gullfarge, men den vekker oppmerksomhet. Det hvite båndet på toppen er for å få mottak med den øverste antennen. Det finnes også en nedre, slik at ikke begge dekkes av hånden samtidig.

Til forskjell fra mange konkurrenter stikker ikke kameralinsen ut i det hele tatt, hvilket gjør at mobilen ligger plant på et flatt underlag.

ascend p8 slant

Grensesnittet er minimalistisk, rent og føles ryddig. Man kan også endre tema og få den mer fargerik om man vil. Alt virker raskt, takket være den kraftige Kirin-prosessoren.

ascend p8 camera

Det ble mye snakk om kameraet under presentasjonen. Hvordan det takket være en signalprosessor skal holde bildestøy på et minimum i mørke omgivelser, hvordan det skal kompensere for store lysforskjeller, og hvor skarpe bildene blir med den optiske bildestabiliseringen. I tillegg til morsomme effekter som å «male med lys».

ascend p8 photointerface

Den har unektelig en hel del uvanlige motivmoduser og effekter som vi ser frem til å teste under andre forhold enn i den arrangerte fotostasjonen. Men kameraet føltes i hvert fall raskt og brukervennlig.

ascend p8 and p8 max

Overraskende nok fikk vi også se en Ascend P8 Max, en phablet, eller egentlig et lite nettbrett, med en skjerm på 6,4 tommer! Den er virkelig ekstremt stor for en telefon å være. Det var nok ikke uten grunn at de viste den med et hodesett under presentasjonen, for denne vil se ganske teit ut holdt opp mot øret.

P8s side by side

Den får jo knapt plass i hånden! Og det virker fornuftig at den neppe blir importert til Skandinavia, da etterspørselen etter dette formatet er lite. Inntrykket av byggekvalitet var imidlertid like bra som på den vanlige P8, og å kunne dele skjermen for å vise to apper samtidig var smart.

ascend p8 box

Men vi fikk faktisk med oss et testeksemplar i denne lekre forpakningen. Så vi kommer tilbake med en skikkelig test så snart vi kan!

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top