Verdens tynneste mobil med full-HD-skjerm

ZTE Grand S er navnet på den supertynne mobilen, under 7 millimeter tykk.
forfatter

Telefonens fulle navn er Grand S – 5.0 FHD LTE, men venner kaller den bare Grand S.

Flaggskipet i Grand-serien er ZTE’s første telefon med full HD-oppløsning på skjermen, og verdens tynneste blant smartmobiler med 5-tommers skjerm og firekjerners prosessor (Qualcomm Snapdragon S4). Dermed skulle den fint gå i brystlomma uten å ødelegge snittet på skjorta.

441 ppi
Den 5 tommers skjermen med 1920 x 1080 pikslers oppløsning gir en pikseltetthet på hele 441 ppi (piksler pr. tomme). Til sammenligning kan iPhone 5 by på 326 ppi mens Samsung Galaxy SIII har 306 ppi.

Nettsider i full størrelse
ZTE lover et brukergrensesnitt optimalisert for internettsurfing, blant annet ved å kunne vise nettsider I full størrelse i stedet for å gå rett til den nedskalerte mobilsidene. Selv har jeg for eksempel tidvis irritert meg grønn over Facebooks mobilversjon med sine begrensede muligheter, noe man da skal slippe med denne ZTE Grand S.

I tillegg lover ZTE att telefonen er spekket med avanserte funksjoner for fotografering. Vi snakker blant annet ansiktsgjenkjennelse, elektronisk bildestabilisator og panorama-kamera, dessuten ulike filtereffekter for videoanrop.

Telefonen ble under CES 2013 hedret med designprisen ”iF International Design Award”.

4G LTE
ZTE Grand S støtter 4G for ultrarask nettsurfing på mobilnettet. Men hvilke frekvenser den opererer i er ikke oppgitt, så vi får bare håpe den er kompatibel med det norske nettet. Det vil si, hvis den kommer til Norge. I følge ZTE Norge er det nemlig ikke bestemt om og eventuelt når mobiltelefonen vil lanseres i Norge.

Fakta:

  • 4G LTE –nedlastningshastighet på 100 Mbps og opplastningshastighet på 50 Mbps
  • Qualcomm Snapdragon S4 Pro-prosessor med 1.7GHz quad-core CPU
  • Android Jelly Bean operativsystem
  • 13 MP AF-kamera med Flash og 2 MP FF 1080P video
  • Maskinvare og programvare-sikkerhetsbeskyttelse – Palm Manager hjelper brukerne å administrere telefonens programvare, optimalisere elektrisitetsbruk og til å beskytte privat informasjon
  • 5 tommer full-HD-skjerm i stand til fremvisning av hele nettsider
  • Dolby Digital surround-lyd
  • Minne: 2GB RAM + 16GB EMMC
  • Størrelse: 142 x 69 x 6.9 mm

zte.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.