Search
Generic filters

Tett på Sony Xperia Tablet S

I går på IFA-messen lanserte Sony en rekke nye mobile produkter. Deriblant Xperia Tablet S, som skal bringe Sonys nettbrett på linje med firmaets smarttelefoner. Vi har hatt fingrene på vidunderet.

Det er nøyaktig ett år siden Sony annonserte sitt første Android-baserte nettbrett, Sony Tablet S. Den var spesiell i forhold til de fleste konkurrenter, dels på grunn av den kileformete designen, og dels fordi skjermen var på 9,4”. Kileformen gjorde Tablet S mer ergonomisk enn andre Android-nettbrett, men også meget tykk, og dessuten var den fremstilt nærmest 100 prosent av plastikk og virket billig og en smule skrøpelig.

Med flottere design og bedre materialer gør det nye Sony-nettbrettet sitt inntog i Xperia-familien.

Det skal forandres nå, når Sony lanserer etterfølgeren Xperia Tablet S, som er tynnere og lettere, og dessuten fremstilt av mer eksklusive materialer – blant annet har nettbrettet nå en bakside av børstet aluminium. Den kileformete designen har blitt ivaretatt, selv om den nå ikke lenger tjener noe praktisk formål, så tynn som Xperia Tablet S har blitt.

Sony Xperia Tablet S er egentlig 8,8 mm tynn, men i toppen, hvor den kileformete designen er bevart, måler den 11,85 mm.

Spesielt ved Xperia Tablet S i forhold til andra Android-nettbrett er blant annet at den tåler å bli våt (imidlertid ikke å komme under vann, Sony sier at den tåler ”vannsprut”), og utover det er den designet for å dele innhold og opplevelser med andre. ”Guest mode” gir deg mulighet for å opprette individuelle brukerprofiler til familiemedlemmer og gjester, og man kan blant annet sperre for diverse apps, så barna for eksempel ikke har adgang til Google Play (og dermed ikke kan bruke penger på apps) eller fars e-post-konto.

Baksiden av Sony Xperia Tablet S er fremstilt i børstet aluminium.

I likhet med sin forgjenger har også Xperia Tablet S en skjerm på 9,4”, som i denne inkarnasjonen byr på en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Operativsystemet er Android 4 (Ice Cream Sandwitch), og hjernen bak det hele er en Nvidia Tegra 3 quad-core prosessor. Xperia Tablet S kommer med Wi-Fi, Bluetooth 3.0 samt et bakkamera på 8 MP og et frontkamera på 1 MP. Litt spesielt er det at Xperia Tablet S har en alminnelig SD-port og altså ikke støtter microSD uten en adapter.

Inngangen til SD-kortet – og altså ikke microSD – er gjemt bak et lite plastlokk.

Sony Xperia Tablet S fås fra oktober måned enten med Wi-Fi eller både 3G og Wi-Fi, og velg så mellom 16 GB og 64 GB innebygd minne. Den billigste varianten med kun Wi-Fi og 16 GB koster 3.300 kroner, mens toppmodellen med både 3G og Wi-Fi samt 64 GB minne kommer til å koste opp mot 6.000 kroner!

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker